Подарункові коробки своїми руками: 25 найкращих ідей (частина 3)

Подарункові коробки, створені власними руками, - це не тільки можливість у щось покласти подарунок, а й гарний спосіб прикрасити сам момент вручення подарунку. Зробити його незабутнім, особливо якщо це стосується подарунка дівчині. Зрозуміло, що чоловіки зазвичай користуються послугами пакувальних майстрів у спеціалізованих магазинах. Але якщо грошей не вистачає, то можна спробувати зробити упаковку для подарунка своїми силами. Тим паче, що це зовсім нескладно. І далі ми навчимо вас це робити.


Подарункова коробка у вигляді моркви

Подарункова коробка у вигляді моркви: чертеж 1 Подарункові картонні коробки у вигляді моркви зазвичай використовують, якщо треба подарувати щось дітям різного віку. Найбільше для дошкільнят. Наприклад, на Новий Рік чи Пасху. Але це зовсім не означає, що дорослим така форма обгортки подарунка не сподобається. Наоборот, це відмінний привід показати свій креатив, наприклад, батькам чи коханій людині. Тим паче, що нічого особливого для її створення не треба. А треба лише клаптик пакувального паперу або мікрогофрокартону помаранчевого кольору та кілька зовсім нескладних кроків.

По-перше, нам знадобляться деякі інструменти та матеріали:

  • помаранчевий мікрогофрокартон або папір (також можна червоний, якщо немає помаранчевого);
  • ножиці;
  • зелені нитки достатньої міцності (залежити від ваги ймовірного подарунку, чим важче він, тим міцніші знадобляться нитки);
  • клаптик фетрової тканини зеленого кольору;
  • прозрачний клей (суперклей чи "Момент" підійдуть);
  • дирокол.

І зрозуміло, нам у першу чергу потрібен буде макет або шаблон, з якого ми все робитимемо. Його можна роздрукувати на принтері, користуючись фото з нашого сайту, або намалювати власноруч, якщо вмієте.

Сам процес створення коробки не дуже складний, якщо користуватися покроковими картинками, які ми навели нижче. Важливо лише дотримуватися черговості. Отже, спочатку роздруковуємо шаблон та переносимо його на помаранчевий папір чи мікрогофрокартон. Потім треба накреслити пунктирні лінії, якими потім коробочка буде згинатися. Окремо треба позначити з одного боку клапан, на який буде наноситися клей.

Тепер треба зігнути коробку у всіх заздалегідь позначених місцях та нанести клей на клапан. У забраному стані клапан приклеюємо до борту коробки, створюючи тим самим цільну конструкцію. Далі за допомогою дироколу робимо відчини у верхній частині заготовки. Із зеленого фетру вирізаємо лепестки, до яких потім підв'язуємо зелені мотузочки. Залишилося лише всі лепестки підв'язати до отворів, які ми зробили трохи раніше. Усього буде достатньо десь п'ять-шість таких отворів.

Ну а далі ви можете фантазувати за власним бажанням, додаючи ще якісь елементи до цієї композиції.

Подарункова коробка у вигляді моркви: крок 1Подарункова коробка у вигляді моркви: крок 2

Подарункова коробка у вигляді моркви: крок 3Подарункова коробка у вигляді моркви: крок 4


Коробка-скринька з кольоровим бантиком

Подарункова коробка з бантиком: чертежПодарункова коробка з бантиком

Цей вид подарункової коробочки дуже простий у виконанні. Принаймні набагато простіші за майже всі коробочки з нашого огляду. Процес її створення дуже схожий на промислове виробництво картонної упаковки : маючи відповідний матеріал, робимо з нього заготовку за допомогою олівця та лінійки. Для цього креслимо відповідні пунктирні та цільні лінії, яким потім перетворюватися на місця вигинів та відрізів.

Якщо біль конкретно, то нам необхідно спочатку створити шаблон, або креслення, на відповідній поверхні. На власний розсуд можете для цього використати лист паперу чи тришаровий мікрогофрокартон. Роздруковуємо шаблон та переносимо його на заготівлю. Тепер треба створити лінії вигинів – так звані рільовки. Вони можуть бути цільними чи перфорованими, тобто складатися з невеликих відвернень, які можна зробити шилом або звичайною ручкою. Далі акуратно вирізаємо контур та вигинаємо коробку по всіх лініях вигину. Наразі справа лише за подарунком. Кладемо його всередину, збираємо коробку та фіксуємо всі стрічками або скотч-плівкою . Готово! Чекайте, зовсім не складно.

Подарункова коробка з бантиком: крок 1Подарункова коробка з бантиком: крок 2


Коробка у вигляді шестигранника

Подарункові коробки цього типу дуже часто використовуються виробниками різноманітних сувенірів. Вони мають цілком приємний вигляд для вручення подарунка незалежно від віку та статі людини. Декорувати їх зовсім нескладно, як і виробляти. майже кожний виробник пакувальної продукції зможе вам запропонувати таку коробку з власного асортименту. Але чи потрібно це вам, якщо і власноруч її можна зробити дуже швидко? Ну, це вам тема для міркування, а ми зараз спробуємо вас навчити, робити подарункові коробки такого типу власними руками і в домашніх умовах.

Коробка шестигранник: чертеж 1Коробка шестигранник: чертеж 2

Як і завжди, спочатку треба зробити шаблон, за яким буде потім створюватись коробочка. для цього роздруковуємо його з нашого сайту або малюємо власноруч. Зауважимо, що цей тип коробки має окрему кришку, тому й шаблонів тут два: один для власне коробки, а другий - для кришки. Далі беремо листок щільного паперу або мікрогофрокартону, розділяємо його на дві рівні частини за допомогою ножиці. Хоча можна й одразу взяти два окремі аркуші. Тепер розкреслюємо всі лінії, як на фото: прямі лінії будуть місцем відрізу, а пунктирні – місцем вигину. Далі вигинаємо, де треба, та склеюємо. З іншою заготовкою треба зробити те саме в тому ж порядку. Кришку та коробку можна декорувати чим завгодно. Наприклад, на кришку зверху можна приклеїти кілька ґудзиків та стрічок, а саму коробку по борту прикрасити кольоровими візерунками з паперу чи намалювати фломастером якісь фігурки.

Коробка шестигранник: крок 1

Коробка шестигранник: крок 2

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн