Як вибрати коробки для упаковки товарів та вантажів на складі у Сумах

Складське зберігання різних виробів, товарів або їх комплектуючих є не дуже складним і не дуже важливим на перший погляд процесом. Особливо це стосується звичайних споживачів різних товарних груп, які загалом і не повинні вникати в усі тонкощі цього заходу. Інша справа – виробники товарів чи оптово-роздрібні продавці. Для таких компаній важливість правильного підбору упаковки для зберігання на складі абсолютно зрозуміла. Що й казати, якщо навіть такі великі компанії, як Нова пошта або Розетка, до моменту відправки зберігають товари на складі в спеціальній упаковці. Причому часто в багаторазовій тарі, тобто в тій, яка на складі ж і залишиться згодом. А самі куплені товари запакуються у спеціальну транспортну чи споживчу упаковку та тару, а потім тільки вирушать до покупців. А от поштові оператори України надходять дещо інакше. Наприклад, всі відомі поштові компанії Сум приймають, перевозять і зберігають посилки в одній і тій же упаковці, оскільки регламент їхньої діяльності просто унеможливлює використання тимчасової тари для посилок на постійній основі. У будь-якому випадку, хоч тимчасова, хоч постійна упаковка, в якій товари, вантажі, посилки та будь-яке інше рухоме і навіть нерухоме майно компанії під час перебування на складі називається складською упаковкою. І, як ви самі розумієте, пакувальні матеріали для пакування чогось на складі в Сумах зокрема, та й в Україні в цілому використовуються різні: починаючи від захисних плівок і закінчуючи звичайними поліетиленовими мішками. Проте здебільшого в ролі складської тари в Сумах виступають картонні коробки , хоч і, звичайно, теж дуже різні за своїм видовим наповненням. У цій статті ми хотіли б з'ясувати разом з вами, які саме картонні коробки сьогодні в Сумах найчастіше використовуються як складська тара і чому саме вони, а не якісь інші? Допоможе нам у цьому асортимент різних пакувальних матеріалів, представлений в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Тим більше, що саме тут ви можете купити спеціалізовані картонні коробки за найнижчими цінами в Сумах. Отже, почнемо.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку


Картонні коробки для складу: що це таке і навіщо вони потрібні?

Большая коробка с ручками и крышкой для склада В основі вибору будь-якої упаковки для складу в основу завжди ставиться практичність і функціональність. Тобто чим більше різноманітних завдань здатна виконати упаковка, тим краще. Цей принцип працює при виборі картонних коробок для складських робіт або упаковки товарів на складі. Складські роботи та упаковка товарів для зберігання при цьому хоч і здаються на перший погляд однотипними операціями, проте насправді вони характеризуються різним ступенем складності. Просто приклад: упаковка порцелянового посуду для тимчасового зберігання та завантаження розфасованих у поліетиленові пакети гудзиків у наборах на полиці – це складські роботи. Однак порівнювати складність їх проведення просто не має сенсу. Зрозуміло, що тут і навик потрібен інший, і упаковка, що для нас з вами цікавіше, теж потрібна трохи інша. Навіть для найелементарніших складських робіт з товарами на продаж потрібні складські картонні коробки набагато вищі за якість, ніж стандартні складські коробки «на всі випадки життя». Але і без останніх обійтися на складі не можна, тому що часто буває, що, наприклад, вивантаження і навантаження товарів на складі неможливе без спеціальної місткої тари, так як в іншому випадку вона займе багато часу. У таких ситуаціях використовуються багаторазові складські коробки з гофрокартону з посиленими бортами та дном, здатні витримати відчутну вагу упакованих предметів та не порватись. Часто такі коробки для складу мають у своїй конструкції спеціальні отвори для комфортнішого перенесення в руках. Або, наприклад, спеціальні осередки під вантажні стрічки – щоб було зручніше піднімати тяжкості на другий чи третій ярус. Тобто, різні «фішки» в коробках, що явно збільшують їхню довговічність, що підсилюють міцність і зносостійкість – це вже як мінімум привід розцінювати такі вантажні коробки як універсальну складську тару.

У той же час, складська упаковка, у тому числі і картонні коробки для складу , - це не тільки засіб захисту вантажів або спосіб оптимізації роботи складу. Важливу роль спеціалізовані складські коробки у Сумах відіграють і з погляду складського обліку. Так, все технічне розмаїття складів багато в чому визначається вантажоодиницею, що використовується і тією тарою або упаковкою, в якій вона складується. У нашому випадку це картонні коробки . Від їх правильного вибору багато в чому залежить подальше визначення способу складування того чи іншого товару, а також вибір необхідного обладнання (наприклад, особливості використання підйомно-транспортних механізмів) і розрахунок їх параметрів. Просто уявіть, наскільки складно переміщати в межах складу напої, що упаковані в ящики, у скляних пляшках. Зрозуміло, що якщо пляшки упаковані в міцні п'ятишарові гофроящики зі спеціальними індивідуальними осередками всередині, які зберігають одиниці продукції всередині від торкань одна об одну, такі складські операції проводить набагато простіше. Також від правильного підбору вантажоїди залежить визначення типу приміщення та необхідних площ під конкретний вантаж. Набагато простіше це все оформляється за допомогою спеціалізованих складських коробок. Простіше кажучи, коли все упаковано, розставлено та підписано виходячи з типу, розміру та складності упакованої продукції, організувати безперебійну роботу товарного складу набагато простіше. Також правильне використання спеціалізованих складських коробок із гофрокартону сприяє оптимізації практично всіх процесів на товарному складі: розвантаження/навантаження продукції, палетна сегментація товарів за типом, зберігання в різних умовах та температурних режимах, пошук для комплектації, пакування або відправлення.

До речі, останні пункти відмінно підходять і для пояснення роботи складу не лише з товарною продукцією на продаж. Але й, наприклад, поштового складу із посилками. Адже напевно вам не секрет, що будь-яка посилка після прийому в поштовому відділенні спочатку потрапляє на спеціалізований сортувальний склад, а тільки після отруюється до адресата разом з іншими «попутниками»? Визначальними факторами при організації доставок до інших міст посилок грають габарити коробок, а також вага упакованих у посилки предметів. Саме виходячи з них формується черга доставки та підбирається автотранспорт, точніше – габарити кузова цього самого автотранспорту та наявність/відсутність додаткових елементів, що амортизують. А спеціалізовані поштові коробки в даному випадку потрібні для швидкого сортування посилок, а також для прискорення і спрощення процесу доставки. Простіше кажучи, набагато простіше, вигідніше та швидше перевезти в інше місто десять посилок з габаритами холодильника у вантажному причепі довжиною 12 метрів, ніж, наприклад, ганяти стандартну «Газель» туди-сюди і перевозити по 2-4 такі посилки за одну ходку. Саме тому серед усіх поштових операторів України особливо популярним є використання уніфікованої тари. Звісно, є й винятки. Однак незаперечний факт, що застосування спеціалізованих коробок при проведенні складських робіт скорочує трудомісткість вантажно-розвантажувальних робіт, підвищує якість зберігання та ефективність пошуку, а головне, дозволяє досягти високого рівня механізації та автоматизації та прискорити швидкість отримання посилок адресатом.


Основні принципи вибору коробок для складу у Сумах

Коробка среднего размера для складского хранения Складська гофротара в Сумах продається сьогодні загалом у дуже великій різноманітності різноманітних моделей. Так, коробки для складу можуть мати різну форму, конструкцію, вагу, розмір, колір та навіть тип завантаження. Але, безумовно, набагато важливіше те, з яких матеріалів такі коробки виготовлені. І тут насамперед важливим є питання ціни. Не секрет, що будь-які складські коробки мають бути зручними та надійними. Але при цьому важливо, щоб вони ще й коштували дешевше, і працювати з ними було простіше. Розумієте, ніхто не купуватиме картонні коробки для потреб складу, які стоять як товарні коробки або коробки для подарунків, тому що будь-які складські коробки – це видаткова тара, яка відіграє важливу, але, швидше, допоміжну роль. Інша річ, що складські коробки, як правило, купують не для одноразового використання, тому питання ціни на складські коробки – це дуже оцінна думка. Тут дуже багато чинників, які потрібно враховувати. Втім, нещодавно саме це ми говорили і про транспортні коробки. В принципі, споживчий підхід до вибору транспортних та складських коробок для пакування у Сумах приблизно однаковий. Так, і не варто забувати, що далеко не всі фахівці постачання, які, власне кажучи, зазвичай і закуповують витратні матеріали для складу, добре знаються на гофротарі та упаковці. Все сказане вище важливо знати для того, щоб було простіше зрозуміти, чому одним моделі картонних і не тільки коробок вигідно використовувати, а інші - не дуже.

Отже, як ми вже сказали раніше, завдання для упаковки на складі бувають різні, тому упаковка використовується різна - за принципом максимальної ефективності. Саме цей принцип лежить в основі вибору конкретного типу конкретних коробок спеціально для складу . Крім того, якщо у товарів, вантажів або посилок на зберіганні є специфічні особливості, це також доведеться враховувати. Наприклад, далеко не всякі картонні коробки підійдуть для зберігання овочів та фруктів, а також далеко не кожен вид картонних коробок зможе цілковито зберегти негабаритні товари. Ну, а якщо товари, посилки або тимчасові вантажі, що зберігаються, відносяться до категорії стандартних габаритних вантажів невеликої та середньої ваги, то в якості складської тари для них можна купувати фактично будь-які картонні коробки стандартного типу , аби вони вас влаштовували за ціною та надійністю. Найчастіше у Сумах у такому контексті споживачі обирають звичні та перевірені часом гофроящики стандартного типу. Це чотириклапанні коробки з верхніми та нижніми клапанами встик, які можуть бути як з тришарового гофрокартону, так і з п'ятишарового гофрованого картону. Вони є максимальним універсальним видом коробок для складу, робота з якими при цьому дуже проста і ефективна. Загалом чотириклапанні складські коробки підходять для зберігання найрізноманітніших товарів і вантажів харчової та нехарчової груп. Наприклад, чотириклапанні картонні коробки для складу застосовуються для пакування та зберігання продуктів харчування у скляній тарі та для зберігання комплектуючих для побутової техніки. Тобто, зовсім різні за складністю зберігання та типами товарні групи можуть чудово зберігатися у чотириклапанних коробках одного і того ж типу. І тут, до речі, проявляється одна з найважливіших відмінностей транспортної гофротари і від складської – у разі потреби далеко не всі транспортні коробки зможуть впоратися з тривалим зберіганням різних товарів на складі. Вони просто не на це розраховані. Хоча в цілому, повторюся, транспортні та складські коробки з гофрованого картону можуть бути взаємозамінної тари. Особливо якщо вони виготовлені з п'ятишарового гофрокартону і мають чотириклапанну конструкцію.

Ну, і про основну функцію упаковки у разі вибору коробок для складу не можна забувати. Так, складські коробки гарної якості в Сумах повинні завжди і в будь-яких умовах нівелювати всі ті складності та негативні дії, які можливі у процесі зберігання. Серед таких «проблем» ті ж пил, бруд, висока вологість, подряпини, удари та інші проблеми, від яких у принципі будь-які картонні коробки повинні захищати. На складі, до речі, такі проблеми найчастіше виявляються. Наприклад, для правильного зберігання низки товарних груп продуктів харчування важливо забезпечити належний рівень температури та вологості, а інакше товар просто зіпсується. Зрозуміло, що товари при цьому не будуть складуватися просто на підлогу (хоча і так буває, звичайно). У категорії нехарчових товарів також є приклади особливих умов зберігання. Наприклад, на розчинники для фарби або жіночі лаки для волосся не повинні потрапляти прямі сонячні промені. І картонні коробки в даному випадку – це один із найпростіших та найефективніших способів це забезпечити. Тобто, в принципі, у кожної категорії товарів є безліч важливих умов та умовностей щодо зберігання. І, безумовно, є ряд картонних коробок, які за своїми характеристиками повністю задовольняють і ті, і інші запити. І найпростіший в обслуговуванні, і максимально дешевий – це чотириклапанні коробки в Сумах.


Найбільш популярні різновиди та моделі картонних коробок для складу у Сумах

Складская коробка с боковыми ручками За сукупністю характеристик чотириклапанна тара з тришарового та п'ятишарового гофрокартону давно і цілком заслужено вважається максимально універсальною. Такі коробки для складу досить недорого коштують, вони легкі та компактні, швидко утилізуються, при цьому підходять для максимально можливої кількості товарів. Безумовно, це найкращий не сьогоднішній день варіант для складської упаковки. Купити чотириклапанні коробки з гофрокартону для складу сьогодні у Сумах можна кількох різновидів:

Всі ці види коробок для складу в Сумах, як ви самі можете помітити, виробляються з п'ятишарового або тришарового гофрокартона. Як правило, з урахуванням специфіки складської упаковки для їх виробництва застосовуються гофролісти з типом гофри В або С (для позначення типу гофри в п'ятишарових коробках використовується комбінація цих літер залежно від типу шарів гофри - С / С або В / З»). Різниця між цими видами гофри і, як наслідок, між самими коробками для складу досить істотна, оскільки визначає граничні можливості та специфіку застосування тих чи інших картонних коробок. Так, наприклад, Гофра "В" - або "точна гофра". Ширина – 5.5 – 6.5 мм, висота – 2.2 – 3.0 мм. Застосовується в картонних коробках, що використовуються для зберігання товарів або готової продукції, що не потребують високих показників амортизації. Наприклад, чотириклапанні картонні коробки для кондитерських товарів, господарських товарів, побутової хімії, швейних аксесуарів тощо. Гофра "С" - або "середня гофра". Ширина – 6.8 – 7.9 мм, висота – 3.1 – 3.9 мм. Характеризується гарною пружністю і стійкістю до різних механічних пошкоджень, а також середнім показником властивостей, що амортизують. Використовується при виготовленні чотириклапанних складських коробок, що застосовуються для зберігання різних товарних груп. Саме ці чотириклапанні картонні коробки є найкращим варіантом коробок для складу за співвідношенням «ціна/якість». Втім, це стосується і транспортних картонних коробок.

Також важливо пам'ятати, що складське упакування для зберігання – це окремий експлуатаційний напрямок для пакування. Зі своїми складнощами та умовностями. Тому для того, щоб чотириклапанні картонні коробки дійсно стали надійним захистом для товару в процесі зберігання, вони і самі повинні зберігатися правильно - у відповідних умовах, причому обов'язково до моменту їх безпосереднього використання. Також не забувати доповнювати складські коробки підсилюючими елементами упаковки. Особливо це стосується вантажних коробок, що використовуються для зберігання великогабаритних та важких вантажів. А інакше може виникнути ситуація, коли коробки з гофрокартону руйнуються при штабелюванні, або вантажні коробки не витримують ваги один одного в процесі перевезення, внаслідок чого втрачають свою міцність, рвуться або ламаються, а товар в результаті ушкоджується. Правильна експлуатація коробок на складі також дуже важлива. Псування картонних коробок при зберіганні найчастіше відбувається через підвищену вологість приміщення, де знаходиться ця упаковка. Навіть найміцніший гофрокороб, який зроблений з целюлозної сировини, може стати непридатним через зберігання на промерзлому складі з дахом, що протікає. Адже з підвищенням вологості повітря збільшується і вміст рідини в гофрокартоне, отже, знижується його міцність. Так, при вологості гофрокартона, що дорівнює 13-14%, його опір стиску в торцях зменшується на 50%, а при досягненні параметра 18-20% матеріал стає непридатним до використання. Оптимальний показник вологості – 10%. Саме таку треба підтримувати.

Використання складських коробок за розміром та вагою – це взагалі головний біль для даного типу упаковки. Вище ми вже зазначали, що коробки складі найчастіше використовуються універсально як багаторазова тара. При цьому досить часто і сама експлуатація, і зберігання складських коробок до моменту використання відбувається просто абияк. Звичайно, це безпосередньо відбивається на міцнісно-експлуатаційних можливостях складських коробок. Наприклад, часте явище для складської тари – це деформація через надмірні вертикальні навантаження або через неправильний вибір розмірів транспортної тари з гофрокартону. Існують спеціальні ДСТУ, що регламентують подібні параметри для того чи іншого виду продукції. Також у процесі штабельного зберігання товарів усередині коробок ні в якому разі не повинно бути порожнеч: вони ведуть до нерівномірного розподілу навантаження та перекосів. До того ж, дуже важливо правильно скласти ящики та коробки у штабелі – чим вони щільніші, тим краще збережеться товар. Ідеальний варіант: застосування стрейч-плівки з прокладками з п'ятишарового гофрокартону та куточками на ребрах жорсткості, що скріплюють штабелі зовні. Для деяких особливо важких товарів застосовується навіть обв'язування тари жерстяною стрічкою та прокладання між коробами з ДСП. При покупці такої тари також необхідно оптимально підібрати марку гофрокартону, з якої вона виготовлена. Потрібно обов'язково враховувати вагу нетто, висоту майбутніх штабелів та геометричні розміри ящиків. Вони прописані у нормативах, а й залежить від вимог ринку, зовнішньої та внутрішньої логістики. Розрахунки, згідно з якими підбираються ті чи інші марки картону, наведено у ГОСТ 4142-90 «Ящики з гофрованого картону. Загальні технічні умови. Щоб уникнути типових помилок при виборі гофротари для складу, необхідно врахувати сукупність всіх описаних вище параметрів, що впливають на міцність упаковки. Також потрібно зберігати товар не тільки у відповідність до нормативів для того чи іншого його виду, але і дотримуватися параметрів, що впливають на стан самої упаковки. Тоді будь-які картонні коробки для складу виконають свою пряму функцію на відмінно, надійно захистивши товар, готову продукцію та інше майно від усіх можливих пошкоджень.

І наприкінці нашого огляду хочемо вам ще раз нагадати, що купити за найнижчою в Сумах ціною картонні коробки для складу ви можете в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Тільки у нас ви можете купити товарні та вантажні гофроящики із тришарового та п'ятишарового гофрокартону від виробника у Сумах. Причому як оптом, так і в роздріб недорого. Крім того, у нас можна замовити виробництво картонних коробок для складу у Сумах будь-якого розміру та типу. Крім того, на вас чекають більше 100 різних моделей готових картонних коробок для складу завжди в наявності на нашому складі. Величезний вибір, купівля тришарових та п'ятишарових картонних коробок для складу будь-якої моделі онлайн в один клік. Оформлення замовлення за 5 хвилин. Професійні менеджери-консультанти. Можливість купити дешево оптом та в роздріб картонні коробки у Сумах прямо зі складу. Найнижча ціна на складські картонні коробки від виробника у Сумах. Працювати з компанією «Експрес Упаковка» вигідно та зручно. Ми раді бачити вас 24/7.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн