Подарункова упаковка

Англійськими вченими підраховано, що людина принаймні 3-4 рази на рік турбується питання, чи потрібна йому подарункова упаковка. І насправді, кожен з нас так чи інакше хоч декілька раз у житті, але задався подібним питання. Коли і нащо мі використовуємо подарункову упаковку? Можна ж зовсім без неї обійтися. Тому давайте далі спробуємо детальніше розглянути цей феномен і зрозуміти, чому людині майже завжди обов‘язково треба подарунок у щось упакувати і чому.


Нащо потрібна подарункова упаковка?

Як виглядає справжня упаковка для подарунка?Майже у кожної людини у світі подарункова упаковка асоціюється в першу чергу з чимось приємним, що надовго запам‘ятовується. Наприклад, гарний подарунковий коробок зі стрічками, зав‘язаними в бант, це не тільки гідна прикраса подарунка, навіть дуже скромного самого по собі, але й можливість надати йому деяку загадковість, почуття казки, створити оцей прекрасний момент очікування чогось приємного. Файна упаковка з гарним дизайном з цією метою використовується і в комерційних цілях, наприклад, з товарами, які орієнтовані на роздрібний продаж. Саме для цього вона потрібна виробникам парфумерних виробів та косметичних засобів: шампуні та бальзами для волосся, гель для душа, зволожуючі масла для тіла, креми для обличчя та рук. Крім того, давайте згадаємо фармацевтичну галузь - усі ці пляшечки з ліками та тюбики з мазями також можуть продаватися в картонних коробках або в поліетиленових пакунках, в різноманітних мішечках з напівпрозорої тканини або в спеціальних сумочках на блискавці і таке інше.

Зрозуміло, що найбільшими "користувачами" подарункової упаковки є виробнича галузь та оптово-роздрібна торгівля. Але ж це дуже об‘ємні галузі, котрі виробляють дуже різні товари, а тому подарункова упаковка також має досить різний вигляд. Зокрема м‘яка упаковка у вигляді пакетів чи сумочок не завжди є достатньою. Наприклад, набори посуду потребують захисту, який в змозі їм надати лише картонна упаковка, причому найчастіше багатошарова. Бо вона завдяки своїй структурі може і захистити вид пошкоджень товар (який після придбання покупцем автоматично стає подарунком для когось), і зберегти його від забруднень, і при цьому дуже гарно виглядати. Давайте на конкретному прикладі: візьмемо будь яку якісно зроблену картону коробку із трьохшарового мікрогофрокартону, покладемо в неї виразну підкладку зі тканини, та прикрасимо усе це кольоровими стрічками - і все, подарунок готовий. Але при всій цій простоті упаковка загалом має потрібну жорсткість конструкції та загальну міцність. 

Так, безумовно, якщо подарункова упаковка має декілька складових елементів (коробка, стрічка, підкладка, бантик або щось інше), вона і коштувати буде дорожче. Але це дуже, знову таки, абстрактне питання, бо і ціна подарунка всередині також може біти різною. Якщо, наприклад, ви вирішали подарити коханій людині якусь золоту прикрасу, яка сама по собі коштує чимало, то витратити додаткові дві-три гривні на більш красиву або міцну упаковку для не буде питанням. Крім того, за статистикою, більша частина споживачів упаковки такого типу зупиняє свій вибір на речах середньою та високої вартості, які вже упаковані в заздалегідь оформлені коробки, бажано з логотипом виробника.

Крім того, подарункова упаковка з нанесенням певного зображення - це вже звична справа для процесу дарування подарків. В кольорових коробках різних форм та розмірів продаються, наприклад, набори цукерок, шоколаду, вафель, які зокрема дарують як дорослим, так і дітям. Солодощі взагалі найчастіше даруються дуже часто, а картонна упаковка для них дуже зручна тара. Наприклад, напередодні Нового року більша частина солодощів виробниками пакується саме в тематично оформлені картонні коробки. 


Яка упаковка використовуються для подарків найчастіше?

Приклади подарункової упаковкиТепер давайте спробуємо виявити, що саме використовується для пакування подарунків найчастіше. Сьогодні для українських споживачів характерні деякі чіткі особливості: найчастіше для пакування подарунків люди обирають або картонні коробки, або пакунки, або пакувальний папір різного кольору та типу.  

Картонні коробки різних розмірів та конструкцій допомагають не тільки красиво, але й надійно запакувати сувеніри, посуд, одяг, косметичні товари, канцелярські товари, м‘які іграшки - тобто майже будь яка річ або набір речей, на яких ви зупинилися для подарунка. Сучасне виробництво такого типу упаковки дозволяє задовольняти усі вимоги та навіть забаганки сьогоднішнього українського споживача. Картоні коробки лоткового типу, коробки-шкатулки, складні фігурні конструкції, моделі з демонстраційним віконцем - можна згадати ще багато різних моделей такої упаковки. Більш того, після отримання подарунку коробка не викидається на смітник, а навпаки може застосовуватися для зберігання чогось як нагадування про емоційне отримання подарунку. Наприклад,яскраві коробкі-шкатулки з-під якогось подарунку часто перетворюються в засіб для зберігання корисних дрібниць та приємних дрібничок, які нагадують про подорожі або зустрічі з друзями чи рідними. 

Другим видом подарункової упаковки, яку часто використовують, є поліетіленові пакети. І головна ії перевага в тому, що ціна на пакети для подарунків зовсім невисока, а різноманіття оформлення просто вражає. Це реальна можливість купити дешеву упаковку та й одночасно вразити отримувача подарунку. Вони дуже зручні тим, що запакувати в них можна майже все що завгодно, бо пакети не мають жорсткої конструкції, яка є у картонних коробок. Їм не страшні спека, дощ або сніг. Це дійсно універсальна упаковка, яка ще й коштує копійки. 

Пакети для подарунків сьогодні використовуються дуже різні. Якщо опустити розмаїття оформлення принтами, то вони розрізняються наявністю чи відсутністю ручок, стійкого дна, отворів та й звісно ж розміром. Але, так чи інакше, подарункові пакунки - це не тільки зручна тара для доставки подарунка адресату, але і непоганий спосіб прикрасити сам процес отримання подарунку. Крім того, після свята пакети можна використовувати для будь яких інших цілей. Тобто це вже не тільки подарункова тара, але й корисна в господарстві річ.


Як та із чого виробляють подарункову упаковку спеціалізовані картонно-паперові заводи та фабрики?

Подарункова картонна коробка на замовленняНайчастіше подарункові коробки різних розмірів та конструкцій виготовляються з тришарового мікрогофрокартону різних марок та кольорів. Принаймні в Україні. Також часто можна зустріти такого типу упаковку із хром-ерзац картону. Упаковка із хром-ерзац картону зазвичай виготовляється під пакування невеличких сувенірів, одягу та інших неважких товарів. Картон хром-ерзац характеризується помірною міцністю та невеликою товщиною, хоча й майже по всім експлуатаційним показникам уступає мікрогофрокартону. Так чи інакше, види подарунковою упаковку із хром-ерзац картону сьогодні використовуються дуже різноманітні - від класичних прямокутної форми з окремою кришкою до фігурних з безліччю вигинів, які мають досить футуристичний дизайн.

Подарункова упаковка із тришарового мікрогофрократону має суттєву більшу міцність та "живучість", хоча також досить тонка і легка. Їй властиві висока міцність конструкції, потрібна для вагового пакування жорсткість, та стійкий супротив зовнішнім факторам. Саме завдяки цьому мікрогофрокартон застосовується для виробу подарункових картонних коробок самозбірної конструкції. Подарункові коробки з мікрогофрокартону можуть мати ручки, віконці для демонстрування вмісту, багато дизайнерських отворів та вигинів і таке інше. Тобто, вони дають змогу дизайнерам зробити з подарункової упаковки справжній витвір мистецтва не тільки за допомогою принту, але й через експерименти з конструкційними складниками коробки. Загалом це дуже непоганий спосіб зробити упаковку більш цікавою та примітною, так, щоб вона точно запам‘яталася. Важливо також нагадати про прикрашування подарункових картонних коробок різними тканинами або подібними декоративними матеріалами. Зазвичай тканину тут використовуються для "підкладки". Всередині коробки роблять щось по типу улоговини для подарунка чи товару та обтягують усе це тканиною. 

Часто для оформлення подарунків також використовують різні види папіру. Зазвичай це щільний папір, часто лакований чи ламінований. А зображення на папір наноситься заздалегідь по технології шовкотрафаретного друку або за допомоги лазерних принтерів. Папір для пакування подарунків дуже цінується фірмами, які надають послуги по миттєвому пакуванню чогось. Бо він дуже гнучкий та зручний, але й разом з тим має потрібну міцність. Для створення обгортки для подарунка з папіру не треба чогось особливого - досить лише клею чи клейового олівця та ножиців. 

Ось на цьому ми на сьогодні поставимо крапку. Впродовж наступних тижнів ми ще не раз розповімо вам про подарункову упаковку та навчимо її робити власними руками. Але дозвольте саме зараз вам нагадати, що подарункова упаковка може мати дуже різний вигляд, для її створення можуть бути використані різноманітні матеріали. Але найбільш важливим є те, з якими почуттями ви даруєте свій упакований подарунок. Якщо це робити з сумним обличчям і при цьому думати про щось погане, то і отримувач подарунку це відчує. Тому даруйте щось важливим для вас людям насамперед від чистого серці та з добрими намірами. 

Оставьте свой комментарий
Примечание: HTML разметка не поддерживается! Используйте обычный текст.

Хит продаж

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Коробка картонная 220 х 220 х 230 мм, самосборная

Квадратная картонная коробка для всех типов упаковки. Универсальная потребительская гофротара из тре..


Оптовые цены:

23.95грн с НДС: 23.95грн

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Коробка картонная 185 х 110 х 37 мм, самосборная

Самосборная коробка небольшого размера для упаковки подарков и сувениров. В частности, коробочка иде..


Оптовые цены:

7.13грн с НДС: 7.13грн

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Коробка картонная 240 х 170 х 50 мм, самосборная

Небольшая почтовая коробка самосборной конструкции для посылок любой украинской почты. Доступна для ..


Оптовые цены:

12.50грн с НДС: 12.50грн