Гофротара та гофроупаковка: терміни та поняття (Ч - Щ)

А - В Г - Е Е - З І - К Л - Н О - РС - У Ф - Ц Ч - Щ Е - Я

Ч


Ш

Шовкографія – один із найстаріших методів друку зображення на тарі та упаковці з гофрованого картону. Являє собою технологію, при якій барвисте зображення з плоскої друкованої форми передається на проміжну гумову поверхню за принципом змочування/несмачування, а потім передається на папір, листовий або рулонний гофрований картон, готові вироби з гофрокартону, зокрема, картонні коробки, гофроящики.

Шелфтокер – носій будь-якої рекламної інформації або цінник, що прикріплюється до товару, полиці, вітрини тощо. під прямим кутом за допомогою двостороннього чи рідше одностороннього прозорого скотчу. Виготовляється шляхом одностороннього флексографічного або трафаретного друку на щільному папері, картоні або гофрокартоні з наступною висічкою потрібної форми. Найчастіше зустрічається у вигляді цінника на товар у супермаркетах, продуктових магазинах та інших точках роздрібної торгівлі.

Штабелювана тара та упаковка – тара та упаковка з гофрованого картону, конструкція та характеристики міцності якої дозволяють використовувати її для пакування продукції стійкими штабелями.

Штамп- (штанц-) технологія – метод, технологія, форма для серійного виготовлення виробів з усіх видів гофрованого картону, зокрема картонних коробок, гофролотків та гофроящиків усіх видів, типів та розмірів за допомогою штанцевих форм. Є процесом висікання виробів із заготовок з листового гофрованого картону шляхом тиску на штанц- (штамп-) форму валу пресового агрегату. Використовується для плоскої, ротаційної та тигельної висікання виробів із гофрірвоанного картону. Активно застосовується на всіх підприємствах з випуску тари та упаковки із гофрованого картону в Україні.

Штанц-форма (штамп-форма) – спеціальна форма для виготовлення тари та упаковки із гофрованого картону (картонних коробок, лотків, ящиків). Є листом дерева або фанери, в який вмонтовані різальні, бігувальні або рилювальні ножі. Для плоскої висікання виробів використовуються плоскі штанц-форми, а для ротаційної – напівкруглі. За своїм типом штанц-форми можуть бути одномісними (1 коробка у розгортці) та багатомісними (2 і більше коробок у розгортці на одній штанц-формі). Технологія виготовлення штанц-форм досить проста: в листі фанери або дерева певного розміру механічним способом або за допомогою лазера роблять спеціальні пропили (наскрізні отвори), в які потім монтуються різальні і рилювальні ножі. Висота різальних ножів становить, як правило, 23,8 мм, а бігувальних – 23,4 – 23,5 мм – залежно від кількості шарів, товщини, типу хвилі та марки гофрованого картону, з якого будуть висікатися вироби за допомогою даної штанц- форми. Крім того, іноді для надання виробу більш витонченого вигляду можуть використовуватися бігувальні матриці, основна функція яких - утворення контррилевки.


Щ


Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн