Перевозимо фрукти та овочі правильно: у яких коробках краще перевозити овочі та фрукти? (Частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Основним головним болем виробників та перевізників при цьому є пошкодження овочів та фруктів від переохолодження під час перевезення. Це фізіологічне явище виникає через те, що фрукти та овочі були піддані впливу температури нижче критичного допустимого порога, залежно від продукту – але при цьому вище температури обмороження. Це, зокрема, стосується фруктів із тропічних та субтропічних зон, та фруктів, чутливих до переохолодження. Ступінь пошкодження залежить від температури, тривалості впливу та сприйнятливості фруктів, овочів чи рослин.

Овочі та фрукти (як виростають в Україні, так і привезені з інших країн) поділяються в цьому плані на три категорії:

  • з низькою чутливістю;
  • овочі та фрукти середньої чутливості;
  • фрукти та овочі з високою чутливістю.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина І, зрозуміло, картонні коробки для перевезення таких овочів та фруктів слід підбирати відповідні. При низькій чутливості сільськогосподарські продукти можуть транспортуватися і зберігатися до декількох тижнів, поки не настане переохолодження, підбір упаковки з гофрокартону в Харкові або Києві для таких товарів не залишає труднощів - вибирайте, що вам більше подобається. У той же час овочі та фрукти з високою чутливістю можуть зіпсуватися лише за кілька годин, тому для їх перевезення слід вибирати упаковку з гофрованого картону дуже ретельно. Найбільш оптимальний вибір – це картонні коробки без висікання , що дозволить збільшити термін придатності упакованих продуктів.

Ушкодження овочів і фруктів від переохолодження зазвичай видно неозброєним оком навіть людині, яка особливо не знається на цій тематиці. При цьому важливо розуміти, що упаковка може залишитися без видимих пошкоджень, а от упаковані товари в ній через температуру вище, ніж критичний допустимий поріг, прийдуть у непридатність. Тому періодична перевірка окремих коробок з овочами та фруктами буде не зайвою.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Визначити ж псування упакованих у гофротару овочів та фруктів від переохолодження можна за такими ознаками:

  • верхній шар плодів у коробці має ямки, пошкодження поверхні плода або кількох плодів, відшарування шкірки в окремих плодах (наприклад, баклажани, кабачки, манго тощо);
  • зміна (почорніння найчастіше) кольору шкірки упакованих овочів або фруктів (банани, дині, ананаси, помідори тощо)
  • гниття плодів починається дуже швидко і не відповідають заявленим термінам зберігання (картопля, огірки, кабачки, ананаси тощо);
  • поява неприємного запаху та смаку (помідори, банани, морква, буряк).

Дані ознаки відносяться до всіх сортів зазначених овочевих та фруктових культур. Використання тієї чи іншої виду коробок у своїй не змінює ознак зіпсованості продуктів. Для того щоб максимально убезпечити вас від псування овочів та фруктів від переохолодження в процесі перевезення, ми наведемо допустимі температури для деяких культур. Однак, відразу обмовимося, дані показники відносяться лише до упакованих у коробки з гофрованого картону фруктів та овочів. Для упакування з інших матеріалів є свої правила.


Таблиця 1. Рекомендований температурний режим для перевезення овочевих та фруктових культур у тарі та упаковці з гофрованого картону

Назва

Рекомендована температура

Диня Кавун . баклажан
від +8 до +18 °C
Капуста білокачанна, капуста цвітна, морква, виноград
від +8 до +9 °C
Огірки
від +5 до +15 °C
Помідори
від +5 до +23 °C
Яблуко, Груша
від +5 до +8 °C
Апельсини, мандарини, грейпфрути
від +8 до +20 °C
Цибуля
від +7 до +22 °C
Картопля
від +14 до +30 °C
Вишня Черешня
від +3 до +13 °C


Випаровування та втрата вологи при перевезенні упакованих у гофротару овочів та фруктів

Температурний режим, безперечно, відіграє найважливішу роль при перевезенні овочів та фруктів у гофротарі. Однак це далеко не єдиний важливий момент, на який слід звертати увагу при виборі упаковки для транспортування овочів та фруктів усіма видами транспорту.

Випаровування та втрата вологи при перевезенні овочів та фруктів – це також одна з найпоширеніших причин псування фруктів та овочів у процесі доставки до споживача. Вибір упаковки з гофрокартону для овочів та фруктів повинен проводитися з урахуванням цього чинника. Давайте розберемося, чому це важливо з точки зору вибору упаковки для овочів та фруктів.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн