Гофротара та гофроупаковка: терміни та поняття (Е - Я)

А - В Г - Е Е - З І - К Л - Н О - РС - У Ф - Ц Ч - Щ Е - Я

Е

Екологічні властивості упаковки – набір характеристик будь-якого пакувального матеріалу з точки зору його впливу на довкілля, товари та предмети, що упаковуються, взаємодії з іншими матеріалами. Причому як під час її безпосередньо використання, так і в момент утилізації.

Ексклюзивна упаковка – будь-який вид споживчої тари та упаковки з гофрованого картону, що має унікальну конструкцію, дизайн та оформлення або всі ці елементи одночасно. Ексклюзивна упаковка зазвичай призначається для упаковки одиничної продукції і іноді наборів з кількох видів готової продукції на продаж або для реклами. Виготовляється така упаковка виключно на замовлення та під конкретний вид продукції, найчастіше у невеликих партіях. Ціни на ексклюзивні види упаковки, відповідно, значно вищі, ніж на стандартну тару та упаковку з гофрованого картону. Є виключно споживчою гофротарою та гофроупаковкою.

Етикетка – інформаційний листок зі спеціального етикеткового паперу, що наклеюється на будь-яку пакувальну продукцію. Може наноситися на упаковку у вигляді наклейки, бирки, талону із зазначенням торгової марки виробника, назви продукції, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації упакованого товару, контактних та реєстраційних даних виробника чи дилера, номера партії тощо. Виготовляється зазвичай невеликого розміру (не більше 2/3 від розміру сторони упаковки, на яку етикетка приклеюватиметься) з одностороннім нанесенням клею (найчастіше акрилового) і передбачає клейовий спосіб кріплення на упаковку. Лицьова сторона може бути покрита спеціальним глянцевим захисним шаром.

Ю

Ювелірна упаковка – будь-який пакувальний матеріал, основним призначення якого є упаковка, транспортування та зберігання будь-яких ювелірних виробів та біжутерії. Являє собою найчастіше виріб невеликого розміру з кількох типів матеріалу. Так, наприклад, до ювелірної упаковки прийнято відносити рівною мірою і самозбірні картонні коробки, і поліетиленові пакети із замком Zip-Lock, і упаковку з дерева чи пластику. Основною вимогою до упаковки для ювелірних виробів є одночасна міцність та легкість конструкції. Також важливий зовнішній вигляд упаковки. Виготовляється ювелірна упаковка виключно із первинної сировини.


Я

Ярлик пакувальний – виготовлений з картону, паперу, фанери або іншого матеріалу інформаційний листок уніфікованої форми, що прикріплюється до продукції або її упаковки або є елементом пакування. Може містити інформацію про товар, товарний знак компанії виробника, найменування продукції, штриховий код, термін та умови експлуатації товару, а також інформацію про умови зберігання, дату виготовлення та термін кінцевої реалізації продукції.

Ящик з гофрокартону – вид транспортного пакування з міцного тарного картону. Відрізняється легшою вагою порівняно з ящиками з дерева, можуть транспортуватися як у зібраному вигляді, так і в розібраному та збиратися безпосередньо перед упаковкою вантажу – кріплення відбувається за допомогою скоб або скотч-плівки. Застосовуються для пакування овочів та фруктів, риби та м'яса, вершкового та рослинного масла, сухих продуктів харчування, алкогольних та безалкогольних напоїв у пластиковій та скляній бутильованій тарі та в металевих банках, м'ясних, рибних та овочевих консервів, виробів зі скла та кераміки, одягу та взуття, офісної та побутової техніки, предметів меблів, сантехніки, будматеріалів та інструментів, комп'ютерної техніки та електроприладів, побутової хімії та госптоварів.

Ящик овочевий – вид транспортної тари та упаковки для зберігання та транспортування плодів овочевих культур. Відрізняється формою конструкції – може бути без кришки, або з окремою кришкою. Може бути виготовлений із гофрованого картону, дерева чи пластмаси.

Ящик пакувальний – вид транспортної тари з корпусом, що має у перерізі, паралельному дну, переважно форму рівностороннього прямокутника. Конструкція стоїть із дна, двох торцевих та бічних стінок, а також кришки (необов'язково). Ящики виготовляються із картону, гофрокартону, дерева (або матеріалів на основі дерева), пластиків, металів. Термін є синонімом терміну «коробка», проте вживається найчастіше для позначення тари та упаковки з окремою кришкою або зовсім без неї, а також для позначення тари та упаковки середнього та великого розміру.

Ящик фруктовий – вид транспортної тари та упаковки для зберігання та транспортування фруктів та ягід. Відрізняється формою конструкції – може бути без кришки, або з окремою кришкою. Може бути виготовлений із гофрованого картону, дерева чи пластмаси. Найбільш поширеним видом фруктового ящика є самозбірний лоток із гофрокартону.

Ящиковий піддон - піддон або палету, виготовлена з будь-якого виду гофрованого або стільникового картону, що використовується як стелаж, вітрина, прилавка або торговельна полиця для розміщення продукції в магазинах, супермаркетах та інших точках оптово-роздрібної торгівлі. Є одним із часто використовуваних видів торговельного обладнання через свою дешевизну порівняно з аналогами із пластику, дерева та інших матеріалів.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн