Подарункові коробки своїми руками: 25 найкращих ідей (частина 2)

У першій частині цієї статті ми почали розповідати нашим читачам про те, як зібрати подарункову коробку своїми руками. Як ви маєте пам'ятати, подарункові коробки можуть бути дуже різними: можуть бути різного розміру, кольору, структури, конструкції та призначення. Вони розрізняються за типом збирання, та варіантами оформлення і так далі. Тому давайте далі на конкретних прикладах розглянемо, який вигляд може мати коробка для подарунка, що потрібно для її створення, так як все це оформити власноруч.


Пластиковий торт з фетровим оформленням

Цей варіант подарункової упаковки має дуже великий попит у багатьох різних торгових марок. Тобто навіть з комерційної точки зору це дуже ефектна та ефективна упаковка. А зважаючи на те, що вона насправді дуже пасує багатьом різним предметам, а зробити її не дуже важко, то ми можемо вам впевнено її порекомендувати. Отже, що потрібно, щоб зробити власноруч таку коробочку? По-перше, необхідно мати круглий пластиковий контейнер (краще за все – прозрачний) та окрему кришку (бажано, теж прозрачну) під нього. Коли все це у нас є, можна починати створювати подарункову упаковку. Отже, беремо фетровий клаптик та розрізаємо його на клаптики за розміром борту нашого пластикового контейнера. Потім за допомогою скотч-плівки (односторонньої чи двосторонньої) приклеюємо фетр до борту контейнера по всьому колу. Тепер треба до кришки тим самим чином приклеїти клаптик фетрової тканини, не залазячи за край. Усе, основа у нас готова, тепер можна починати прикрашати. як вам заманеться. Для наочного прикладу ми наводимо фото з одним із можливих варіантів оформлення. Якщо він вас не задовольнить, зробіть щось своє. Так от, щоб оформити подарункову коробку для початку ми до бортів кришки нашого "торту" приклеїмо ажурну стрічку, створюючи два ряди тасьми - зверху та знизу. Зверху кришку прикрашатиме фетровий візерунок у вигляді квітів. У центральній частині можна приклеювати ще якісь тематичні візерунки. Наприклад, дуже добре підійдуть клубнички або земляники з фетру чи вати. По краю верхньої частини кришки можна додати плетіння з кольорових ниток чи канатиків або будь-що за вашим смаком. В принципі, все залишилося тільки покласти всередину подарунок і закрити кришкою.

Фетрова коробка для подарунків: крок 1Фетрова коробка для подарунків: крок 2Фетрова коробка для подарунків: крок 3Фетрова коробка для подарунків: крок 3


Коробочка із картону в стилі орігамі з окремою кришкою

На відміну від попереднього прикладу, коробка в стилі орігамі може бути з багатьох різноманітних матеріалів. Зробити її зовсім нескладно, особливих навичок чи інструментів також непотрібно, а виглядає вона дуже яскраво та запам'ятовується надовго. Особливо якщо застосувати гарний кольоровий папір або мікрогофрокартон потрібної щільності. І ми навчимо вас, як це зробити.

Отже, для того щоб зробити коробочку в стилі орігамі, нам знадобитися:

  • два аркуші кольорового паперу або картону (можна з якимось малюнком з одного боку) майже однакового розміру (різниця 2-3 міліметри);
  • ножиці;
  • стрічка яскравого кольору;
  • лінійка та олівець.

Ці прості речі ви можете придбати у будь-якому магазині канцелярських товарів у вашому місті. Це дуже просто. Так само просто, як і робити коробочку за наступним "рецептом", користуючись відповідними картинками нижче:

  1. На аркуші паперу квадратної форми за допомогою лінійки та олівця робимо дві діагональні лінії.
  2. Пригинаємо один із кутів до центру.
  3. Потім той самий кут ще раз пригинаємо до центру.
  4. Розрівнюємо нашу заготівлю.
  5. З іншими куточками робимо те саме: двічі пригинаємо в напрямку центру листа.
  6. За допомогою ножиць робимо по два паралельних вертикальних надрізів зверху та знизу заготовки.
  7. Вільні бокові частини (права та ліва) вигинаємо до центру.
  8. На рівні дна майбутньої коробочки робимо вигіні, створюючи таким чином бокові стінки коробки.
  9. Верхні та нижні борти вигинаємо всередину.
  10. Зверху них розташовуємо ліву та праву бокові частини.
Подарункова коробка у стилі орігамі: крок 1Подарункова коробка у стилі орігамі: крок 2

Таким чином у нас вийшла одна повноцінна частина коробки. Залежно від того, який лист паперу чи трикульового мікрогофрокартону ви використовували, у вас є дно коробки чи кришка. Для створення дна коробки нам потрібний менший лист, а для кришки – більший. Злишену частину робимо за тією самою схемою, що й першу. Потім з'єднуємо їх – і все, картонна коробочка для подарунка готова. Тепер можна покласти всередину приготування подарунок та зав'язати святкові стрічки згори бантиком.

Подарункова коробка у стилі орігамі: крок 3Подарункова коробка у стилі орігамі: крок 4Подарункова коробка у стилі орігамі: крок 5


Картонна коробочка у вигляді квиткового бутону

Подарункова коробочка у вигляді квиткового бутонуПодарункова коробочка у вигляді квиткового бутону: чертеж

Цей спосіб створення подарункової коробки є більш складним, ніж попередній. Тому ви не зможете обійтися без схематичного малюнку, який ми додамо до статті нижче. Але якщо у вас є художній талант, можете спробувати все перемалювати власноруч на зручній для вас поверхні. Найкраще підійде лист мікрогофрокартону , адже він має потрібну міцність і точно буде потрібного розміру.

Отже, спочатку створюємо шаблон за допомогою якого вирізатимемо заготовку для коробки. Роздруковуємо його з нашого сайту чи малюємо власними силами - неважливо, та вирізаємо власне заготівлю. Пунктирні лінії використовуємо для створення вигинів, для цього буде доцільним скористатися лінійкою. Далі перевертаємо заготівлю лицевою стороною до нас та трішки тонуємо її краї за допомогою чорнил та губки або звичайних фарб та пензликів для шкільного малювання. Потім треба покласти всередину подарунок та забрати всю конструкцію воєдино, щоб лепестки цієї коробки-квітки були зверху. Усі, наша композиція готова.

Подарункова коробочка у вигляді квиткового бутону: крок 1Подарункова коробочка у вигляді квиткового бутону: крок 2

На цьому поки що все. Незабаром ми продовжимо наш огляд подарункових коробок своїми руками. Слідкуйте за оновленнями нашого блогу.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн