Перевозимо фрукти та овочі правильно: у яких коробках краще перевозити овочі та фрукти? (частина 1)

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина У попередніх статтях нашого блогу редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» встигла познайомити вас із загальними принципами вибору упаковки для перевезення та зберігання овочів та фруктів усіх категорій.

У цій статті ми продовжимо розмову про упаковку для цієї сільськогосподарської продукції та за допомогою практичних прикладів, аналізу норм, стандартів та вимог постараємося виявити найкращі картонні коробки для перевезення овочів та фруктів . Відразу обмовимося, тут і далі йтиметься виключно про перевезення овочів і фруктів і про найбільш відповідну для цього гофрокартонну упаковку. Картонні коробки для зберігання овочів та фруктів на складі або вже безпосередньо в магазині чи іншій точці реалізації ми розглянемо в окремій статті, оскільки овочі та фрукти – це дуже специфічний товар, який має властивість швидко псуватися, тому упаковка для його перевезення та його зберігання не завжди однакова.


Основні складності вибору картонних коробок для перевезення фруктів та овочів

Як ви вже зрозуміли, перевезення овочів і фруктів відноситься до категорії перевезень вантажів, що швидко псуються, причому незалежно від виду і сорту продукції. Неправильне чи недбале поводження з фруктами та овочами під час транспортування автомобільним, морським чи залізничним транспортом може призвести до безповоротного псування вантажу та, відповідно, до фінансових втрат. Тому, якщо ви хочете купити оптом картонні коробки для овочів або іншу гофроупаковку для фруктів в Харкові , в Києві або в будь-якому іншому місті України, вам обов'язково слід вибирати тільки якісні картонні коробки, які дійсно підходять для цієї категорії товарів. Давайте поговоримо про це докладніше.

Взагалі, почнемо з того, що давайте з'ясуємо, чому найчастіше виникає псування овочів та фруктів під час перевезення. Так от, за неофіційною статистикою, найчастішими причинами псування овочевого та фруктового вантажу при перевезенні є дві – це псування вантажу через неправильний вибір упаковки (вона просто не відповідає особливостям даного типу перевезення та формату упакованого вантажу), а друга причина – це псування вантажу внаслідок халатного звернення персоналом, що обслуговує перевезення. Друга причина, до речі, полягає, як правило, або в неправильному виборі температурного режиму для перевезення фруктово-овочевої продукції, або не дотримання допустимого рівня вологості під час транспортування. Це може статися й у разі, коли фруктово-овочева продукція перевозиться окремо, і коли її транспортують разом із іншими групами товарів. Упаковка при цьому швидко приходить в непридатність (особливо занадто слабка), втрачає свої міцнісні та експлуатаційні властивості і, в багатьох випадках, просто руйнується.

Як цього уникнути? При належному підході до вибору упаковки із гофрованого картону цих проблем не виникне. Як її правильно вибрати? Давайте далі поговоримо про це докладніше.


Вибираємо відповідні коробки для перевезення овочів та фруктів

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Отже, перш за все, збираючись купити картонні коробки для овочів та фруктів , завжди слід звертати увагу на габарити використовуваного транспорту та на умови перевезення наших фруктів та овочів. Транспорт повинен відповідати упакованому вантажу за всіма параметрами. Давайте розглянемо на прикладі.

Припустимо, ви збираєтеся перевозити упаковані в картонну тару яблука та груші. Здійснення даного перевезення можливе як у транспорті з відкритим кузовом, так і із закритим. Який з них вибрати та які коробки підходять краще? Дивіться, як відомо, звичайне атмосферне повітря складається на 21% з кисню, 0,03% з вуглекислого газу та на 79% з азоту. У таких умовах продукти мають необмежений доступ до необхідного обсягу кисню, а також мають необмежену можливість виробляти вуглекислий газ. Це звичайні «вуличні» умови, у яких виростають груші та яблука. Але при цьому і процес їхнього «старіння» також буде стандартним, тобто надто швидким.

Нам це, звичайно ж, не підходить, адже ми хочемо продати цей продукт, а отже, він має якомога довше мати товарний вигляд. І на допомогу в цій ситуації прийде знову-таки відповідна якісна упаковка з гофрованого картону для овочів та фруктів . Саме за допомогою картонних коробок ми зможемо знизити рівень циркуляції кисню і вуглекислого газу, тим самим продовживши термін придатності фруктів і овочів, що перевозяться, у нашому випадку яблук і груш. Коробки повинні максимально підходить для щільного, навіть герметичного пакування, адже нам потрібно скоротити вміст кисню всередині упаковки. По суті, за допомогою таких коробок фрукти та овочі зазнають часткового «задушення», внаслідок чого знижується рівень циркуляції кисню. Для таких цілей найкраще підходять картонні коробки з окремою кришкою чи самозбірні картонні коробки, що збираються з цільної деталі. Однак, на відміну від коробок кришка+дно, самозбірні картонні коробки використовуються для перевезення фруктів та овочів досить рідко, хоч це й невиправдано, на наш погляд.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн