Гофрокартон для виробництва картонних коробок: історія популярності, сучасний стан та переваги використання (частина 1)

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина На сьогоднішній день гофрований картон є найбільш популярною сировиною для споживчої тари та упаковки. З нього виготовляють всілякі коробки, лотки, ящики, контейнери та інші види упаковки. Але найбільш затребуваним видом виробів із гофрокартону на ринку України ось уже 25 років є порівняно дешеві картонні коробки оптом та в роздріб . Їх використовують для упаковки різних товарів і вантажів у виробничій сфері, в оптово-роздрібній торгівлі, в транспортних операціях і при зберіганні.

Ці два поняття дуже пов'язані між собою. Згідно з соціологічним опитуванням, проведеним у 2015 році асоціацією виробників гофротари та гофроупаковки Німеччини, понад 90% респондентів, коли їх попросили назвати будь-який пакувальний матеріал з гофрокартону, насамперед згадали саме про картонні коробки. Такі асоціації у звичайної людини є дивовижними, адже будь-який інший вид упаковки і матеріал, з якого він виготовлений, не викликають таких чітких паралелей і зв'язків. Ну, погодьтеся, що якщо вас запитають про вироби з поліпропілену, ви навряд чи відразу подумаєте про пакувальну скотч-плівку, хоча частота її використання та популярність анітрохи не менша, ніж у коробок з гофрованого картону.

На жаль, в Україні такі соціологічні дослідження в галузі споживання гофротари та гофроупаковки не проводяться зовсім, проте світова тенденція до зростання популярності та збільшення ринку гофрокартонної упаковки говорить про те, що в нашій країні ситуація приблизно така сама. Коробки з гофрованого картону, як і раніше, є найбільш популярним у виробників і споживачів видом упаковки.


Гофрокартон – це основний сировинний матеріал для виготовлення споживчої тари та упаковки

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Споживча тара та упаковка – це дуже широке поняття, яке включає безліч різноманітних пакувальних матеріалів та їх видів. І якщо говорити про картонні коробки, які підходять під це визначення, то можна сміливо назвати понад 30 різних видів та моделей такої тари та упаковки. Це і дешеві стандартні чотириклапанні коробки , і самозбірні коробки складної форми висічки , і гофролотки, і гофроконтейнери, і гофроящики та багато інших видів тари – з гофрованого картону за фактом можна виготовити коробку практичних для будь-яких цілей, будь-якого розміру, а можливість на вироби робить тару та упаковку з гофрокартону за істиною універсальним пакувальним матеріалом.

Також як і будь-який інший сировинний матеріал для виробництва упаковки, гофрований картон, або гофрокартон, що використовується як сировина для виготовлення картонних коробок, теж має виготовлятися з чогось. Це не рослинний і не готовий продукт, який можна просто зірвати, спиляти або зрізати і тому використовувати у виробництві. Для того, щоб гофрований картон був придатний для виробництва картонних коробок, його необхідно виготовити згідно з технологією та у суворій відповідності до встановлених норм і стандартів. Крім того, виробництво такого матеріалу не повинно коштувати занадто дорого, адже це безпосередньо впливає на підсумкову вартість картонних коробок.

Отже, важливість гофрокартону у виробництві споживчої тари та упаковки ми з вами з'ясували. Тепер давайте поговоримо про його переваги як сировину, а потім перейдемо безпосередньо до розгляду процесу виробництва цього матеріалу. З'ясуємо, як виготовляється недорогий та якісний гофрований картон, з якого потім будуть висікатися різні недорогі картонні коробки та інші види споживчої тари та упаковки.


Історія питання: гофрокартон вчора, сьогодні, завтра

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Можливо, для когось це буде дивно, але гофрований картон, у всіх своїх різноманітних видах та типах, у нашій країні використовується для виробництва споживчої тари та упаковки, зокрема – картонних коробок, досить давно ще з часів Російської Імперії. Його появі на території тодішньої Малоросії, а нині України, сприяла митна реформа 1867-1868 років, завдяки якій мита на ввезення та вивезення всіх товарів були істотно знижені і в Імперію стали прибувати виробничники та промисловці різних мастей та апетитів з усіх країн Західної Європи, у тому числі і з Великобританії – батьківщини гофрованого картону. Безумовно, гофрокартон як пакувальний матеріал став використовуватись підприємствами на тодішній території нашої країни трохи пізніше, проте передумови для його ввезення та початку виробництва на території України було створено саме тоді. Хоча, слід зазначити, реформа 1867-1868 років у цілому виявилася невдалою і призвела до суттєвого економічного підйому і зростання виробництва.

Зростання популярності гофрокартону протягом усієї історії його використання як сировини для упаковки зростало поступово, але постійно. Спочатку цьому сприяла гостра потреба у матеріалі, який добре захищав би предмети під час перевезення та зберігання. З розвитком виробництва полімерної упаковки, вибір гофрокартону в якості основної сировини для виробництва тари та упаковки став ґрунтуватися головним чином на відносно низькій вартості та чудових функціональних якостях – гофрокартон не має великої ваги, відмінно пручається механічним ушкодженням і може експлуатуватися необмежено довго.

Також важливим фактором розвитку виробництва тари та упаковки з гофрокартону була і є до сьогодні можливість його переробки та вторинного використання як сировина для виробництва картонних коробок, наприклад.

Крім іншого, останніми роками 20 століття гостро постало питання захисту навколишнього середовища. Наслідком цього є поступова відмова та скорочення виробництва полімерного пакування з матеріалів, що не мають періоду повного розпаду, у всіх цивілізованих країнах, у тому числі й в Україні. Все це дало новий виток зростання популярності та обсягу споживання тари та упаковки з гофрокартону. Адже ні для кого не секрет, що гофрокартон та вироби з нього (зокрема – картонні коробки) – це екологічно безпечний матеріал, причому настільки, що не завдає жодної шкоди навіть немовлятам.

Треба сказати, за своїми характеристиками гофрокартон та споживча тара та упаковка, виготовлена з нього, виправдовують усі очікування. Відмінна якість, простота у використанні та низька вартість забезпечують цьому сировинному та пакувальному матеріалу високу популярність і до сьогодні.

Як ви змогли переконатися, розвиток гофрокартону протягом усієї його історії промислового використання, а також фактично необмежені можливості в плані виду і типу виробів, що виготовляються, і, звичайно ж, дешевизна в порівнянні з іншими видами сировини для виготовлення упаковки ясно натякають, що в найближчі роки цей сировинний матеріал залишиться на провідних ролях у своїй галузі. До того ж не варто забувати про зростання уваги з боку сильних світу цього до кліматичних змін внаслідок викиду в атмосферу парникових газів. Після Паризької кліматичної конференції, що відбулася наприкінці 2015 року, розвитку виробництва нешкідливих для клімату та організму людини матеріалів та речовин надано новий виток розвитку та повну підтримку на державному рівні. Гофрований картон якраз і є таким, тому абсолютно не ясно зараз «підсуне» його будь-який інший пакувальний матеріал з лідируючою роль у виробництві споживчої тари та упаковки - коробок, контейнерів, лотків, ящиків, кейсів і т.п.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн