Виробництво гофротари та гофроупаковки: технологія плоскої висікання картонних коробок (частина 2)

початок див тут

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Більше того, як повідомляють деякі провідні літературні видання в галузі упаковки, чимала частина виробників гофротари та гофроупаковки в США та країнах Європейського Союзу в останні роки приділила особливу увагу розвитку глобальних та локальних комп'ютерних мереж. Тому висічні системи на таких підприємствах підключені до Інтернету та є частиною одного великого виробничого механізму. Ланками великого виробничого ланцюга, якщо хочете. При цьому, що особливо важливо, підприємства можуть перебувати один від одного за сотні або тисячі кілометрів, але працювати як єдине ціле. Давайте для прикладу уявимо таку ситуацію: компанія-виробник гофротари зареєстрована в США, там же знаходиться її головний офіс та все керівництво. Виробничі потужності (заводи та фабрики, іншими словами) розкидані по всьому світу, перебуваючи, як правило, у слабо розвинених економічно країнах з дешевою робочою силою та пільговою податковою політикою держави для іноземних компаній та інвесторів. Загалом це стандартна для сьогоднішнього світу ситуація. Саме так працює багато великих брендів зі світовим ім'ям на кшталт "Адідаса", "Шевроле" або концерну "Фольксваген". Так от, при такому розташуванні підприємств з виробництва гофротари компанія-виробник може заробляти максимально ефективно і при цьому мати можливість тримати руку на пульсі всіх процесах, що відбуваються на виробництві.

А тепер давайте спроектуємо цю ситуацію на нашу тематику. Отже, компанія-виробник гофротари та гофроупаковки отримує замовлення на виробництво, скажімо, тридцять тисяч картонних коробок для взуття з логотипом якоїсь відомої взуттєвої компанії. Замовлення передається на виробництво, де буде висікатися дана гофротара і знаходиться відповідне обладнання. При цьому, прес, на якому, ця сама висічка картонних коробок буде налаштовуватися фахівцем-технологом, який знаходиться в головному офісі за тисячі кілометрів від виробництва, де експлуатується прес. Технолог отримує доступ до внутрішньої діагностичної системи висічного обладнання, щоб налаштувати потрібні параметри, запропонувати оперативні рішення на випадок раптових ускладнень чи збоїв або попередити про якісь особливості роботи. І все це завдяки інтернету. Втім, сьогодні це вже, скоріше, закономірність, ніж якесь дивовижне явище.

Але знаєте, що найцікавіше у всьому цьому? Ні? А справа ось у чому, хоча виробники гофрованої тари та упаковки і намагаються постійно модернізувати обладнання, покращувати робочий процес і робити виробництво в цілому максимально ефективним, все одно у переважній більшості випадків для виробництва гофротари та гофроупаковки використовується технологія плоскої висікання, хоч їй уже й не десяток років. Так виходить, що незважаючи на всі нововведення, її ефективність і вигідність поки що "посунути", якщо так можна сказати, нікому не вдалося.


Технологія плоскої висікання гофротари та гофроупаковки: опис та основні особливості технології

Плоская высечка гофротары любых размеров с печатью и без недорого Харьков Киев Украина Сама по собі технологія плоскої висікання тари та упаковки з гофрованого картону (неважливо, тришарового, п'ятишарового або семишарового) достатня проста. Цей виробничий процес здійснюється за допомогою плоского висічного преса , який запускається декількома різними методами: гідравлікою, механікою, електромеханікою або колінчастим важелем. І являє собою циклічний процес вирізування, або висікання, будь-якої гофротари (картонної коробки, лотка, гофроящика, гофроконтейнера - неважливо, принцип у цьому випадку використовується один і той же) однакової форми та розміру. Для отримання одного виробу використовується одна заготовка з листового гофрованого картону або частина заготовки, якщо заготовка розрахована на кілька виробів.

Крім власне виробів, плоска висікання передбачає також висікання частин виробів або додаткових елементів для нього. Так, наприклад, по тому самому принципу з гофрозаготівлі робиться дно картонної коробки і її кришка, або ж картонна коробка і внутрішні перегородки у вигляді решітки для неї (наприклад, для упаковки бульбашок з лаком для нігтів).

І в тому, і в іншому випадку плоска висікання здійснюється з різними видами гофрованого картону (від м'яких до напівжорстких і навіть жорстких) за допомогою спеціальних штанцевих форм, що є дерев'яною основою, в яку вбудовані різальні ножі, рилевки або ножі для перфорування. Дані елементи розташовані певним чином - вони точно повторюють контури виробу в розгортці, і є нерухомими. Останнє дуже важливо, оскільки якщо хоча б одна, навіть найменша біговка, хитається, то точної відповідності розміру вже не вийде.

Коли у нас є підходяща штанц-форма, необхідне обладнання та відповідна за розміром заготовка з листового гофрованого картону, картонний лист кладеться на штанц, а потім штанц на спеціальних ременях або валах прямує до висічного валу, пропускається через нього, заточена кромка висікального штаму. вдавлюється в матеріал/поверхню, що обрізається або висікається - і ми маємо готовий виріб з гофрованого картону в розгортці. Залишилося тільки його зібрати і запакувати в нього щось. Але тут важливо відразу оцінити виріб на предмет шлюбу: краї, вирізи і зрізи повинні вийти рівні і акуратні, не повинно бути будь-яких незапланованих вирізів, тріщин або ділянок нижнього шару гофрокартону, що лопнули.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн