Як розрахувати об'єм коробки? Розрахунок об'єму коробок нестандартної форми

У попередніх статтях щодо розрахунку об'єму картонних коробок ми поговорили про обчислення об'єму для стандартних коробок із гофрокартону квадратної та прямокутної форми. Сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» навчить вас розраховувати обсяг картонних коробок нестандартної форми. Отже, почнемо.


Коробки нестандартної конструкції та складної форми висікання. Що це взагалі таке?

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Будь-яка споживча тара та упаковка моделюється і потім виготовляється з розрахунку на конкретні види продукції, які упаковуватимуться в неї. Для деяких товарів більше підходять чотириклапанні або самозбірні картонні коробки квадратної або прямокутної форми (так звані стандартні коробки), то для упаковки інших товарів виробник вибирає коробки незвичайної форми з цікавими елементами конструкції. Таким чином, виробник намагається надати своєму продукту якогось унікального стилю, зробити товар більш незабутнім і ексклюзивним.

Ексклюзивність та унікальність упаковки найбільше поширене в різних нішевих товарах, у дорогих і дуже дорогих товарах, а також у так званих «сингл-товарах», тобто в товарах, що упаковуються по 1 штуці в окрему коробку.

Також не найменшу частку ринку упаковки нестандартної форми або конструкції займає рекламна та дистрибуційна упаковка . Так, наприклад, коробки нестандартної конструкції використовуються в рекламних компаніях, на різних заходах щодо просування бренду та підвищення його впізнаваності, на виставках та експозиціях. І все з теж метою - картонні коробки нестандартної форми виглядають ефектно, відразу кидаються в очі і надовго запам'ятовуються. Особливо це актуально для нових, ще нікому не відомих компаній та торгових марок – ефективний та ефектний маркетинговий хід, що не потребує особливих вкладень та витрат.


Коробки нестандартної конструкції та складної форми висікання: які вони бувають?

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ На сьогоднішній день можливості целюлозно-паперової промисловості в галузі виробництва споживчої тари та упаковки з гофрованого картону практично необмежені. Більшість підприємств здатні виготовити картонну коробку будь-якого розміру та форми конструкції, для пакування будь-яких товарів та вантажів. Така можливість досягається за рахунок використання у виробництві картонних коробок штанцевих форм, або штанц-форм. Штанцювальна форма виготовляється за заздалегідь спроектованим макетом, особливості якого замовник у більшості випадків може вибрати на власний розсуд і за своїм бажанням. Потім за допомогою штанц-форми коробка виготовляється на агрегаті ротаційної або плоскої висікання. Через особливості конструкції та способу виробництва такі картонні коробки і називають «коробками складної форми висікання». У більшості випадків такі коробки збираються з однієї або декількох деталей без використання додаткових пакувальних засобів (клею, скоб, скотч-плівки), тому другою поширеною назвою такої упаковки є « самозбірні коробки ».

Картонные коробки, упаковка из гофрокартона, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Зрозуміло, є усталені нестандартні форми конструкції картонних коробок, які використовують у всьому світі. Дані моделі класифіковані та докладно описані у Міжнародному каталозі гофротари та гофроупаковки FEFCO . Детально з ними ознайомитись ви можете тут .

Отже, у доцільності виробництва таких коробок ми з вами розібралися і тепер переходимо безпосередньо до обчислення обсягу таких коробок. Але оскільки форми конструкції коробок складної форми висікання бувають дуже різними, ми розглянемо найпоширеніші види таких коробок на ринку України в порядку їхньої популярності. На сьогоднішній день коробки складної форми висікання виготовляються наступних форм конструкції:

  • картонні коробки циліндричної форми
  • картонні коробки пірамідальної форми
  • картонні коробки конусоїдальної форми
  • картонні коробки у вигляді трикутної призми
  • картонні коробки у вигляді трапецеїдальної призми
  • картонні коробки у вигляді правильної п'ятикутної призми

Далі ми з вами поговоримо про розрахунок обсягу для кожного з цих типів докладніше. Читайте блог інтернет-магазину «Експрес Упаковка», і ми навчимо вас усім тонкощам вибору якісного та недорогого пакування під будь-які товари та потреби. І, звичайно ж, тільки у нас ви можете купити оптом чи вроздріб дуже якісні картонні коробки від виробника за найнижчими цінами, а також замовити виробництво картонних коробок у потрібному обсязі.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн