Подарункові коробки своїми руками: 25 цікавих ідей (продовження)

Подарункові коробки своїми руками: 25 найкращих ідей (частина 4)

Декоративні картонні коробки для подарунків - це стильний, практичний та дуже зручний вид подарункової упаковки взагалі. А зважаючи на те, що ви можете замість картону вибрити будь-який інший матеріал, то створення подарункової упаковки власними руками стає дуже веселим і зовсім не складним заходом. Можливість самостійно обрати потрібний розмір коробки дозволяє використовувати їх під будь що. Тому справа тут лише тому, як повинна виглядати подарункова коробка та й як її зробити якнайшвидше та зручніше. Ну, а в цьому ми вам допоможемо. До уваги наших читачів четверта частина огляду найбільш популярних та простих у створенні картонних коробок для подарунків.


Подарункова коробка для дітей у вигляді конструктора Lego

Подарункова коробка у вигляді деталей та елементів, мабуть, одного з найпопулярніших у українських дітлахів конструктора обов‘язково сподобається дітям. Є у Лего така властивість - подобатися дітям, особливо дошкільнятам. Тому саме такий вибір подарункової коробки дітлахи точно оцінять.

Для того щоб змайструвати картонну коробку для подарунка у вигляді деталі с конструктора Лего, вам знадобиться зовсім трішки необхідних матеріалів та якісна покрокова інструкція. Необхідні матеріали ви можете придбати онлайн в нашому інтернет-магазині, ну а покроковий розбір ми зробимо у цій статті. Отже, спочатку давайте визначимося з тим, що нам знадобиться:

  • кольоровий або білий мікрогофрокартон чи кольоровий папір за вашим смаком;
  • лінійка та олівець для креслення макету;
  • ножиці або канцелярській ніж, щоб акуратно усе вирізати;
  • скотч-плівка або будь-який клей, здібний клеїти паперові матеріали.

Далі копіюємо з нашого сайту шаблон цієї коробки та роздруковуємо його на папері, а потім переносимо усі креслярські елементи з шаблону на заготовку з мікрогофрокартону. Чому саме мікрогофрокартон, а не папір? Все просто, тому що він щільніший, тому з ним легше працювати. Звісно ж можна і просто зі сторінки сайту перемалювати одразу на заготовку, якщо ви вмієте. Як вам буде зручніше.

Коробка у вигляді конструктора Лего: чертеж

Коли наша заготовка розкреслена, то по відповідних лініях вирізаємо її, а по пунктирних лініях вигину відповідно вигинаємо. Щоб акуратно все вирізати, користуйтеся канцелярським ножем або ножицями за власним бажанням. Ну, а щоб акуратно зробити лінії вигину, радимо вам згадати про лінійку. Просто приложіть лінійку до лінії вигину, а потім рівно зігніть картон по лінійці.

Наступним кроком буде склейка необхідних частин. Склеюємо дві крайні частини коробки (як на фото), а решту просто загинаємо всередину коробочки. Далі треба вирізати однакові за розміром кружечки (декілька штук на кожну частину, що виступає за край) та приклеїти їх один на одного у верхній частині заготовки. А нижню частину треба склеїти прозорим скотчем або клеєм. 

Ну, найстрашніше вже позаду, залишилось тільки відкрити бокову кришку коробки ті покласти подарунок всередину. Тепер ви можете за власним бажанням будь яким чином прикрашати подарункову коробку. Користуйтеся чим завгодно: блискітками, кольоровим папером, дощиком, конфетті або чимось ще, що вам сподобається. Як бачите, нічого складного в створенні коробки немає, проте результат просто вражає. У такій коробочці не соромно буде дарувати щось дитині, причому будь що, зовсім не обов‘язково дарувати саме конструктор. Ви запросто можете подарувати у такій коробочці іграшкову машинку, дитячу рацію або набір трансформерів чи щось інше.

На останок треба зауважити, що ми навмисно не вказували розмір картонної заготовки чи довжину ліній. З цим ви можете визначитися самостійно, зважаючи на одну закономірність: чим більший по габаритам подарунок ви збираєтесь дарувати, тим більша подарункова коробка вам знадобиться, а значить і аркуш картону або паперу потрібен буде більший. Нагадуємо, що мікрогофрократон і картон ви можете придбати по найнижчим цінам в нашому інтернет-магазіни. А кольоровий папір ми пропонуємо дуже міцний, тому вам ще доведеться обирати, що саме вам потрібно - картон або папір. Отже, на чому саме ви зупинитися, це вже інша історія, але тепер ви точно зможете зробити ефектний подарунок дитині. Веселих свят вам!

Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 1 Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 2 Коробка у вигляді конструктора Лего: крок 3


Картонна коробка "з пелюстками"

Подарункові картонні коробки цього типу зробити не дуже просто, але й не дуже складно. Скажімо так, якщо ви відчуваєте у собі мистецьку іскорку, то можете спробувати. Тим паче що, ми детально вам розповімо, як це зробити. А якщо вам зручніше сприймати інформацію по фотографіям, то покрокова фото інструкція також до вашої уваги.

Отже, для початку треба знову ж таки зробити макет коробки. малювати його власноруч на аркуші паперу чи роздрукувати його з цієї статті - як вам буде зручніше. А далі - як завжди, беремо нашу постійну "зброю" - лінійку та олівець - і розкреслюємо усі необхідні цільні та пунктирні лінії. Далі вирізаємо макет з картонного аркуша і робимо надрізи на широких частинах як вказано на фото. В нас вийшла так би мовити "квітка в розгортці". Тепер справа за проклейкою. Усі "пелюстки" треба вигнути, нанести на них клей та зібрати. Трохи потримайте місця склеювання, щоб коробочка не розійшлася. Оце і все! тепер можна покласти до коробки подарунок і закрити кришку. А далі, як завжди, стрічки, ґудзики, малюнки - на ваш розсуд.

Подарункова коробка з пелюстками: чертеж Подарункова коробка з пелюстками: крок 1

Що ж, ще одна частина нашого розбору підійшла до кінця. Тому, наостанок хочемо вам нагадати, що ідеальний подарунок - це компроміс між тим, що всередині, та й тим, що зовні. Тому не треба забувати за відповідну упаковку для подарунків, тим паче що ефектна картонна подарункова коробка не тільки вражає, а ще й додає необхідної інтриги, створює додаткові позитивні емоції та надовго запам‘ятовується адресатом. Якщо грамотно підібрати упаковку, то навіть невеличкий, так би мовити "бюджетний", подарунок або сувенір, гарантовано вразить одержувача. Упаковка у даному випадку демонструє, що ви не в останню мить згадали про свято, а заздалегідь підготувалися відповідним чином. Тобто усе зробили з потрібною повагою, турботою та увагою до людини. Пам‘ятайте про це, і сам процес отримання подарунку стане для вас незабутнім враженням. 

Подарункова коробка з пелюстками: крок 2 Подарункова коробка з пелюстками: крок 3

Оставьте свой комментарий
Примечание: HTML разметка не поддерживается! Используйте обычный текст.

Хит продаж

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Квадратная картонная коробка для всех типов упаковки. Универсальная потребительская гофротара из тре..


Оптовые цены:

23.95грн с НДС: 23.95грн

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Самосборная коробка небольшого размера для упаковки подарков и сувениров. В частности, коробочка иде..


Оптовые цены:

7.13грн с НДС: 7.13грн

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Небольшая почтовая коробка самосборной конструкции для посылок любой украинской почты. Доступна для ..


Оптовые цены:

12.50грн с НДС: 12.50грн