Гофротара для перевезення м'яса та м'ясних продуктів харчування (частина 3)

початок див тут і тут

Пакувальний та обгортковий папір , які можуть використовуватися як додаткова упаковка повинні мати щільність не менше 60 гр/м2. Також можливе застосування двошарового гофрокартону різних марок як обгорткового або прокладочного матеріалу. Заморожені м'ясні блоки можуть бути загорнутими у пергамент, підпергамент, пергамін, целофан та інші прозорі плівки.


Особливості перевезення м'яса та м'ясних продуктів у гофротарі та гофроупаковці

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров для мяса и мясных товаров недорого Харьков Киев Украина Коли процес упаковки та підготовки до перевезення м'ясних товарів закінчено, починається найцікавіше. Як, власне кажучи, перевезти ці продукти розумно і при цьому зберегти їх якість і товарний вигляд як продуктів, так і упаковки?

Для початку варто розуміти, які види м'ясних товарів можна перевозити один з одним, а які ні, щоб, вибачте, не опростоволоситися на самому початку. Отже, згідно з тими самими нормативними актами санепідемстанції, охолоджене м'ясо, про яке ми говорив вище, м'ясо холодного та гарячого копчення, а також м'ясні вироби подібного типу повинні перевозитися виключно окремо від будь-яких інших видів м'ясних товарів. Що мається на увазі? Найголовніше - це категорично виключається можливість одночасної упаковки в одну і ту ж коробку будь-якої форми, конструкції або розміру. Ці продукти можуть бути упаковані насипом або розфасовані, обмотані харчовим стрейчем або обгортковим папером - неважливо, все одно вони повинні бути в окремих коробках при навантаженні. І, звичайно ж, абсолютно всі м'ясні товари, що перевозяться в картонній тарі, повинні бути розміщені на палетах.

Заморожене м'ясо та м'ясні товари також повинні перевозитись індивідуально від м'ясних харчових товарів з іншими способами охолодження. Відповідно, вибір упаковки з гофрокартону для цих товарів трохи спрощується. Так, на упаковку замороженого м'яса можна виділити картонні коробки з найнижчим показником міцності з наявних у вас. Зрозуміло, з урахуванням ваги нетто конкретних товарів, оскільки коробка може проломитися чи порватись через перевищений ліміт ваги чи обсягу. Також важливо заморожені м'ясні товари в картонній упаковці розміщувати у вже охолодженому контейнері чи кузові транспортного засобу, при цьому укладаючи коробки щільними штабелями з мінімальним зазором між ними.

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров для мяса и мясных товаров недорого Харьков Киев Украина Транспортування охолоджених м'яса та м'ясних товарів, які попередньо були упаковані в гофротару, здійснюється дещо інакше, ніж у випадку із замороженими продуктами. Основним моментом тут є забезпечення належного рівня циркуляції повітря у транспортному контейнері чи кузові, оскільки у протилежному випадку товар доїде вже зіпсованим. Сама по собі гофротара із тришарового або п'ятишарового гофрованих картонів не є герметичною упаковкою і не перешкоджає нормальній циркуляції повітря, причому будь-яка. А тому питання зводиться лише до того, як усі коробки з м'ясом правильно розташувати у транспортному контейнері чи кузові. Вивчивши різні рекомендації фахівців, першим важливим моментом назвемо правильне формування стопок та штабелів завантажених коробок. Так, кількість коробок з м'ясними товарами не повинна перевищувати 10-20 штук в одному стосі з урахуванням ваги нетто однієї завантаженої коробки. Мінімальна відстань між стелею та верхньою коробкою в стосі повинна бути в межах 30-35 см. Крім того, останнім ряд коробок у контейнері транспортного засобу повинен щільно прилягати до задньої стінки цього контейнера, зазору не повинно бути. Виходячи з цього слід розуміти, що в ідеалі, звичайно, варто розраховувати співвідношення габаритів кузова і розміру коробок, проте якщо це неможливо, то це не дуже критично. У крайньому випадку весь вантаж в кузові повинен бути надійно зафіксований. Зазвичай вантажоперевізники використовують транспортні ремені або щось подібне.

Насамкінець варто сказати, що м'ясні товари в різних формах, видах та пропорціях перевозяться і без використання будь-якої тари чи упаковки. Наприклад, заморожена або охолоджена яловичина, свинина, баранина, конина та телятина та інші.

І в будь-якому випадку, після завантаження м'ясних товарів у гофротарі або завантаження туш у транспортний засіб його кузов або контейнери повинні бути опломбовані вами або компанією-вантажоперевізником, щоб унеможливити несанкціоноване розтин. Також важливо зазначити, що всі м'ясні продукти, що перевозяться, повинні мати відповідні ветеринарні свідоцтва, що видаються органами ветеринарно-санітарного нагляду, а також висновки та дозволи санітарно-епідеміологічної служби.

Насамкінець процитуємо невелику частину деяких офіційних документів, що регламентують вантажоперевезення м'яса та м'ясних продуктів. Отже, згідно з нормативно-правовими актами, копчене м'ясо та ковбасні вироби повинні перевозитися у картонних коробках або іншій тарі, що має просвіти. Корейка і грудинка, покриті захисним шаром, повинні перевозитися, щільно упакованими в гофротару без отворів, висікання тощо. Бекон може перевозитися як у гофротарі, так і в пачках по три-шість половинок у кожній, обшитих міцною мішковиною і обв'язаних з двох боків м'якою мотузкою. Пачки або коробки укладаються в кузові одна на одну в три-чотири яруси. Тушки кроликів перевозяться лише у замороженому стані, упакованими гофротаром або дерев'яними ящиками, використання пластикової тари виключено. Субпродукти тваринного походження (голови, язики, печінка, нирки, мізки, губи, ноги, серце, легені, вуха, хвости, шлунки) перевозяться тільки в замороженому стані, упакованими в чисті картонні коробки або в гофротару іншого типу, а також в мішки з крафт-папір щільністю не менше 100 гр/м2. М'ясо свійської птиці перевозиться в замороженому та охолодженому стані, упакована в ящики з гофрокартону з просвітами. Свіжа дичина перевозиться в оперенні тільки в замороженому стані і тільки упакованою в картонні коробки без будь-якої висічки , отвори в упаковці виключені.

Ось, власне, і все, що слід знати при виборі гофротари та іншої паперової або картонної упаковки для м'яса та м'ясних продуктів харчування. Надалі ми продовжимо знайомити наших читачів з особливостями вибору упаковки тих чи інших товарних груп. Вибір споживчої гофротари дуже величезний і різноманітний, і нам дуже хотілося б допомогти вам зробити правильний вибір.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн