Популярні мотузки та шпагати для пакування в Житомирі.

Пакувальні матеріали, що користуються попитом, в Житомирі сьогодні можна розділити на дві великі групи: основна упаковка і тара , а також допоміжна упаковка. Однак серед цих пакувальних матеріалів є деякі види пакування, які настільки універсальні, що застосовуються не тільки як пакувальний матеріал, але й ще в інших господарських цілях, що не стосуються безпосередньо пакування товарів чи вантажів. Найбільш яскравим прикладом, на нашу думку, тут є різні плівки та шпагати. Особливо цікаво на ринку Житомира ситуація саме з пакувальними шпагатами та мотузками, оскільки ці допоміжні пакувальні матеріали купують представники різних галузей оптово-роздрібної торгівлі, сфери послуг, сільського господарства та промисловості. І за фактом, той самий господарський шпагат може застосовуватися і для обв'язування поштових бандеролей, і під час ремонтних робіт для закріплення чогось. Дивно, але факт, наскільки різноманітно може застосовуватися звичайний мотузяний шпагат. Тому в цій статті ми докладно розглянемо, для чого і з якою метою використовуються сьогодні шпагати в Житомирі найчастіше. З'ясуємо, які саме шпагати найчастіше тут купують. Розберемося, які переваги дає при використанні той чи інший вид мотузок чи шпагатів. Загалом і намагатимемося зрозуміти, чому певні господарські шпагати сьогодні в Житомирі купуються частіше, а інші рідше. Ну, а допоможе нам розібратися у всіх цих питаннях асортимент пакувальних та господарських шпагатів, представлений у каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка», оскільки тут найбільший вибір різноманітної упаковки для різних цілей та завдань в Україні. Отже, почнемо.

[an error occurred while processing the directive]

Перейти до розділу контакти До каталогу Купити упаковку


Господарський шпагат у Житомирі: особливості попиту та пропозиції на пакувальний та інші види шпагату у місті

Хозяйственный полипропиленовый шпагат Серед усіх пакувальних матеріалів найбільш універсальна назва «господарська» закріпилася лише щодо пакувального шпагату. Безумовно, сьогодні існує безліч інших видів упаковки, які також застосовуються в різних, скажімо так не зовсім пакувальних цілях. Наприклад, різні плівки, пакети, мішки, пакувальний папір і таке інше. Однак усі ці види упаковки не застосовуються настільки різноманітно як пакувальний шпагат . У цій статті ми розглядаємо особливості попиту та застосування господарського шпагату у Житомирі. Тому в даному контексті одразу можна відзначити, що, як і в більшості інших міст України, пакувальний шпагат у Житомирі використовується дуже по-різному. Отже має повне право називатися «господарським шпагатом», тобто ефективним засобом для вирішення різних завдань так би мовити «по господарству».

Зрозуміло, що настільки різноманітне використання господарського шпагату в Житомирі вплинуло на різноманітність попиту на цей пакувальний матеріал. Купити господарський шпагат у Житомирі сьогодні можна дійсно найрізноманітніший, причому як за своїм виглядом та типом, так і за розміром, міцністю та кольором. Всі ці різновиди та моделі господарського шпагату є тонкими і дуже міцними нитками, які виготовляються за допомогою скручування паперу, луб'яних волокон, хімічних волокон або ниток, а також їх поєднань. Для виготовлення господарського шпагату з луб'яних волокон застосовують: прядив'яне, коротке лляне волокно, кенафне, джутове або суміші цих волокон. З хімічних ниток застосовують: поліпропіленові, капронові, поліефірні та віскозні нитки. Паперовий шпагат виготовляють шляхом скручування однієї, двох або трьох стрічок крафт-паперу.

Найбільш популярна сфера використання господарського шпагату в Житомирі сьогодні – це упаковка різних товарів та вантажів. За всієї неймовірної універсальності шпагату, все-таки, для пакування товарів і вантажів він споживається в набагато більших обсягах, ніж у інших сферах життєдіяльності. Крім того, самі операції з пакування товарів та вантажів сьогодні у Житомирі здійснюються набагато частіше, ніж інші варіанти застосування господарського шпагату. Ось, наприклад, самі поміркуєте, яка операція сьогодні здійснюється частіше: упаковка бандерольних посилок у Житомирі чи обв'язування снопів сіна чи якихось інших сільськогосподарських культур? І в тому і в іншому випадку без господарського шпагату не обійтися, але робить більш «попитовим» той чи інший пакувальний матеріал саме частота його застосування і, як наслідок, частота його придбання споживачем. Плюс визначальним чинником у разі є так звана «сезонність». Так, той же сільськогосподарський шпагат у Житомирі переважно застосовується при збиранні сіна, соломи, фуражу, заготівлі сінажу. Це поліпропіленовий сіно-в'язальний шпагат , який не вступає в хімічну реакцію з продуктом збору під впливом різних зовнішніх каталізаторів (фактори погоди, температура повітря і т.д.), що дозволяє його використовувати в технологіях процесу ферментації. Так, зрозуміло, дуже корисна і класна підмога! Але на відміну від пакувального поштового шпагату для бандерольних посилок, сінв'язальний шпагат узимку у Житомирі практично не використовують. Так що тут, як ви самі можете помітити, все цілком зрозуміло. Або взяти, наприклад, сферу будівництва та ремонту. Тут сезонність також впливає на попит на господарський шпагат, оскільки в холодну пору року будівельні та ремонтні роботи в Житомирі ведуться повільнішими темпами, ніж у сезон, а за можливості і зовсім переносяться на весну та літо.

Також варто відзначити, що за структурою господарський шпагат буває однонитковим та багатонитковим. І купити шпагат господарський у Житомирі можна обох видів. Багатонитковий шпагат виготовляють скручуванням кількох ниток або пряж у напрямку, протилежному напрямку крутки вихідної нитки або пряжі. При виготовленні шпагату з поліпропіленових ниток допускається вихідну нитку не скручувати, тому такий шпагата називає просто однонитковий шпагат або фібрильована господарська мотузка . І тут також волокна можуть бути як із натуральної, так і із синтетичної сировини. Так, наприклад, пакувальним шпагатом прийнято вважати і лляний шпагат, і поліпропіленовий, і джутовий. Варто також відзначити, що в деяких випадках для підвищення експлуатаційних характеристик пакувального шпагату, а також для збільшення терміну його безперебійної експлуатації натуральний шпагат може оброблятися спеціальними хімічними компонентами (склад і кількість можуть бути різними). Яскравим прикладом такого шпагату є сінов'язальний шпагат, від якого вимагається підвищена міцність та стійкість до дії зовнішніх каталізаторів (дощ, сніг тощо).

Синтетичні види пакувального шпагату виготовляються з поліпропіленових ниток, оскільки поліпропілен не вступає в хімічні реакції з компонентами упаковуваного предмета і може використовуватися в технологіях процесу ферментації. Також шпагат із синтетичних волокон характеризується високою питомою міцністю, що в деяких випадках є ключовим фактором вибору конкретної моделі господарського шпагату. На практиці все це виглядає дуже просто і зрозуміло - шпагат пакувальний поліпропіленовий не схильний до гниття, не втрачає своєї міцності і гнучкості від частого використання, не псуватися при використанні просто неба або в сирих і вологих приміщеннях. Тому серед найбільш затребуваних у Житомирі сьогодні можна відзначити поліпропіленовий шпагат, шпагат віскозний і найтонший капроновий шпагат. Пакувальний шпагат з натуральної сировини менш практичний, ніж синтетичний, проте більш звичний і знайомий споживачам. Використовується такий шпагат у нашій країні вже понад п'ятдесят років і загалом усім досить непогано відомий. Для виготовлення шпагату пакувального з натуральних матеріалів застосовують кілька видів волокна, а сам шпагат, відповідно, називається за типом використаної сировини: шпагат пакувальний з прядив'яного волокна, шпагат пакувальний з короткого лляного волокна, шпагат пакувальний з кенафного волокна, шпагат пакувальний з джутового. Також як і синтетичний шпагат, натуральний господарський шпагат Житомир може бути виготовлений із кількох видів волокна одночасно. У деяких випадках для пакування поліграфічної продукції може використовуватися паперовий шпагат. Він виготовляється шляхом скручування однієї, двох або трьох стрічок крафт-паперу.

Ну, і на завершення загальної характеристики ще раз відзначимо: всі перераховані вище види шпагату є універсальними і дуже практичними пакувальними матеріалами. Тому використання пакувального шпагату в Житомирі справді можна спостерігати у різних галузях життєдіяльності людини: від торгівлі та харчової промисловості (наприклад, шпагати для обв'язування сирів та ковбас) та до пакування паперів та посилок у поштових установах. Крім того, докладніше вивчити ці види господарського шпагату ви можете за стандартом ISO 9001. Даний міжнародний стандарт якості є у відкритому доступі в інтернеті.


Поліпропіленові господарські шпагати – найкраща пропозиція щодо співвідношення ціна/якість

Полипропиленовые хозяйственные шпагаты Найновішим і при цьому найбільш затребуваним сьогодні видом господарського шпагату в Україні загалом та в Житомирі зокрема є пакувальний поліпропіленовий шпагат . Це універсальний виріб штучного походження, який за більшістю експлуатаційних характеристик кращий, ніж будь-які натуральні пакувальні шпагати. При цьому, поточна ціна на поліпропіленовий пакувальний шпагат у Житомирі сьогодні навіть нижча, ніж, скажімо, на льнопеньковий або джутовий. Більше того, як пакувальний матеріал даний вид господарського шпагату в Житомирі практично повністю відсунув на другий план усі натуральні шпагати . Винятком тут є хіба що поштові упаковки посилок та бандеролей. Сучасна промисловість виготовляє відмінні пакувальні шпагати з поліпропілену. Вони мають вагомі технічні переваги, особливо відчутні в окремих областях застосування. Наприклад, поліпропіленовий шпагат щільністю 2200 ТЕКС – це на сьогоднішній день найпопулярніший шпагат на ринку Житомира. Перевагою такого шпагату є стійкість до дії кислот, лугів, органічних розчинників. Гарні та його теплоізоляційні властивості, але є і недолік - низька світлостійкість. Щоправда, її чутливість знижується під час введення стабілізаторів. Саме цей шпагат вважають за краще використовувати для обв'язування стосів соломи.

Але загалом області застосування поліпропіленових шпагатів у Житомирі дуже різноманітні та різноманітні. І все це можливо завдяки унікальним характеристикам шпагатів із поліпропіленового волокна. Точніше сказати, поєднанню цих унікальних характеристик, оскільки окремо кожен із цих параметрів не дасть такого ефекту, як слід. Так, шпагатні вироби мають різну конструкцію. Вони бувають плетеними, оплетковими, крученими, однонитковими і багатонитковими. Різною буває й оздоблення продукції. Наприклад, дизайнерів та декораторів в основному цікавить довжина шпагату та його оздоблення, а в промисловості та торгівлі найважливішим показником є міцність господарського шпагату та його довговічність, а також звичайні пакувальні величини на кшталт ваги виробів та їх товщини. Товщина волокна поліпропіленового шпагату визначається лінійною густиною або погонною масою. За одиницю лінійної щільності приймають ТЕКС, що показує масу виробу в кілограмах, що припадають на довжину одного кілометра. Так як волокна у кожної заводської партії нерівномірні за своїми властивостями, то й вироби з них відрізняються лінійною щільністю. Тому довжина нитки або шпагату в бухтах однакової ваги може трохи відрізнятися, отже, при закупівлі продукції цю особливість слід враховувати і замовляти на 3-5% більше, щоб не помилитися з довжиною.

Окремо варто сказати про багатониткові пп шпагати з надтонких волокон. Такий поліпропіленовий шпагат коштує трохи дорожче за своїх «побратимів» і при цьому має помітно менший діаметр ниток. Він є високоміцною, сплетеною з поліпропіленових ниток мотузкою, яка має цілу низку позитивних експлуатаційних якостей. Залежно від конкретного виробника, для більшої міцності такі вироби часто мають поліамідні осердя, які знижують розтяг при впливі високого навантаження, перешкоджають його перетирання і значно збільшують максимальну розривну міцність. Тонкі поліпропіленові шпагати не гниють, стійкі до дії різноманітних активних хімічних речовин, таких як кислоти, луги, органічні розчинники. Завдяки високим теплоізоляційним властивостям такі шпагати нерідко застосовуються в будівництві, ремонті, використовуються під час ремонту автомобілів. Крім того, високі показники міцності дозволяють широко застосовувати такі шпагати пп для створення різних механізмів, в альпінізмі, а так само в побутових цілях. Внаслідок дуже незначного водопоглинання ультратонкі поліпропіленові шпагати часто застосовують замість поліпропіленових канатів і шнурів. Так, їх застосовують у тих випадках, коли вимагає дуже тонкий та міцний вузол. Наприклад, ультратонкі шпагати поліпропіленові використовуються замість шнурів і канатів у вітрильному спорті, аматорському та промисловому рибальстві, туризмі та виробництві спортивного обладнання. Ультратонкі шпагати з поліпропілену , як правило, мають плавучість і можуть бути пофарбовані в різні кольори, що робить їх застосування в різних сферах діяльності ще більш зручним.

Серед відчутних недоліків багатониткових ультратонких шпагатів із поліпропіленових волокон можна відзначити відносно низьку стійкість до дії сонячних променів та невисокий термічний поріг (температура плавлення нижче 170 градусів за Цельсієм). У таких випадках пп шпагати даного типу більш схильні до стирання та руйнування своєї структури. Однак для захисту від впливу сонця до складу більшості виробників вводяться спеціальні стабілізуючі добавки, які роблять лінійний поліпропілен більш стійким до різноманітних зовнішніх впливів. Крім того, вирішити проблему із надто швидким руйнуванням структури ультратонких поліпропіленових шпагатів допомагає і банально фарбування спеціальними барвниками з ефектом «віддзеркалення» сонячних променів. Також використання таких барвників помітно збільшує робочий температурний діапазон ультратонких поліпропіленових шпагатів.


Поради щодо вибору поліпропіленового шпагату для пакування в Житомирі.

Упаковочные шпагаты в ассортименте Як ми вже неодноразово зазначали раніше, всі види поліпропіленового шпагату , які сьогодні продаються в Житомирі, різняться за низкою характеристик і насамперед за ціною. І для того, щоб з усього цього розмаїття вибрати дійсно хороший пакувальний шпагат, потрібно знати за якими критеріями такий виріб оцінюється. І, виходячи з цих знань, купувати той чи інший поліпропіленовий шпагат. Отже, ми розповімо вам, як правильно вибрати поліпропіленовий господарський шпагат, призначений для упаковки товарів і вантажів. Зрозуміло, з урахуванням різних умов зберігання та експлуатації, а також в залежності від типу і виду товарів, що упаковуються або обв'язуються і вантажів.

Отже, чим керується український середньостатистичний споживач при виборі пакувального шпагату в Житомирі? Зрозуміло, співвідношенням «ціна/якість». Втім, за цим параметром оцінюється більшість пакувальних і матеріалів широкого споживання. Виняток становлять лише різні специфічні види упаковки, які застосовують у вузькоспеціалізованих цілях. Найчастіше або у будівництві, або у промисловій сфері. Ідеальний господарський шпагат за співвідношенням «ціна/якість» сьогодні у Житомирі купити можна. Причому це зовсім не важко. Єдине, вам потрібно пам'ятати низку якісних характеристик таких виробів. Ну, а за ціною питання, нам здається, ви самі зможете зорієнтуватися. Тому далі поговоримо про те, на що обов'язково слід звертати увагу при купівлі господарського шпагату в Житомирі.

Отже, насамперед вам слід уточнити у продавця чи виробника, за якими стандартами створено господарський шпагат , який ви хочете придбати. Сьогодні у Житомирі можна купити пакувальний та господарський шпагат, виготовлений за українськими та білоруськими стандартами ГОСТ та ТУ, а також імпортний шпагат, виготовлений у країнах ЄС або в Китаї за стандартами ISO, ТУ BY. Хоч, скажімо так, у «вітчизняних» стандартах, хоч у «імпортних» прописані основні характеристики пакувального шпагату, а також умови, в яких він може експлуатуватися, а також термін такої експлуатації. Як приклад, з ТУ BY 400031289.078-2013 шпагату білоруського виробництва ми зможемо дізнатися, що розривне навантаження шпагату полімерного ТЕКС 2200 з індексом С (для використання у сільському господарстві) дорівнює 81 кНс. Цей показник нижчий, наприклад, ніж ГОСТ 17308-88 за стандартом якого виготовляється багато українських поліпропіленових шпагатів. Таким чином, технічні характеристики українського сіно-в'язального поліпропіленового шпагату, виготовленого за цим стандартом, впевнено перевершують аналоги з ближнього зарубіжжя. Крім того, сіновязальний пп шпагат відповідно до цього документа повинен мати мінімальне розривне навантаження – 98 кГс, що є досить серйозним показником. А чи це так насправді, ви зможете з'ясувати уважно вивчивши етикетку виробу.

Другий важливий пункт при виборі пакувального шпагату – його міцність. А оцінити міцність того чи іншого виробу та потенційно можливі навантаження для такого шпагату ви зможете, дізнавшись його лінійну щільність. Чим вище лінійна щільність поліпропіленового шпагату, тим він міцніший і довговічніший. У середньому, яка лінійна густина у пакувального пп шпагату? Варто звертати увагу на допустиме відхилення лінійної густини шпагату, яке має бути на рівні ±10%. З цього випливає, що за фактом лінійна щільність виготовленої нитки може перебувати в діапазоні від 1980 до 2420 ТЕКС. Саме тому багато підприємств намагаються ставити собі високу планку (2400 ТЕКС) щоб збільшити запас міцності та перебувати в межах «гостівських» норм із розривного навантаження. Для споживача це може обернутися 10% збитками, оскільки за фактом лінійна щільність на 1000 метрів більша, а сам метраж — на 10% менше. Так, наприклад, сьогодні у Житомирі можна купити продукцію різних виробників, які випускають поліпропіленові пакувальні шпагати з нібито допустимим відхиленням лінійної густини в межах ±20%. Подібні показники можуть свідчити про використання вторинної сировини при виробництві пп шпагату. А це, у свою чергу, негативно відбивається на якості шпагату, що виробляється. І щоб не потрапити на маніпуляції з лінійною щільністю виробників при виборі шпагату, рекомендується отримати зразок шпагату з двох різних бобін по 10 метрів, а потім зважити кожен зразок на кухонних вагах з кроком від 0.1 гр.

Ще одним важливим нюансом, який потрібно врахувати при виборі господарського пп шпагату, є кількість круток на метр. Якісний поліпропіленовий шпагат має бути круглим і добре скрученим. У такому разі нитка має більш високу міцність і здатна витримувати ударні навантаження. Це відбувається саме за рахунок круток, які впливають на еластичність нитки та сприяють тому, що ударні коливання розподіляються рівномірно. Далі варто вивчити фібриляцію шпагату чи нитки. Фібриляція - це поздовжнє розщеплення нитки для покращення міцності та еластичності. При більш високій якості її виконання та великої кількості розсічень поліпропіленовий шпагат буде м'якшим. Фібрильована нитка міцніша, ніж погано фібрильовані аналоги. Перевірити це можна дуже просто: розгорніть нитку шпагату та оцініть її структуру, нитка має бути сітчаста без великих розривів осередків. Якість намотування також може свідчити про якість шпагатної нитки. Якщо вона рівна, а відстань між витками мінімальна, використання такого мотка буде комфортним. Наприклад, на останніх метрах можна уникнути того, що зовнішні витки «обвалятимуться» всередину котушки.

Важливий показник та кількість ниток у шпагаті. Господарські однониткові та багатониткові пп шпагати в Житомирі мають різні можливості по експлуатації, але при цьому однаково «страждають» від пошкодження нитки. Якщо шпагат складається з однієї нитки, то при розпусканні нитки вона не розпадається, і структура залишається міцною, а не перетворюється на бахрому. Якщо шпагат складається з багатьох ниток, розрив навіть деяких з них призводить до того, що у вузьких місцях пошкоджені нитки починають накопичуватися і призводять до розриву. Домішки в шпагат також є важливим оцінним параметром, коли йдеться про поліпропіленовий пакувальний шпагат. Наприклад, основною добавкою у господарські шпагати такого типу є крейдяний концентрат. Крім цього використовується широкий спектр барвників та світлостабілізаторів, які стабілізують нитку при постійному зовнішньому впливі подібних «подразників». Додавання крейдового концентрату можна оцінити за структурою шпагату. Так, якщо шпагат досить сухий і має світлий відтінок, а сама нитка має натуральний напівпрозорий колір, значить вміст крейдяного концентрату в поліпропіленовому шпагаті на рівні норми.

Ну, і насамкінець варто розповісти про різні стабілізуючі добавки, за допомогою яких покращуються вихідні характеристики міцності-експлуатації поліпропіленових шпагатів. Так, наприклад, крейдяний концентрат використовується у виробництві практично всіх видів і типів синтетичних шпагатів, шнурів і навіть канатів. І якщо раніше крейда використовувалася лише як добавка, яка покращує процес екструзії, то сьогодні виробники мотузкових виробів у Житомирі використовують велику кількість крейдяного концентрату. Це необхідно, щоб знизити собівартість шпагату. Також до цього прийому звертаються, коли потрібно зафарбувати низькоякісну продукцію з вторинної сировини. Крейда – це абразивний матеріал, що призводить до швидкого збільшення зносу частин, що труться. Що ж до барвників, то в цьому випадку все досить просто. Гарні барвники відрізняються від поганих своїм насиченим відтінком. При цьому яскраві добавки негативно впливають на розривне навантаження нитки. Таким чином, поліпропіленовий шпагат без барвника буде міцнішим, ніж його забарвлений аналог. При виготовленні шпагату часто додають світлостабілізатор, який необхідний для того, щоб шпагат був стійкий від прямих сонячних променів. Як наслідок, чим вища частина стабілізатора, тим краще захист. 1,5% добавки повинні гарантувати захист міцності шпагату протягом одного року. Наявність такої добавки перевіряється у виробника, або в лабораторних умовах. Ну а якщо часу на перевірку немає, то рекомендується просто купувати кольоровий поліпропіленовий шпагат або нитку. Це з тим, що барвник може бути якимось подобою світлостабілізатора.

Ну, і в кінці нашої статті ми хотіли б нагадати, що купити якісний господарський шпагат від виробника за найвигіднішими цінами в Житомирі ви зможете в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Ми продаємо оптом і в роздріб пакувальні матеріали, вироблені або нашим підприємством, або підприємствами-партнерами, тому на всі пакувальні матеріали можемо дати гарантію високої якості експлуатації та довговічності. Компанія «Експрес Упаковка» цінує думку та лояльність наших оптових та роздрібних клієнтів, тому кожна модель пакувального шпагату поставляються клієнту у зручних бобінах, або клубках, різних довжинах намотування. Крім того, кожна модель має індивідуальне пакування, на якому вказані характеристики продукту. Розмотування котушки завжди починається із середини. Зберігати пакувальний шпагат слід при температурі від -5 до +30 градусів за Цельсієм. Крім того, для зберігання шпагату з натуральних волокон рекомендується використовувати приміщення, захищені від надмірної дії вологи та прямих сонячних променів. Більше 40 різних за розміром, кольором та типом моделей шпагату завжди в наявності на нашому складі. Величезний вибір, покупка будь-якого виду шпагату онлайн в один клік. Оформлення замовлення за 5 хвилин. Професійні менеджери-консультанти. Всі ці та інші переваги чекають на вас при замовленні господарського або пакувального шпагату в інтернет-магазині «Експрес Упаковка». Працювати з компанією «Експрес Упаковка» вигідно та зручно. Ми раді бачити вас 24/7.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн