Правила вибору поштової упаковки: у що та як упаковувати посилки? (частина 2)

початок див тут

Изготовление почтовых коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Теоретично, упаковка для посилок може повністю вибиратися самим відправником, проте з урахуванням того, що вона обов'язково повинна «відповідати типу посилки, тривалості шляху, умовам пересилання, виключати можливість пошкодження вмісту при перевезенні, доступу до нього без порушення оболонки, псування інших поштових відправлень та заподіяння будь-якої шкоди працівникам підприємств зв'язку» та ще десятку-іншому різних норм. Насправді виникає величезна можливість, особливо для комерційних поштових компаній, активно просувати «свою» унікальну упаковку. Ну, щось на зразок «або купуйте у нас, або беріть де хочете, але таку саму».

Особливо це гостро відчувається, коли споживач вирішив для упаковки використовувати дерев'яну або пластикову поштову тару. До речі, саме тому ми її не рекомендуємо. Так, наприклад, для дерев'яних поштових скриньок особливо гостро питання про питому вагу самої упаковки. Крім того, «…відповідно до галузевого стандарту ящики дерев'яні посилочні повинні мати зовнішні планки та виготовлятися із цільних шматків фанери, твердої деревно-волокнистої плити або комбінованими». Також діючі поштові правила щодо посилок у дерев'яних ящиках із застосуванням деревно-волокнистої плити вимагає, щоб гладка сторона деревної плити на бічних стінках та на дні ящика була неодмінно звернена назовні, а на торцевих стінках – усередину. Ребра таких ящиків повинні мати з усіх боків надрізи глибиною та шириною 4...6 мм, надрізи на поздовжніх ребрах ящиків повинні бути розташовані на 1/4 відстані від торця планок. Посилки в дерев'яних ящиках, скріплених залізом або дротом, з цвяхами, що стирчать, а також у старій упаковці до пересилання не приймаються. Від підприємств, організацій та установ не приймаються, крім того, посилки із внутрішніми планками. З пластиковою поштовою тарою проблем трохи менше, проте це завжди боляче вдаряє по кишені відправника і змушує витрачати на відправку посилок у такій тарі набагато більше часу, ніж у картонній поштовій упаковці .

Для картонної поштової тари все куди простіше. Без будь-якої особистої заборони від адміністрації поштового відділення (так-так, на жаль, але вашу посилку може «загорнути» з своїх особистих міркувань керівництво або відділ технічного контролю кожного конкретного поштового відділення, і цілком на законних підставах) у поштовій упаковці з мікрогофрокартону можна відправляти посилки практично будь-якого типу: від великогабаритних або малоцінних товарів, що не бояться впливу зовнішнього середовища, і до під фруктів та овочів у гофроящиках з отворами з боків . До речі, такі посилки зазвичай приймаються без оцінки вкладення, що прискорює вашу відправку.


Надсилання поштових посилок у гофротарі та іншій упаковці з внутрішнім оздобленням

Изготовление почтовых коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Поштова посилка не може бути однаковою за визначенням, до того ж навіть в одній посилці допускається упаковка декількох різних товарів або предметів. Тому багато типів поштових вантажів об'єднані у групи за характерними, найважливішими ознаками, які є визначальними і при виборі поштової гофротари, і при здійсненні поштового перевезення, вантажних робіт, зберіганні тощо.

Яскравим прикладом такого типу гофротари є різна картонна або паперова поштова упаковка з різноманітним внутрішнім оздобленням . Вона може бути різна, все залежить від бажання самого споживача використовувати ту чи іншу упаковку, і характеру посилки - того, що в ній пересилається. Приміром, ще якихось 25 років тому в поштових операціях активно застосовувалися картонні коробки та дерев'яні ящики із внутрішнім оздобленням з м'якої тканини. У такій тарі пересилалися посилки з предметами верхнього одягу, килимовими та іншими м'якими виробами. При надсиланні посилок з м'якою оболонкою відправникам рекомендувалося вкладення посилки попередньо упаковувати в поліетиленову плівку або інший матеріал, що не промокає. Сьогодні ж на зміну таким коробкам прийшла поштова упаковка з внутрішнім оздобленням із двошарової повітряно-бульбашкової плівки . Таким чином обробляються і картонні коробки, і бандерольні поштові конверти, і дерев'яні ящики, і навіть металеві контейнери. Але іноді бувають навіть трохи химерні приклади. Так, особливо дорогі посилки часто пересилаються в картонних коробках, всередині яких є один або кілька шарів ЗПС, а зовні такі поштові коробочки обшиваються спеціальною м'якою оксамитовою тканиною.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн