Дизайнерський та пакувальний папір для подарунків та сувенірів у Чернівцях оптом та в роздріб від 1 м2 (частина 2)

(початок див тут)

Як ви самі можете помітити, перелік видів подарункового паперу , що використовуються в Чернівцях, дуже різноманітний. Однак і це ще далеко не все, тому що потрібно пам'ятати, що всі перераховані вище види пакувального паперу для подарунків можуть бути різної щільності, довжини і ширини, різного кольору і відтінку, з різною механічною і хімічною пост обробкою, а також різної ваги і з різними експлуатаційними повноваженнями. Безумовно, всі ці показники безпосередньо впливають на споживчий вибір, тому міркувати загалом про те, який пакувальний папір для подарунків, сувенірів чи подарункових товарів найпопулярніший, не цілком коректно. Адже все залежить від конкретної ситуації та специфіки паперового полотна. Та й питання ціни не варто скидати з рахунків, тому що більшість різновидів подарункового паперу цілком взаємозамінні, тому досить часто споживачі воліють купити пакувальний папір для подарунків дешевше. Звичайно ж, незважаючи на те, що вона виглядає значно простіше і не така гарна, як інші. Наприклад, багатьом споживачам кольоровий пакувальний крафт папір – це ідеальний варіант подарункової упаковки обгорткового типу. Чи є більш красивий та ефектний папір для подарунків, ніж пакувальний крафт-папір будь-якого кольору? Зрозуміло, проте не завжди саме її хочуть купити споживачі.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку

Технічні характеристики та функціональні можливості найбільш популярних різновидів паперу для пакування подарунків та сувенірів у Чернівцях.

Як ми сказали на початку, всі види та різновиди подарункового паперу спочатку виготовляються з однотипної, фактично однакової сировини – деревної целюлози або макулатури. А вже згодом набувають всі ті споживчі якості та властивості, які і є основою поділу пакувального паперу для подарунків на види та різновиди. Так, наприклад, стандартною сировиною, з якої виробляється сьогодні подарунковий папір усіх видів та типів у Чернівцях, є довговолокниста хвойна целюлоза, яка виходить із деревини внаслідок сульфатного варіння. Це так званий папір для подарунків найвищого гатунку. У свою чергу, будь-який подарунковий папір, в основі виробництва якого лежить використання вторинної сировини з добавками або без них, може відноситися до паперу першого або другого сортів. В даному випадку, різниця між подарунковим папером першого та другого сорту проста і зрозуміла: подарунковий папір першого сорту виготовляється з комбінованої сировини (макулатура + целюлоза), а подарунковий папір другого сорту – це папір, виготовлений на 100% із вторинної сировини.

Безумовно, експлуатаційні можливості та технічні характеристики у таких паперів далеко не однакові, а ось способи постобробки, навпаки, застосовуються практично завжди одні й ті самі. Однак результат пост обробки пакувального паперу при цьому суттєво відрізняється. Наприклад, це добре помітно, якщо порівняти отриманий відтінок кольорового паперу з різних типів сировини після його обробки за однією технологією. Так, весь папір, що використовується для упаковки подарунків , до фарбування вже має неоднаковий відтінок, відмінності в якому обумовлені відсотковим співвідношенням макулатури і целюлози. Ці візуальні відмінності зберігаються і після фарбування паперу. Так чи інакше, подарунковий папір високої якості незалежно від типу сировини, кольору та відтінку характеризується високими характеристиками міцності і відмінною стійкістю до різного роду механічних пошкоджень. Вона дуже міцна на розрив (залежно від щільності, звичайно, яку ви можете вибрати самостійно), має гарний показник стійкості до площинного та торцевого стиску. Також вона не псується від перепадів температур і не втрачає своїх властивостей при помірній вологості. Зрештою, все це робить подарунковий папір надзвичайно універсальним і практичним пакувальним матеріалом. Безумовно, це якщо говорити загалом. А от якщо розглядати кожен вид паперу зокрема, то є свої особливості уточнення. Тому далі давайте поговоримо докладніше про це.

Отже, бурий і кольоровий обгортковий папір є найпростішим і найдешевшим видом пакувального паперу , який може використовуватися для пакування подарунків. Саме з неї, якщо можна сказати, починається подарункова упаковка. Втім, як і товарна чи транспортна обгорткова упаковка також. Кольоровий обгортковий папір для пакування подарунків – це класичний папір для пакування найрізноманітніших товарів та предметів харчової та нехарчової групи, попередньо забарвлений у якийсь відтінок. У початковому форматі будь-який обгортковий папір має світло-коричневий або світло-бурий відтінок і згідно з ГОСТом має кілька різновидів, обумовлених особливостями сировини, що використовується для її виробництва. Так, наприклад, виробництво обгорткового паперу для пакування подарунків здійснюється з напівфабрикатів, різних за відсотковим співвідношенням целюлози та макулатури. Крім того, нерідкі випадки, коли для посилення функціональних можливостей обгорткового паперу для пакування подарунків у процесі виробництва до її складу додаються всілякі полімерні складові. За міжнародною класифікацією такий папір називають загальним терміном «Wrapping paper», а в Україні для конкретизації його властивостей, показників якості та особливостей походження застосовується градація за марками паперу:

  • марка «А» - із сульфатної невибіленої целюлози;
  • марка "Б" - з сульфатної обгорткової целюлози;
  • марка «В» - із сульфітної невибіленої целюлози;
  • марка «Г» — із сульфітної обгорткової целюлози та деревної маси;
  • марка «О1» - з сульфатної, сульфітної біленої целюлози;
  • марка «О2» - з сульфатної, сульфітної вибіленої сульфітної целюлози, невибіленої целюлози і деревної маси;
  • марка «Д» - з невибіленої целюлози, напівцелюлози та деревної маси;
  • марка «Е» - з макулатури, невибіленої целюлози та волокнистих відходів целюлозно-паперового виробництва;
  • марка "Ж" - композиція не нормується.

Пакувальний папір для подарунків від виробника Такий обгортковий папір виготовляється машинним, одностороннім або двостороннім гладкістю і підходить для упаковки будь-яких подарунків або подарункових товарів, оскільки не залишає при контакті з поверхнею упакованих виробів якихось слідів, присмаку або запаху. Щільність паперу для упаковки подарунка такого типу може змінюватись в діапазоні від 20 до 160 гр/м2, а її формат – від 10 до 150 сантиметрів. Тут же слід згадати і папір тишею (шурхіт папір, цигарковий папір), оскільки він являє собою один з підвидів обгорткового паперу за ГОСТом. Подарунковий папір тишею (від англійської – tissue paper) - це дуже тонкий, майже прозорий папір щільністю 18-35 г/м2. На дотик тишею має приємну бархатисту поверхню. Може мати як обидві матові бархатисті сторони, так і одну глянсову, а другу матову. Постачається як білим, так і в різних кольорах. Найчастіше застосовується для внутрішньої упаковки виробів, які потім укладаються у коробку чи пакет. Також у папір тишею загортають брендовий одяг та взуття, сувеніри та подарунки, косметику, квіти, а також використовують у творчості.

Далі у нас за списком рослинний пергамент, або пергаментний папір для подарунків. Для цього паперу розроблено ГОСТ 1341-97 «Пергамент рослинний. Технічні умови». У міжнародній класифікації такий подарунковий папір називається «Vegetable parchment». Це жиронепроникний, прозорий папір з високими показниками механічної міцності та вологоміцності. Процес перетворення паперу в пергамент заснований на короткочасному впливі на неї хімічних реагентів, що викликають інтенсивне набухання та деяке розчинення целюлози. Завдяки усадці паперового полотна при сушінні та присутності амілоїду утворюється малопориста зімкнута структура і досягається висока жаростійкість і вологоміцність. У подарунковій упаковці пергамент особливо цікавий виробникам харчових товарів, а також дизайнерам, оскільки має незвичайну фактуру та дуже гарні функціональні можливості. Відповідно до ГОСТ 1341-97, рослинний пергамент, що використовується в подарунковій упаковці , виготовляється щільністю від 35 до гр/м2 із білених видів целюлози. Допускається використовувати замість вибілених напівбілені види целюлози за умови відповідності показників якості пергаменту до вимог цього стандарту. Тобто пергамент за стандартом буде білий або світлий з легким кремовим відтінком, напівпрозорий.

Жиронепроникний вологостійкий пакувальний папір , про який далі йтиметься, є міцним пакувальним папіром, який виготовляється з целюлози листяних порід дерев. Вона обробляється тваринним клеєм (для жиронепроникної та вологостійкої упаковки) і в міжнародній класифікації позначається терміном Greasproof paper. Жиронепроникний папір – це особливо стійкий до впливу жиру та рівня вологості замінник рослинного пергаменту, полотно якого не обробляється сірчаною кислотою у процесі виробництва. Жиронепроникний папір випускається досить тонким - його щільність становить 40-70 гр/м2. Крім того, він може бути навіть світлонепроникним і прозорим, проте за показником жиронепроникності та вологоміцності такий папір завжди на рівні рослинного пергаменту - 25—35%. Висока ступінь жиро- і водостійкості паперу досягається за рахунок застосування спеціальних хімічних речовин у процесі підготовки паперової маси, а також при подальшій поверхневій обробці паперу на клеїльному пресі папероробної машини.

(закінчення див тут)

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн