Правила вибору поштової упаковки: у що та як упаковувати посилки? (частина 1)

Изготовление почтовых коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Історія розвитку поштової галузі загалом має багаторічну історію. А от щодо незалежної України, то ця галузь вважається досить молодою. Однак вона не виникла на порожньому місці, буквально нічого. Багато в чому поштові операції збереглися у тому вигляді, в якому існували під час Радянської України та стали видозмінюватися з урахуванням зміни політичного устрою та тепер уже рівних можливостей у торгівлі для всіх громадян нашої країни. На наш суб'єктивний погляд можна сміливо стверджувати, що бізнес та торгівля сьогодні є основним двигуном розвитку поштових операцій. Саме на догоду торговим поштовим операціям вся галузь розвивається загалом, і нехай не ображаються звичайні споживачі поштових послуг, але це саме так.

За роки незалежної України. таким чином, поштові послуги зазнали безліч змін, проте основний принцип такого роду послуг залишився незмінним - посилка/товар/вантаж передаються з рук в руки, і приймання/отримання підтверджується особистою згодою одержувача у вигляді розпису на транспортних документах або чогось подібного. Так було і 50 років тому, так і сьогодні. Більше того, міжнародні поштові операції здійснюються за таким же принципом.

І якщо сам принцип здійснення поштових операцій не сильно змінився, а в плані відправлення/отримання посилок і зовсім залишився таким самим, то щодо упаковки для посилок та інших поштових вантажів ми на сьогоднішній день керуємося правилами і нормами, які були придумані ще за часів СРСР , зокрема ГОСТом 9142-90 і ГОСТом 15150. Звичайно, у далекі часи СРСР поштова служба працювала трохи по-іншому: доставка посилки до пункту призначення могла тривати дуже довго, а часом посилка могла просто не дійти. Але щодо вибору відповідної упаковки для посилок і товарних вантажів, основні принципи і правила залишилися незмінними.

Изготовление почтовых коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Так само як і 30-40 років тому основним засобом доставки поштових посилок одержувачу незалежно від його місцезнаходження є поштові картонні коробки загалом та коробки з тришарового гофрованого картону зокрема. Чому картонні? На це питання ми вже докладно відповідали в окремих матеріалах, присвячених самозбірним поштовим ящикам і поштовим гофроящикам , тому у двох словах відповідь виглядає наступним чином: поштові картонні коробки – це на сьогоднішній день найміцніша поштова упаковка з одного найдешевших і найлегших матеріалів. Адже не секрет, що за вагу поштою доводиться платити. Враховується буквально кожен грам посилки, і якщо використовувати важку упаковку, це може стати не вигідним. Також картон є матеріалом, на якому зручно писати, що також є важливим для поштової служби. Картонні коробки є ідеальним варіантом для відправки посилки не тільки з точки зору відносно невеликої ваги, але й розміри поштових коробок можна використовувати практично будь-які - все залежить від габаритів вашого відправлення і технічного регламенту поштової служби.

Основною проблемою при виборі поштової упаковки, зокрема будь-яких поштових коробок, є пошук ідеальної з усіх боків упаковки під кожен конкретний тип посилки чи вантажу. Тому далі розглянемо найбільш підходящі варіанти упаковки для різних посилок, виходячи з їх типу, ваги та обсягу.


Правила поштової упаковки різних посилок харчової та нехарчової групи

Загалом кажучи, який саме поштовий вантаж підпадає під визначене в законі поняття «посилання»? Відповідно до чинних норм поштової упаковки, посилкою може бути будь-який комерційний та приватний вантаж, що пересилається поштою та оформлений у відповідну тару чи упаковку. Так, наприклад, у посилках можуть пересилатися різного роду предмети культурно-побутового побуту та виробничого призначення, продукти харчування (крім продуктів, що швидко псуються, на кшталт м'яса, риби, битої птиці, вершкового масла, ковбасних виробів та ін.), друковані видання, рослини, бджоли, медикаменти, медичні препарати тощо.

Усі посилки повинні обов'язково упаковуватись відправниками у спеціалізовану тару для посилок. І вже на власний розсуд споживача поштових послуг вибирається, які це будуть коробки (ну, або ящики, або ще щось). Згідно з діючими нормами, коробки для посилок можуть бути картонними, дерев'яними, фанерними або полімерними (пластиковими), можуть бути виготовлені з одношарової ( коробковий картон , наприклад) або багатошарової сировини ( тришаровий гофраліст ), наприклад, а також можуть бути оббиті м'якою тканиною або обгорнуті пакувальним папером поверх основної поштової тари. Загалом, до відправки допускаються посилки в багатооборотній тарі, що виготовляється і з натуральних, і з синтетичних матеріалів, а ось порядок прийому, обробки, пересилання та видачі таких посилок вже визначається окремою інструкцією залежно від типу поштової тари та типу посилки, яка до неї упаковано.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн