Нанесення зображення на картонні коробки методом флексографічного друку (частина 1)

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Флексографія є найбільш доступним з фінансової точки зору способом друкування малюнка, логотипу, торгової марки або будь-якого іншого зображення на картонних коробках. простіше кажучи, флексодрук – найдешевший. Саме питання ціни у більшості випадків грає вирішальну роль при виборі способу друку зображення на картонних коробках. Однак відразу варто зазначити, що незважаючи на те, що флексодрук на картонних коробках наноситься за найнижчими цінами в Україні, цей вид друку за якістю зображення поступається двом іншим. А якщо порівнювати з цифровим друком, то флексодрук взагалі програє за всіма статтями.

Також важливо розуміти, що флексодрукарська технологія неможлива без використання флексодрукарських форм, або флексокліше, що несе за собою додаткові витрати або для замовника упаковки з печаткою , або для підприємства, яке виготовляє ці коробки. Тут уже як вийти домовитися. Крім того, віддаючи перевагу флексографії, ви повинні пам'ятати, що чим більше ви хочете кольорів та відтінків у зображенні, тим більше проміжних носіїв знадобиться, а значить, тим дорожче таке флексокліше буде коштувати.

Тепер поговоримо про флексографію в цілому і розберемося, що ж таке флексодрук. Флексографічний друк гофроупаковки (флексографія, флексодрук) – це спосіб нанесення друку зображення на картонні коробки, який є прямим високим ротаційним друком швидковисихаючими рідкими фарбами на водоемульсійній, акриловій або спиртовій основі, що закріплюються на різних (частіше – гнучких) форм (флексокліше, або кліше), які можуть бути встановлені на формних циліндрах з різною довжиною кола. В основу терміну «флексографія» було покладено латинське слово flexibilis, що означає «гнучкий», і грецьке слово graphein, що означає «писати», «малювати». У Європі новий термін у формі Flexodruck був уперше вжитий у вересні 1966 р. у Німеччині. Надалі він набув поширення у Франції («flexographie» або «impression flexographique») та інших країнах. Нині цей вид друку є найбільш затребуваним у всьому світі, а не лише в Україні. З його допомогою одержують зображення на різних матеріалах (поліетилен, поліпропілен, целофан, папір, гофрокартон, фольга та ін). Флексографічний друк може бути роздільним або лінією. При роздільному друку нанесення зображення та переробка аркуша в упаковку здійснюються на окремих машинах, при друкуванні в лінію дані роботи становлять один етап.


Друк зображення на коробках: види та особливості нанесення флексографії

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Підприємства компанії «Експрес Упаковка» для друку зображення на картонних коробках та інших виробах з гофрованого картону використовують два методи даної технології – це Preprint (препринт) і Postprint (постпринт). У першому випадку на флексографському устаткуванні запечатується рулон паперу, який згодом використовується при виготовленні гофрокартону як верхній шар. Це відмінний варіант, якщо йдеться про великі тиражі. Що стосується Postprint, у цьому випадку флексодрук здійснюється на поверхні самого гофрокартону або на поверхнях на готових виробах з нього, зокрема на картонних коробках. У більшості випадків використовується саме постпринт технологія, оскільки тираж замовлення для запуску обладнання для його виготовлення набагато менший. Наприклад, мінімальне замовлення друку зображення на картонних коробках методом поспринту становить 500-1000 штук. Для препринта ці цифри в рази вищі, що, власне, і є здебільшого визначальним чинником замовника. Ну, а за якістю зображення різниці відчутної немає.

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Головною особливістю процесу флексодруку на картонних коробках є обов'язкове використання гнучкої фітополімерної форми (найчастіше – це флексокліше з поліуретану), з якою фарба під низьким тиском переноситься безпосередньо на матеріал, що запечатується. Саме від неї назви цієї форми процес флексографічного друку і отримав свою назву. Така форма має цілу низку незаперечних переваг у порівнянні з формою, яка використовується в інших типах друку. Вона поєднує простоту виготовлення з високим тиражем. «Живість» флексокліше перевищує «термін життя» звичайної монометалевої форми, що використовується при офсетному друку, на порядок і становить від 1 до 5 мільйонів відбитків. Еластичність форми дозволяє їй працювати і як декаль, що виключає процес приправки, а також друкувати на матеріалах з такою грубою фактурою, на якій друк офсетним способом взагалі неможливий. Як наслідок, флексомашини дають можливість використовувати дуже широкий діапазон матеріалів. Крім того, флексографія ідеально підходить для виготовлення абсолютно всіх видів не тільки упаковки з гофрокартону, а й упаковки з інших матеріалів, етикеток, бирок тощо, до того ж при цьому відрізняється такими перевагами:

  • великий вибір типів носіїв друку;
  • можливість друку на матеріалах різної товщини;
  • можливість застосування водяних фарб;
  • можливість об'єднання післядрукарських процесів (ламінування, вирубування штампом, фальцювання та склеювання) в єдину лінію;
  • екологічність;
  • можливість друку на високій швидкості (до 610 виробів/хв).

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн