Обладнання для виробництва картонної упаковки: види та типи пресів для висікання гофротари (частина 1)

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина У попередньому блоці статей про виробництво гофротари та гофроупаковки ми розпочали розмову про технології виготовлення картонних коробок та іншої гофротари. Сьогоднішній інформаційний блок статей є продовженням цієї тематики. І в ньому ми намагатимемося ще більше вникнути у всі тонкощі процесу виробництва гофрокартону, а також тари та упаковки з нього. У цій статті йтиметься обладнання, яке використовується на основному етапі виробництва тари та упаковки з гофрокартону, - про висічні та вирубні преси різного типу. Саме завдяки цьому обладнанню гофротара в результаті набуває того вигляду, який замислювався. Як це відбувається? Давайте розбиратися разом.



Технологія виробництва гофротари та гофроупаковки: що таке висічний прес і навіщо він потрібен?

У попередніх статтях нашого блогу ми згадували, що основними технологіями, за якими виготовляється тара та упаковка з гофрованого картону, є технологія плоскої висікання, ротаційна висікання і так звана багатоконтурна висікання (останню багато хто називає по-різному: змішана, багаторівнева тощо). , Але її технологія від цього не змінюється). Дані технології відрізняються один від одного практично у всьому, крім кінцевого результату - одну і ту саму картонну коробку можна отримати всіма трьома способами, але по-різному.

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Нічого дивного в тому, що і засоби для здійснення таких технологічних операцій різняться в залежності від застосовуваної технології висікання гофротари або гофроупаковки. У цій статті ми вирішили докладно розповісти вам про всі види висічних пресів , які використовувалися раніше і використовуються сьогодні для отримання тари, упаковки та інших виробів із тришарового, п'ятишарового та семишарового гофрованого картону, а також інших видів картону.

Отже, давайте почнемо з основних понять та положень. Що таке висічний, чи вирубний, прес та яка його роль у виробництві різної тари та упаковки? Висічний прес для виробництва упаковки в загальному вигляді є певним механізмом, який за допомогою тиску на заготівлю, ущільнює її, розрізає, продавлює і навіть змінює її форму - словом, здійснює будь-які фізичні та механічні процеси, пов'язані з тиском на матеріал та його структуру. У нашому випадку, висічний прес - це пристрій для розрізання п'ятишарового, семишарового або якісного тришарового гофрокартону , продавлювання його (бігування, рилювання) і пророблення в полотні гофрокартону різного роду отворів при збереженні цілісної структури гофрокартону (висікання клапанів, висічка клапанів). .).

Для здійснення подібних операцій висічні преси використовуються досить давно, про що ми вам уже розповідали, але стандарти якісної висікання завжди були високими, і вимоги до них продовжують підвищуватися. Тому в залежності від типу матеріалів, що використовуються для виробництва упаковки, застосовуються різні висічні системи. Більш того, деякі висічні преси були винайдені спеціально під конкретний матеріал. Наприклад, у своїй книзі "The World of DieCutting" відомий теоретик гофровиробництва Роберт Ларсон стверджує, що автоматичні та напівавтоматичні висічні преси для плоскої висікання були придумані спеціально для висікання та рилювання тари та упаковки з одношарового картону та багатошарового гофрованого картону. Висікання етикеток та різних рекламних стікерів з картону здійснюється на спеціальних етикеткових висічних пресах, і на думку автора, їх виробничий механізм був винайдений спеціально під виготовлення етикеток. Крім того, як стверджує Р. Ларсон і з чим справді складно посперечатися, існують універсальні преси, розраховані на обробку широкого спектру матеріалів.

Насправді, як нам здається, цей поділ надто умовний і не дає точної картини виробничих реалій. Яскравим прикладом цього може бути той факт, що ці типи висічних пресів цілком можуть бути взаємозамінними, отже їх поділ вже під сумнівом. Ну, а щодо третього типу висічних пресів, то взагалі майже нічого незрозуміло, оскільки в даний тип висікальних систем можна віднести абсолютно всі види висікального обладнання для виробництва гофротари. Навіщо тоді два інші, питається? Набагато зручнішим і зрозумілим класифікуванням висічних пресів для картону і гофрокартона служить звичне розподіл цих агрегатів за типом технології, що використовується: плоскосічні, ротаційні і всі інші.

продовження: частина 2 , частина 3 , частина 4 , частина 5 і частина 6

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн