Перевозимо фрукти та овочі правильно: у яких коробках краще перевозити овочі та фрукти? (Частина 4)

початок див тут , тут і тут

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Овочева та фруктова продукція за складом дуже неоднорідна, для одних фруктів підходить одна упаковка, а для інших – зовсім інша. Кожен вид даних сільськогосподарських культур має свої допустимі норми щодо відносного обсягу втрати води, який вони можуть перенести до того, як втрата міцності і «чіткості» досягне того ступеня, що продукти доведеться викинути. Наприклад, цибуля-порей, цвітна капуста і морква можуть допустити 7% втрати води. Яблука, полуниця, перець та гриби – 6%, у той час як листя салату латук та броколі можуть допустити лише 4% втрату. Виходячи з цього слід чітко підходить до вибору упаковки для даних товарів. Для більш, якщо так можна висловитися, «терпимих» овочів та фруктів буде цілком достатньо стандартної гофротари з найменш щільних сортів тришарового гофрокартону, у другому ж випадку – найкраще віддати перевагу коробкам типу «кришка-дно» з п'ятишарового гофроматеріалу. Зрозуміло, різниця між ними на перший погляд невелика, але, з іншого боку, є великі відмінності щодо того, наскільки довго продукти зможуть зберегти свою свіжість та товарний вигляд залежно від типу коробок та виготовлення матеріалу.

Структура поверхні (шкірки, якщо хочете) конкретного виду овочів чи фруктів у разі є основним чинником, що впливає процес гниття. Деякі плоди мають таку форму і поверхню, які захищають їх досить добре від зневоднення, наприклад: лимони та помідори, а такі продукти як латук, петрушка та гриби практично беззахисні. Втрату води можна знизити шляхом встановлення потрібної температури та рівня вологості у транспорті та на складі. Це дійсно допоможе, оскільки процес виділення вологи у фруктів та овочів – це спочатку фізіологічний феномен, який виникає через різницю в тиску водяної пари між самим плодом і навколишнім повітрям. При цьому, якщо використовувати недорогі якісні коробки з гофрокартону для пакування овочів та фруктів, упаковка не втратить своїх властивостей міцності та експлуатації.

Однак найбільш ефективним способом уповільнити процес зневоднення овочів та фруктів під час перевезення – це вибір правильної упаковки. Так, здійснюючи замовлення картонних коробок для овочів і фруктів у Харкові та в Києві , проконсультуйтеся з виробником гофротари на предмет вологовідштовхувальних та вологовбиральних характеристик гофрокартону, з якого виготовлятимуть картонні коробки на ваше замовлення.


Міжнародні стандарти перевезення фруктів та овочів

Ні для кого не є секретом, що Україна за своїм потенціалом є європейським лідером з експорту сільськогосподарської продукції. Конкуренцію нашій країні в цьому відношенні становить хіба що Іспанія, проте тільки тому, що рівень контролю овочів і фруктів, що поставляються на експорт, а також рівень стандартизації упаковки та перевезення даної категорії продуктів харчування у них на порядок вищий, ніж в Україні.

Изготовление овощных и фруктовых картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Щоб забезпечити міжнародну торгівлю свіжими фруктами та овочами, вам необхідно не тільки відповідати великій кількості стандартів якості Європейського Союзу з сільськогосподарської продукції, але й здійснювати упаковку таких товарів відповідно до міжнародних стандартів упакування цих типів вантажів. У ЄС існує система з 28 стандартів, які є обов'язковими при торгівлі всередині Євросоюзу, а також система стандартизації гофротари та гофроупаковки FEFCO , згідно з якою має виготовлятись упаковка з гофрокартону під фрукти та овочі для ввезення до цих країн.

Інші міжнародні стандарти є обов'язковими. Наприклад, стандарти OECD (Організації економічного співробітництва та розвитку), які включають 53 стандарти, стандарти ЄСЕ (Європейської економічної комісії ВНН – ЄЕК), що складаються з 38 стандартів, та стандарти Центральної Америки (Norma Centroamericana), ZCAITY (Гватемала), які в основному складаються із стандартів для фруктів.

При цьому слід зазначити, що такий жорсткий контроль стосується головним чином європейських та північноамериканських країн. Більшість країн або не мають норм взагалі, або використовують необов'язкові стандарти, що допускають безліч відхилень від норми. Наприклад, американські стандарти класифікації (US Grade Standards) складаються з 87 стандартів, що базуються лише на рекомендаціях. А от, щоб постачати сільськогосподарську продукцію до Канади, доведеться відповідати низці офіційних документів.

На цьому ми завершимо нашу статтю про особливості перевезення овочів та фруктів тарі та упаковці з гофрованого картону, зокрема – у картонних коробках, які є найбільш дешевим та якісним способом упаковки овочевої та фруктової продукції. Найближчим часом ми продовжимо говорити про перевезення різних груп товарів та вибір упаковки з гофрованого картону для них. Слідкуйте за оновленнями нашого блогу. Статті з'являться незабаром.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн