Використання стрейч-плівок в упаковці харчових товарів у Запоріжжі.

Стрейч-плівка вважається одним з найбільш практичних пакувальних матеріалів. Сьогодні це настільки корисний у різних ситуаціях пакувальний розхідник, що його часто купують навіть на користь. Однак далеко не всі види стрейч-плівки є просто пакувальним витратним матеріалом, є й такі моделі стретч-плівки , які призначені для вирішення якихось конкретних завдань із упаковки. До якої з цих категорій належить харчовий стрейч ? Дуже добре питання, і саме на нього ми постараємося відповісти в рамках цієї статті. І для порівняльного аналізу розглянемо способи використання пакувальної стрейч-плівки для харчових товарів у Запоріжжі. Допоможе нам у всьому цьому асортимент пакувальних стрейч-плівок, представлений в каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка», оскільки тут можна вибрати і купити недорого і харчові стретч-плівки для упаковки, і нехарчові види стрейч. Ну, що ж почнемо.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку


Особливості упаковки товарів та вантажів за допомогою стрейч-плівки

Стрейч пленка для упаковки пищевых товаров Упаковка різних продуктів харчування та харчових товарів в Україні загалом та у Запоріжжі зокрема відрізняється дуже різноманітним вибором пакувальних матеріалів. У тому числі це стосується й питань вибору найкращої стрейч-плівки. У Запоріжжі сьогодні дійсно можна купити різні види і моделі стрейч-плівки для упаковки. І вибір якоїсь конкретної залежить від багатьох факторів. Серед таких факторів можна відзначити, наприклад, умови використання, тип упаковуваних товарів або вантажів, температура нагрівання або охолодження вантажу, можливі зовнішні впливи і таке інше. Тобто вибір якоїсь конкретної стрейч-плівки найчастіше є досить складним заходом, і особливо це відчувається, коли йдеться про продуктову упаковку.

Проте поточна різноманітність та асортимент моделей стрейч-плівки у Запоріжжі зовсім не означає, що це якісь різні види упаковки. Ні, незалежно від моделі, виду і типу, будь-який харчовий стрейч є тонкою плівкою, що розтягується, для виробництва якої використовується ЛПЕНП - лінійний поліетилен високого тиску. А назва цього пакувального матеріалу походить від англійського "stretch", що означає "напружуватися", "розтягуватися". Саме ця особливість є найважливішою якістю будь-якого харчового стрейчу (втім, як і нехарчового, який також називають технічний стрейч). Споживачі в Запоріжжі сьогодні вибирають стрейч-плівку для пакування продуктів харчування саме через її можливість розтягуватися, а потім як би повертатися у вихідний стан, максимально прилягаючи до товарів або вантажів, що упаковуються. Більше того, сьогодні складно уявити щільнішу упаковку чогось, ніж упаковку стретч-плівкою, оскільки будь-яка харчова плівка стрейч максимально прилягає до упакованих предметів. Ця якість стрейч-плівки дуже цінується і під час упаковки нехарчових товарів, і під час упаковки продуктів харчування. Але якщо йдеться саме про харчову упаковку, то тут від стрейч-плівки ще й потрібно зберегти всередині упаковки всі смакові якості упакованих продуктів без змін. Тому за складом та за матеріалом виготовлення харчові стрейч-плівки відрізняються від нехарчових. Хоча візуально та за принципом дії вони практично однакові.

Виробництво стрейч-плівки в Запоріжжі здійснюється сьогодні різними способами: це може бути видувна екструзія – одержувані цим методом плівки відрізняються міцністю та еластичністю, плоскощілинна екструзія – промисловий спосіб, що дозволяє виготовляти три- та п'ятишарові плівки. Найбільш міцний вид стретч-плівки, який сьогодні можна купити в Запоріжжі, – це п'ятишарова плівка. Перший шар в ній відповідає за липкість даного пакувального матеріалу, другий і третій - за розтягування, а також здатність повертатися в початкове положення, четвертий шар можна назвати каркасом міцності плівки, і, нарешті, забезпечує п'ятий її антистатичність. Найбільшою різноманітністю моделей на даний момент відрізняється все-таки технічна стрейч-плівка. Це палетна плівка стретч , яка дуже часто використовується для пакування складської продукції, у процесі доставки будь-яких вантажів, а також для пакування поштових посилок. Тобто, технічні види стретч-плівок і використовуються сьогодні в Запоріжжі набагато частіше, ніж харчові плівки стрейч. Хоча і технічна стрейч-плівка, і харчовий стрейч поділяється на два види: плівка для машинного намотування та плівка для ручного пакування продукції. Інша річ, що обсяги споживання машинного технічного стрейчу в Запоріжжі сьогодні набагато більші, ніж харчової стретч-плівки такого типу. А ось у ручній упаковці ситуація цілком протилежна: харчові плівки стрейч застосовуються для ручного пакування готової продукції набагато частіше.


Переваги використання харчової стрейч-плівки для пакування товарів

Стрейч пленка для упаковки продуктов питания Безумовно, одним із визначальних факторів споживчого попиту на ту чи іншу упаковку є її практичність та функціональність. За такого розмаїття упаковки загалом інакше неможливо конкурувати. Споживачі у Запоріжжі також звертають увагу на ті чи інші переваги використання пакувальних матеріалів перед тим, як їх купувати. І, коли йдеться про харчовий стрейч, таких важливих нюансів трохи більше, ніж у разі вибору упаковки для нехарчових вантажів. Як саме має виглядати харчовий стрейч , на думку запорізьких споживачів, щоб його хотілося купити? Давайте спробуємо це з'ясувати.

Сьогодні практично неможливо уявити крапки збуту тих чи інших харчових товарів без пакувального стрейчу. Обтягнуті плівкою продукти є буквально в кожному супермаркеті, на кухні кафе та ресторану або в якихось складських приміщеннях, де зберігаються продукти харчування. Харчова стрейч-плівка у Запоріжжі – це універсальний та дуже практичний пакувальний матеріал, за допомогою якого харчові товари можна зберігати, перевозити та навіть продавати. Тобто переваги стрейч-плівки можна оцінювати дуже різні і оцінюються споживачами дуже по-різному. Тому не можна однозначно сказати, що наявність якоїсь конкретної особливості обов'язково зробить ту чи іншу модель харчової стретч-плівки неймовірно продається. Але підвищити рівень споживчого попиту – це точно так.

Серед найважливіших переваг використання харчового стрейчу для пакування є його висока еластичність. Вона дозволяє відмінно закріпити окремі одиниці товару у спільній упаковці. Ця властивість матеріалу зумовлює його високу розривну міцність. Також найважливішою особливістю харчової стретч-плівки є її здатність розтягування із зворотним ефектом. Така властивість матеріалу визначає одну з найважливіших характеристик - престрейч, або розтяг плівки, що відбувається перед обмоткою того чи іншого товару. Обмотуючи, наприклад, фрукти у пластиковому судочку, плівку піддаються розтягуванню. У процесі повернення плівки у вихідний стан утворюється «утримуюча сила», що забезпечує міцну фіксацію товарів в упаковці. Крім того, в залежності від моделі харчова стрейч-плівка може розтягуватися вчетверо і більше разів. Але це лише частина найважливіших споживчих якостей харчової стрейч-плівки для пакування. Насправді плюсів у цього пакувального матеріалу набагато більше.

Наприклад, як ми вже сказали раніше, стрейч-плівка харчова при упаковці щільно прилягає до упакованих товарів, буквально повторюючи їх форму. Але це лише помітна для ока особливість. А насправді шари стрейч-плівки ще щільно прилипають один до одного, а також до поверхні товарів, що упаковуються, що зрештою робить загальну упаковку буквально монолітною! При цьому на товарі чи картонній упаковці не залишається слідів клею. Крім того, ефект прилипання зводить нанівець необхідність використання додаткових засобів фіксації, що дозволяє створити герметичну упаковку. І герметичність упаковки буде регулюватися тільки вами. Прозорість стрейч-плівки дозволяє повністю контролювати цілісність та склад упакованих вантажів візуально, без необхідності відкриття упаковки.

А що щодо захисних властивостей харчового стрейчу? Тут важливо розуміти, що будь-які харчові плівки стрейч випускаються у тонших варіаціях, ніж технічні. Якщо, наприклад, палетна стрейч-плівка для обмотки поштових коробок у Запоріжжі часто має товщину 17-20 мікрон, то для харчового стрейчу звичайною товщиною є 9-12 мікрон. Візуально особливої різниці ви не бачите, та й за звичайної упаковки це не сильно відчувається. Але коли йдеться про упаковку предметів або товарів з гострими краями, то це стає важливою особливістю – товщу плівку очевидно важче розірвати. Тільки ось для продуктової пакувальної плівки щільність 17029 мікрон абсолютно необов'язкова. Специфіка упаковки харчових товарів не передбачає постійної наявності якихось гострих країв або чогось подібного на упаковці. Так що в цілому і харчова стрейч-плівка , і технічний стрейч гарної якості чудово справляються зі своєю основною функцією - захист вмісту від забруднень, вологи, попадання сторонніх речовин. Крім того, окрім стандартних моделей харчового стрейчу, у Запоріжжі можна купити на замовлення харчову стретч-плівку підвищеної міцності аж до 30 мікрон. Такі плівки особливо стійкі до ударів, розриву, проколів.

Ціни на стрейч-плівки для упакування в Запоріжжі залежать від багатьох факторів. Але загалом цей пакувальний матеріал не є якоюсь екзотикою або лише імпортним товаром. Ні, сьогодні виробництво стрейч-плівки для пакування в Україні здійснюється у багатьох містах. Звичайно, це позитивно впливає рівень ціни. Так що, сьогодні в Запоріжжі ви легко зможете купити відносно дешево і технічний стрейч, і харчову стрейч-плівку у великому асортименті різноманітних моделей і різновидів. Крім того, не варто забувати, що пакувальні плівки стрейч не відносяться до категорії швидкопсувних товарів. І харчові плівки стретч , і стрейч, представлені на ринку Запоріжжя, можуть зберігатися дуже довго, причому практично в будь-яких умовах. Це невибагливий пакувальний матеріал, який і зберігати, і перевозити, і використовувати за призначенням можна в широкому діапазоні робочих значень температури повітря та рівня вологості. До речі, і це в тому числі є одним із факторів використання харчової стрейч-плівки для пакування продуктів, які були схильні до заморожування, охолодження. А також у процесі самої заморозки (але тут тільки ПВХ стрейчі).


Які види харчової стрейч-плівки сьогодні можна купити у Запоріжжі?

Универсальная стретч-пленка для упаковки продуктов питания Тепер же перейдемо до розгляду конкретних різновидів харчового стрейчу, представлених сьогодні на ринку Запоріжжя. Тільки відразу обмовимося: купити стрейч-плівку для пакування в Запоріжжі можна практично будь-яку. Ось тільки за якою ціною і скільки на неї доведеться чекати... А це дійсно важливий нюанс, який є фактично визначальним для споживчого попиту. Мало хто купує сьогодні у Запоріжжі пакувальні матеріали на дуже великий період роботи та за попереднім замовленням. Усі хочуть купити стрейч-плівку та отримати свою покупку якнайшвидше. Так, більшість споживачів стрейч-плівок для упаковки готові трохи зачекати на своє замовлення, але, як показує практика, не довше тижня. А далі вже починаються обурення. Тому далі розглянемо саме ті види харчової стрейч-плівки, які сьогодні в Запоріжжі можна купити в наявності. А потім поговоримо про деякі види технічного стрейчу, які також беруть участь у процесі зберігання та перевезення продуктів харчування). Але почнемо, звичайно ж, з найпопулярніших різновидів чисто харчового стрейчу. Отже, серед найбільш популярних різновидів харчової стретч-плівки у Запоріжжі особняком стоять два: поліетиленова стретч-плівка (ПЕ) та стрейч-плівка із полівінілхлориду (ПВХ). Інші ж різновиди харчової стретч-плівки використовуються трохи рідше.

Харчова плівка стрейч із поліетилену серед усіх інших різновидів харчового стрейчу є найбільш затребуваною у споживачів у Запоріжжі – вона й практичніша, і коштує дешевше, та й купити її можна у значно більшому розмаїтті моделей за щільністю, довжиною та шириною. Харчова ПЕ плівка відмінно захищає від кисню та вологи. Харчова поліетиленова стрейч-плівка має масу переваг, які дуже корисні при упаковці різних харчових товарів та продуктів харчування. Якщо ви запитаєте, що саме упаковують у харчову стрейч плівку у Запоріжжі, то ми вам відповімо, що фактично все. Ця плівка дійсно дуже універсальна, але ще й неймовірно практична з погляду захисту та збереження упакованих товарів. Харчова ПЕ стрейч-плівка має здатність назад розтягуватися з подовженням та прилипати до інших шарів плівки, але не прилипати до продукту, що упаковується. Саме цим пояснюється її практичність. Самі поміркуйте, у вас є надійний спосіб вберегти будь-які продукти харчування від зовнішніх впливів, який за непотрібністю дуже просто прибрати і викинути. Якихось особливих навичок для пакування в харчовий стрейч не потрібно – все дуже просто та зрозуміло. Є харчова поліетиленова стрейч-плівка та інші особливості. Наприклад, такий стрейч використовується як одноразове пакування продуктів короткого терміну зберігання у харчовому виробництві, роздрібній торгівлі, мережах «фаст-фуд», а також у сільському господарстві та будівництві. Перебуваючи у безпосередньому контакті з продуктом, забезпечує більш тривале його зберігання, допомагає зберігати його властивості, запобігає швидкому висиханню, захищає від впливів довкілля та просочування сторонніми запахами.

Стрейч-плівка з полівінілхлориду відрізняється від поліетиленової стрейч-плівки і за складом, і візуально. Так, ПВХ стрейч є «дихаючою плівкою», яка використовується як одноразова упаковка продуктів тривалого терміну зберігання. Стретч-плівка з ПВХ має всі переваги плівок з поліетилену, але з покращеними характеристиками. Плюс до всього іншого ці плівки мають «бар'єрний» ефект, тобто. можливістю пропускання складових повітря (водяної пари, вуглекислого газу) назовні та кисню всередину. Завдяки цій властивості забезпечується необхідна циркуляція повітря для продуктів, підтримання потрібного мікроклімату всередині упаковки і, відповідно, продовжується термін зберігання продуктів. То чому ж ПВХ-плівка стретч для харчових товарів сьогодні використовується для упаковки у Запоріжжі рідше, ніж поліетиленовий харчовий стретч? Все просто, ситуація тут така сама, як і в інших містах України – ПЕ стрейч-плівка харчова банально дешевше коштує, що оптом, що в роздріб.

Хоча, якщо говорити загалом, то полівінілхлоридна харчова стрейч-плівка зарекомендувала себе як відмінний засіб для зберігання та перевезення продуктів харчування різної температури нагріву та охолодження. У Запоріжжі різні виробника використовують ПВХ плівку стрейч для упаковки різних швидкопсувних і не дуже продуктів: м'яса (свинина, яловичина, баранина), риби (річкова і морська, солона, свіжа і копчена), птиці (курка, качка, гусак та ін.). у сирому, копченому, смаженому, вареному вигляді), різноманітних виробів з м'яса (ковбаса, фарш, шашлик, гуляш тощо), хлібобулочних (хліб, батон, багет, булочки) та кондитерських виробів (печиво, цукерки, вафлі, торти ). Запаковані у прозору харчову плівку ПВХ продукти довго зберігаються. І не просто зберігаються і не псуються, а зберігають свій первісний товарний вигляд, що в умовах ринкової економіки часто є вирішальним критерієм вибору. До того ж стрейч- плівка харчова з полівінілхлориду зазвичай має прозорий колір, що надає упакованому в неї товару кілька корисних оптичних ефектів – з'являється ненав'язливий красивий блиск і відчуття свіжості продуктів, покритих прозорою ПВХ плівкою.

Крім того, у Запоріжжі можна купити харчову стрейч-плівку ПП/ПЕ. Це плівка стрейч, яка, по суті своїй, є двошаровою співекструзійною плівкою (поліпропілен-поліетилен). Така стретч-плівка вдало поєднує позитивні якості поліпропіленових плівок (блиск, прозорість, жиростійкість та ін.) та поліетиленових плівок (морозостійкість та ін.). Характеризується чудовим зовнішнім виглядом, гарною прозорістю, блиском, стійкістю до пошкоджень та відмінною зварюваністю, підвищеною морозостійкістю. Міцність при розтягуванні - до 25 МПа, відносне подовження при розриві не менше 400%, паропроникність не більше 2г/м2/24ч, газопроникність по кисню не більше 5х10(-8)м2ПА-1с-1, стійкість до проколу не менше 8МПА. У разі потреби фізико-хімічні властивості плівки можуть бути скориговані шляхом використання відповідних модифікуючих добавок.

У будь-якому випадку всі ці види харчової стрейч-плівки в більшості випадків є дуже універсальним пакувальним матеріалом. Звичайно, трапляються ситуації, коли різниця між цими різновидами стрейчу є відчутною. Але загалом, запитайте себе: що саме ви чекаєте від пакувальної стрейч-плівки для продуктів? Впевнені, що всі три перераховані вище види харчового стрейчу будуть відповідати вашим запитам. Це харчові стрейч-плівки, використання яких дає гарантований захист продуктів харчування від впливу вологи, пилу та можливих забруднень. Все-таки продукти харчування, особливо ті, які продаються без споживчої упаковки, дуже швидко втрачають товарний вигляд без зовнішнього захисту. А ось використання будь-якого з трьох вищезгаданих видів харчової стретч плівки якраз і вирішує цю проблему. І при цьому, як і будь-який вид стрейчу, ПЕ та ПВХ стрейч-плівки знижують ризик можливих пошкоджень товарів на етапах зберігання та транспортування, що особливо важливо для продуктів харчування, що перевозяться в холодильних камерах. Висока механічна стійкість до проколів, продавлювання та розривів, а також хімічна стійкість до агресивних речовин у навколишньому середовищі із збереженням блиску високої прозорості роблять такі види харчової стрейч-плівки у Запоріжжі чудовим маркетинговим інструментом. Вони дуже практичні та неймовірно гнучкі з погляду реклами.

Що ж до взаємодії таких харчових стретчів та самих продуктів харчування, то тут також немає жодних проблем. Всі три види стрейч-плівки харчової можуть вільно контактувати з будь-якими харчовими товарами, не залишаючи при цьому на них ні слідів, ні смаку, ні запаху. Більше того, для багатьох продуктів харчування використання харчової стретч плівки збільшує термін їх зберігання, причому без втрати смакових якостей і зовнішнього вигляду. Тут вся справа в тому, що виробництво харчового стрейчу спочатку враховує неоднаковість та дуже високу різноманітність харчових товарів, а тому харчова плівка стрейч буквально з конвеєра випускається абсолютно нешкідливою для організму людини та екологічно безпечною. Харчова стретч плівка не містить речовин, здатних проникати в упакований продукт, не впливає на природний смак та запах харчових продуктів, зберігає фізичні та органічні властивості продукту.

І на завершення нашої статті хочемо вам ще раз нагадати, що будь-які види та моделі харчової стретч-плівки для упаковки у Запоріжжі ви можете придбати в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Ми зможемо запропонувати вам найнижчі ціни на будь-яку стретч-плівку в наявності, а також запропонувати максимально комфортні умови доставки та оплати. Більше 20 різних видів пакувальної стретч-плівки для продуктів харчування завжди є на нашому складі. Крім того, у нас ви завжди можете замовити виробництво харчового стрейчу за найнижчими цінами у Запоріжжі. Величезний вибір, купівля будь-яких видів харчової стретч-плівки онлайн в один клік. Оформлення замовлення за 5 хвилин. Професійні менеджери-консультанти. Найшвидша доставка пакувальних матеріалів у Запоріжжі. Всі ці та інші переваги чекають на вас після покупки харчового стрейчу будь-якого виду та розміру в Запоріжжі в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Працювати з компанією «Експрес Упаковка» вигідно та зручно. Ми раді бачити вас 24/7.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн