Перевозимо фрукти та овочі правильно: у яких коробках краще перевозити овочі та фрукти? (частина 2)

початок див тут

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Овочі та фрукти легко вбирають запахи, а отже, обов'язково слід уникнути наявності будь-якого запаху біля коробки. Адже картон, гофрований картон та папір, і звичайно ж, тара та упаковка з них також схильних до поглинання будь-яких запахів. Впевніться заздалегідь, що коробки не мають ніякого запаху.

Крім безпосередньо коробок, важливу роль також відіграє транспортний засіб, в якому перевозяться овочі та фрукти в коробках із гофрованого картону . Так, використовуване для перевезення продуктів харчування, до яких належать овочі та фрукти, має бути справним та обов'язково відповідним санітарним та епідеміологічним нормам, адже ми ж збираємося перевозити їжу, а не господарські товари або побутову хімію. Уточніть терміни та вид санітарної обробки транспорту у вашого перевізника. За невідповідності нормам вашу продукцію не врятує жодна упаковка. Забезпечте себе заздалегідь.

Добросовісні перевізники завжди транспортують фрукти та овочі у рефрижераторах. Причому, незалежно від пори року. Рефрижератор в даному випадку працює як на підтримку тепла в холодну пору року, так і на охолодження влітку та за теплої погоди восени або навесні. Стандартний температурний режим для перевезення більшості овочів та фруктів становить +6С.


Перевезення овочів та фруктів у картонних коробках: на що ще слід звернути увагу?

При перевезенні автотранспортом картонної упаковки з овочевим і фруктовим вантажем на момент навантаження коробок в автомобіль температура в кузові не повинна перевищувати гранично допустиму згідно з ГОСТом, тобто в залежності від температури навколишнього середовища рефрижератор повинен або підігрівати, щоб не настало переохолодження, або охолоджувати його літній період.

Тривале транспортування (понад 6 годин) овочів та фруктів у картонних коробках повинно здійснюватися у спеціально призначеному для цього транспорті, а також у гофротарі підвищеної міцності. Ми можемо вам порекомендувати для цього коробки з гофрованого картону марки Т-25 , а також рефрижераторний або ізотермічний закритий кузов автомобіля.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Важливо також враховувати якість і ступінь дозрівання продукції, що перевозиться. Також як і упаковка з гофрокартону, що використовується, продукція не повинна мати механічних і прихованих пошкоджень. Овочі та фрукти повинні бути оптимального ступеня зрілості, мати товарний вигляд та розмір відповідно до ГОСТу. Перестигла і млява продукція до перевезення за правилами не допускається. Вантажоперевезення фруктів та овочів у гофротарі та гофроупаковці можливі лише в тому випадку, якщо абсолютно точно відомо, що наприкінці шляху вантаж все ще буде в хорошому стані. Наприклад, мандарини або яблука можуть мати досить короткий термін зберігання і його потрібно зіставляти з тривалістю автоперевезення, а також враховувати міцність фруктової гофротари , що використовується для їх упаковки.

Рекомендується скласти інструкцію з перевезення продуктів харчування та необхідних процедур, як і для будь-якого вантажу, що швидко псується. Потрібно переконатися, що відправник вантажу знає максимальний час автоперевезення овочів і фруктів у картонній упаковці, їм підготовлені необхідні заходи вивантаження даних продуктів харчування.

При завантаженні коробок у кузов слід стежити, щоб їх структура залишалася цілісної, картонні коробки не м'ялися, на них не було вертикальних або горизонтальних складів. Також важливо стежити, щоб верхні коробки із овочами чи фруктами не пом'яли нижні на піддоні.

Тепер давайте розглянемо, як картонні коробки з упакованим вантажем із овочів та фруктів розмістити у транспорті. Щоб циркуляція повітря та рівень температури були в нормі, коробки з вантажем слід розміщувати обов'язково на піддонах, щоб температура підлоги кузова не впливала на вантаж, а також намагайтеся залишати хоча б невеликий зазор між коробками та стінками кузова автомобіля. І, звичайно ж, між кожною палетою з вантажем має бути невеликий проміжок щодо сусідніх піддонів.

Крім того, в залежності від обраного матеріалу картонних коробок для перевезення овочів та фруктів , а також від загальної ваги однієї завантаженої одиниці упаковки (коробки, ящика, контейнера), коробки з овочами та фруктами розміщують в автомобілі по-різному. У деяких випадках не рекомендується встановлювати коробки у висоту одна на іншу більше 5 штук, у деяких – не більше 10. У цій ситуації вам варто виходити або з особистого досвіду, або проконсультуватися з виробником картонних коробок , варіантів та умовностей дійсно багато і перерахувати все просто не уявляється можливим.


Особливості температурного режиму при перевезенні овочів та фруктів у коробках з гофрованого картону

Як ви вже зрозуміли, транспортування овочів та фруктів в упаковці з гофрокартону має свої особливості: овочі та фрукти в коробках не повинні зіпсуватися у дорозі, упаковка та вантаж не повинні мати механічних пошкоджень тощо. Однак абсолютно завжди транспортування овочів та фруктів має здійснюватись у належному температурному режимі. Такі перевезення часто називають рефрижераторними або, що зустрічається частіше, перевезеннями продуктів харчування, що швидко псуються.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн