Як розрахувати обсяг коробки? Розрахунок обсягу коробок у формі трикутної призми

початок див тут

Ні для кого не секрет, що картонні коробки на сьогоднішній день є найбільш популярним видом упаковки у світі, особливо якісні картонні коробки від виробника . Не дивно, що за такої популярності целюлозно-паперова галузь промисловості розвивається постійно й у дуже високому темпі. Різноманітність виробленої цією галуззю продукції в усьому світі величезна. Наприклад, одних тільки видів і типів картонних коробок більше сотні, і при належній старанності ви можете знайти і купити дешево картонну коробку практично для будь-яких цілей, будь-якої конструкції і розміру, відповідного кольору і відтінку, і навіть вибрати коробку з красивим зображенням.

При цьому всю продукцію, що випускається, можна розділити на два головні типи: картонні коробки стандартної форми і картонні коробки нестандартної форми. Про картонні коробки стандартної форми конструкції ви можете почитати тут. А в цій статті ми поговоримо про один із видів картонних коробок нестандартної форми конструкції – про картонні коробки у формі трикутної призми. Отже, почнемо.


Картонні коробки у формі трикутної призми: що це таке і для чого вони потрібні?

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Як ми вже зазначали раніше, картонні коробки використовуються головним чином для зберігання та транспортування товарів та вантажів. При цьому для одних вантажів пакувальна коробка - це тільки транспортна тара і її головним завданням є захист вантажу або товару від будь-яких зовнішніх впливів (пил, бруд, подряпини, порізи і т.п.). А для інших товарів – упаковка (зокрема, картонна коробка) є насамперед важливим маркетинговим елементом або способом підкреслити цінність упакованого вантажу. Цей вид коробок може бути рекламною, презентаційною або подарунковою упаковкою. Також поширеними та популярними є так звані «елітні» коробки. Такі коробки застосовуються для пакування ексклюзивних та елітних товарів (власне, звідси і така назва) – спиртних напоїв, парфумерії, годинників, коштовностей та біжутерії тощо.

Картонні коробки для упаковки елітних та ексклюзивних товарів і вантажів використовуються найрізноманітніші – одні виробники та торгові марки вважають за краще експериментувати з кольоровою гамою та оформленням упаковки, а інші – з конструкцією коробок. Хтось взагалі вважає, що коробка для його продукції повинна мати і унікальну форму, і гарну гаму кольорів, і незвичайний спосіб розпакування товару. Загалом у кого на що вистачає фантазії.

Одним із таких видів упаковки для елітних та ексклюзивних товарів є картонні коробки у формі трикутної призми. По суті, їхнє призначення не відрізняється від інших картонних коробок нестандартної форми для пакування елітних та ексклюзивних товарів – найважливіше відразу ж справити враження на покупця і надовго залишитися у нього в пам'яті. І з цим завданням картонні коробки такого типу, як правило, справляються на відмінно.


Як розрахувати обсяг картонної коробки у формі трикутної призми

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Оскільки виміряти та оцінити стандартні параметри коробки (довжина, ширина, висота) такого типу часом буває не дуже просто, виробники, які обирають такий вид упаковки, орієнтуються насамперед на об'єм коробки. Саме обсяг є у разі головним показником того, якого розміру товар у таку коробку можна запакувати.

Щоб розрахувати обсяг картонної коробки у вигляді трикутної призми, пропонуємо скористатися даним алгоритмом.

Для початку слід розуміти, що картонна коробка у вигляді трикутної призми має два однакові за розміром основи та плоскі рівні грані. При цьому основа (дно) такої коробки має форму трикутника, власне тому і таку назву. Щоб обчислити об'єм такої коробки, нам знадобляться точні розміри її елементів та деякі знання з геометрії.

Також вам слід відразу вирішити, які одиниці виміру ви використовуватимете у своїх вимірах – метри, сантиметри або міліметри. Важливо, щоб усі вимірювання параметрів вашої коробки були в однаковій величині – щоб уникнути неточностей та плутанини.

Третій важливий момент – це внутрішні та зовнішні розміри коробки . Для точного виміру об'єму картонної коробки слід розібратися, для чого вам потрібен точний об'єм цієї коробки. Якщо ви хочете дізнатися об'єм, щоб точно розрахувати розмір вантажу, який буде в ній упакований – використовуйте внутрішні розміри. А якщо вам необхідно розрахувати обсяг картонної коробки, для того щоб максимально заповнити кузов автотранспорту упакованої в такі коробки продукції, то використовуйте зовнішні розміри. Цей момент дуже важливий, якщо ви хочете отримати точні дані без будь-якої похибки.

З теорією розібралися, тепер переходимо до практичних дій – вимірюємо нашу коробку та обчислюємо її об'єм. Отже, щоб розрахувати об'єм нашої коробочки, нам потрібно спочатку обчислити площу її основи (дна), а потім помножити її на висоту коробки. Тепер розберемо весь процес крок за кроком, щоб не заплутатися.


Крок №1

У міжнародній системі вимірювання для обчислення об'єму предмета у формі трикутної призми (у нашому випадку – коробки картонної) використовується формула: Vm 3 = S осн x H

де:

  • "V" - це, власне, обсяг, який нам потрібно вирахувати
  • «S осн » – це площа її заснування
  • "H" - висота коробки (також може використовуватися термін "глибина", що, загалом, суть те саме)

Тепер переходимо до виміру потрібних нам за формулою елементів коробки.


Крок №2

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Для початку вам слід виміряти висоту коробки – це найпростіше. Подивіться на коробку збоку та побачите, що вона має форму трикутника. Виміряйте відстань від верхнього кута коробочки до центру її основи – це і буде наша висота, яка в міжнародній системі одиниць виміру позначається англійською літерою «H» (від англ. «height» - висота). Зафіксуйте результат виміру десь – щоб не забути.


Крок №3

Тепер нам слід з'ясувати, яку ж площу має основу, чи дно нашої коробки. У міжнародній системі одиниць виміру площа основи позначається «S осн » (від англ. «square» - площа) і виглядає таким чином: S осн = ½ х L будь-якої сторони основи х H.

Де:

«S осн » – це потрібна нам площа основи

"½" - це просто коефіцієнт, необхідний для точного розрахунку

«L будь-якої сторони основи» – це довжина будь-якої сторони трикутника, що лежить в основі коробки

«Н» – висота основи, тобто відстань від будь-якого кута основи (дна коробки) до центру протилежного до цього кута сторони

Щоб знайти площу основи коробки помножте: ½ (або 0.5) на довжину будь-якої сторони основи та на висоту основи. Візьмемо для прикладу картонну коробку з основою у вигляді трикутника, висота (відстань від будь-якого кута до центру протилежної сторони) якого дорівнює 5 см, а його сторона дорівнює 4 см. Площа такої основи – ½ (або 0.5) х 5 см х 4 см = 10 см 2 = 100 мм2 .

Зафіксуйте результат виміру десь – щоб не забути.


Крок №4

Отже, всі необхідні нам розміри ми з'ясували і тепер можна переходити до обчислення обсягу потрібної коробочки.

За міжнародною системою вимірювання, обсяг потрібної нам картонної коробки позначається буквою «V» (від англ. «volume» - обсяг) і обчислюється, як ми з'ясували раніше, за формулою Vm 3 = S осн x H

Припустимо, що в процесі вимірювання ми з'ясували, що:

  • S осн = 10 см 2 = 100 мм 2
  • H = 5 см = 50 мм

Отримуємо:

100 х 50 = 5000 мм 3 , що в перерахунку в кубічні метри становить – 0.000005 м 3


Крок №5

Тепер залишилося лише перевести об'єм нашої картонної коробки у вигляді трикутної призми з кубічних метрів у літри:

1 м 3 = 1000 літрів

Підставляємо в цю формулу наші значення та отримуємо, що:

0.000005 м3 = 0.005 літра = 5 мілілітрів.


Ось, власне, і все! Тепер ви знаєте, як розрахувати обсяг картонної коробки у формі трикутної призми. Надалі редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» ще неодноразово повернеться до теми розрахунку обсягу коробок нестандартної форми та конструкції. Слідкуйте за нашими оновленнями .

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн