Нанесення зображення на картонні коробки методом флексографічного друку (частина 3)

початок див тут і тут

Отже, у попередній частині статті ми зупинилися на устаткуванні, яке використовується для нанесення друку зображення на картонні коробки та іншу тару та упаковку з гофрованого картону. Давайте продовжимо та розглянемо види флексодрукарських машин докладніше.


Друк зображення методом флексографії за допомогою флексодрукарських машин ярусного типу

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Будь-яка друкарська машина ярусного типу складається з окремих друкованих вузлів, розташованих один над одним (звідси і така назва), і кожен друкарський вузол має власний циліндр. Ця технологія є найпростішою і, як наслідок, дешевою. Однак слід розуміти, що при використанні для флексодруку агрегатів ярусного типу важко поєднувати велику кількість кольорів, надрукованих на поверхнях, що піддаються розтягуванню. Але у випадку з коробками із гофрованого картону такої проблеми немає. Ярусні друкарські машини ідеально підходять для нанесення зображення методом флексодруку на коробки, лотки, гофроящики та інші вироби із тришарового та п'ятишарового гофрованого картону.

Крім того, флексомашини ярусного типу також добре себе проявляють під час друку, що не потребує ідеального збігу кольорів та відтінків. Оскільки в процесі розведення фарби та її передачі на виріб відтінок на кількох виробах однієї партії може трохи відрізнятися – бути світлішим або темнішим. Дана особливість технологічного процесу регулюється використанням віскозиметра для отримання потрібної консистенції та в'язкості фарби, а також точним налаштуванням дотику валів та флексоклішу. Однак це, на жаль, не дає стовідсоткової гарантії ідеальної передачі кольору у всіх випадках.


Секційні флексомашини: що це таке і чи вигідно їх використовувати для друкування малюнка на картонних коробках?

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Другим видом машин флексографічного друку , що часто використовується , є флексодрукарські машини секційного типу для друку на картонних коробках . Як і агрегати для друку зображення на картонних коробках ярусного типу , про які ми розповідали вище, секційні флексомашини також мають окремі друкарські вузли для кожного кольору, що наноситься. При цьому, якщо ви хочете купити картонні коробки з одноколірним друком, то секційні флексомашин також чудово впораються зі здійсненням такого замовлення.

Головною особливістю флексомашин секційного типу для друку на коробках з гофрованого картону є наявність власного циліндра у кожного і задіяних в фарбуванні вузлів. При цьому розташовані вони по відношенню один до одного горизонтально – так само, як і друкарські машини для нанесення офсетного друку на упаковку з гофрованого картону.

Така конструкція секційних флексоагрегатів хоч і дозволяє друкувати багатобарвне зображення на картонних коробках , але через відстань між друкованими вузлами нерідкі проблеми з поєднанням друку, особливо якщо ескіз має безліч дрібних деталей або переходів. Для мінімізації подібних проблем багато агрегатів оснащені спеціальними контрольно-вимірювальними приладами натягу. Теоретично вони повинні забезпечувати чітке поєднання великої кількості кольорів. Однак, як показує практика, стовідсоткової гарантії отримання ідеального відбитка ніхто вам не дасть.

Ці особливості друку безпосередньо впливають на типи продукції, на яку наноситься друк секційним способом. Наприклад, невелика самозбірна коробочка розміром, скажімо, 100х100х100 мм не рекомендується для друку зображення в такий спосіб. А ось якийсь чотириклапанний гофроящик стандартної конструкції і відносно великого розміру, наприклад, 500 х 380 х 250 мм більш ніж згодиться.


Флексодрукарські машини планетарного типу: особливості нанесення зображення на коробки з гофрованого картону

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина І, нарешті, третій вид флексодрукарських машин, який використовую підприємства компанії «Експрес Упаковка» для виконання замовлень на одноколірний або багатобарвний друк зображення на картонних коробках, - це флексографічні машини друку планетарного типу .

Головною відмінністю таких агрегатів є використання одного загального циліндра для всіх флексодрукарських вузлів, що беруть участь у нанесенні зображення на коробки з гофрованого картону. Більш того, всі такі вузли згруповані навколо циліндра, а друковані поверхні не піддаються розтягуванню, оскільки вони переміщуються навколо циліндра. Однак у цій особливості конструкції криється і головний недолік флексодрукарських верстатів планетарного типу – всі циліндри можуть наносити друк лише з одного боку заготовки (коробки, ящика, лотка тощо). Для того, щоб нанести малюнок зі зворотного боку, доведеться заготівлю пропустити через весь цикл прокату ще раз. Втім, для друку зображення на картонних коробках та більшості інших пакувальних матеріалів із картону та гофрокартону це, як правило, зовсім необов'язково.

Такі особливості конструкції флексодрукарських машин планетарного типу впливають на вигляд і тип картонних коробок, на які наноситься друк таким чином. Наприклад, їх вигідно використовувати для м'яких картонів (у тому числі й двошарових), які можуть втратити свою структуру за жорсткого флексодруку. До речі, крім виробів з картону та гофрокартону, машини флексографічного друку планетарного типу нерідко використовуються для нанесення зображення на пластики, гуму тощо.

Флексографическая печать на картонных коробках любых размеров недорого Харьков Киев Украина Що стосується самої палітри кольорів, яку можна використовувати при друкуванні на пакувальних коробках з тришарового і п'ятишарового гофрованого картону, то флексомашини планетарного типу дають можливість наносити до 8 кольорів одночасно. Оскільки деякі моделі флексомашин планетарного типу мають циліндри діаметром, уявіть собі до 2.5 метрів! Тобто і вузлів навколо такого циліндра встановлюється до 8 штук, залежно від потрібної кількості кольорів (1 колір – 1 друкарський вузол). Загалом, чи варто говорити, що в плані швидкості нанесення друку та виконання замовлень з нанесення печатки на картонні коробки, які в середньому не перевищують 1.5 метра завдовжки у розгортці, флексомашини планетарного типу практично не мають рівних.

Ну, і в кінці обов'язково варто сказати про універсальність флексодрукарських машин планетарного типу. Знов-таки завдяки продуманій конструкції, до друкованих вузлів можна доставляти додаткові секції з трафаретним, офсетним, глибоким та високим видом друку. Крім того, можна оснастити таку флексомашину вузлами для тиснення, ламінації та додати станцію для нанесення лаку!

На цьому ми, мабуть, закінчимо нашу розповідь про флексодрукарське обладнання, яке використовують підприємства компанії «Експрес Упаковка» та наші партнери для друку зображення на коробках із тришарового та п'ятишарового гофрованого картону. Однак, флексодрук – це не єдиний вид друку на упаковці, який ми готові запропонувати нашим клієнтам. Найближчим часом ми розповімо про офсетний та трафаретний спосіб друку зображення на картонній тарі та упаковці, який також використовується виробничими відділами та підприємствами компанії «Експрес Упаковка».

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн