Які види клею бувають? Клей 88Н, клей «Унікум», клей «Марс», клей ізоціанатний: повний опис

Клейовий склад, або клей, є невід'ємною частиною скотч-плівки, що використовується як для упаковки, так і для інших цілей. За великим рахунком практично будь-який клейовий склад підходить для створення пакувальної стрічки. Проте, і основа скотч-стрічки, і її клейовий склад виготовляються на підприємствах Харкова, Києва та інших міст України з низки матеріалів як натурального, так і штучного походження. Для того, щоб не заплутатися у всьому цьому різноманітті, редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» підготувала для наших читачів довідник по всіх марках клею, який можна купити оптом чи в роздріб у чистому вигляді та як клейовий шар клейкої стрічки.


Клей 88Н

Клей 88Н використовується для приклеювання гуми та деяких видів каучукових синтетичних матеріалів до металевої поверхні.

Застосування цього виду клейового складу досить складне. Клейову масу спочатку слід розпалити бензолом до стану рідкої кашки так, щоб вона не стікала та не капала з кисті. Потім клейовим розчином змащується гума або полімер каучуковий і сушиться протягом 3-5 хвилин. Далі таким же чином наноситься перший шар клею на металеву поверхню і другий на гуму або її синтетичний замінник. Обидва оброблені матеріали повинні посушитися протягом 5-6 хвилин. Потім вони з'єднуються і прокочуються спеціальним м'яким роликом або валиком гумового шару. А після завершення всіх операцій – вирушають під прес на добу.


Клей «Унікум»

Клей «Унікум» - це однокомпонентний клейовий склад холодного затвердіння на основі каучуку хлоропренового в поєднанні з синтетичними посилюючими добавками.

Використовується даний вид клейового складу у випадку, коли потрібна спеціальна водостійкість сполуки. Так, за допомогою клею «Унікум» обробляються вироби з металу, гуми, кераміки, натурального та штучного дерева, поролону та пластмас, тканин та шкіри натурального та синтетичного походження, а також шкірозамінників.

Застосування клею «Унікум» не дуже просте і вимагає дотримання певної процедури. Головне - використовувати даний клей в приміщенні, що добре провітрюється, і вдалині від вогню, так він горючий і вкрай складно гаситься в разі займання. Також потрібно заздалегідь підготувати необхідні компоненти.

Для того щоб якісно склеїти поверхні за допомогою клею «Унікум», поверхні, що обробляються, слід для початку знежирити ацетоном або бензолом. Потім на поверхні наносяться шар клею, через кілька хвилин процедура повторюється, і обидві поверхні щільно притискаються один до одного і придавлюються на 5-6 годин за допомогою будь-якого вантажу так, щоб вся площа обробленої за допомогою клею «Унікум» поверхня була під тиском . Особливу увагу слід приділити краям заготівлі.

Користуватись поверхнями, обробленими за допомогою клею «Унікум», бажано не раніше, ніж за добу.


Клей "«Марс»

Клей «Марс» отримують за допомогою додавання до розчину синтетичних смол органічних розчинників. Призначений даний вид клейового розчину для склеювання та обробки головним чином виробів з натуральної та штучної шкіри або шкірозамінників. Однак застосовується у багатьох випадках і для склеювання поверхонь кераміки, дерева, гофрованого картону та полістиролу.

Для того щоб клейове з'єднання вийшло якісним і міцним, слід дотримуватися нехитрих правил. На суху та очищену поверхню наноситься тонкий шар клею «Марс», через 5-7 хвилин процедура повторюється, а потім поверхні з'єднуються та відправляються під вантаж на добу.

Слід зазначити, що клей «Марс» дуже добре горить, тому користуватися ним слід далеко від вогню.


Клей ізоціанатний

Клей ізоціанатний є розчином ізоціанату (полімер, що на промисловому рівні використовується при виготовленні поліуретану), який використовується для адгезивної обробки поверхонь при склеюванні.

Даний вид клейового розчину часто застосовується для з'єднання гуми та металу. Застосування ізоціанатного клейового розчину не дуже просте. Щоб досягти максимальної якості з'єднання, потрібно дотриматись певної процедури. Так, оброблювані поверхні в першу чергу слід добре очистити та знежирити. Далі на металеву поверхню наноситься ізоціанатний клей і висушується на відкритому повітрі протягом 30-40 хвилин. Потім гумову поверхню наносять перший шар клейового розчину, але в метал - другий. Через 20 – 30 хвилин – на метал третій шар, а на гуму – другий. Деталі з'єднують, стискають, нагрівають до температури 180 - 240 ° С і сушать при цій температурі протягом 10 - 12 хвилин.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн