Технології виробництва упаковки: як створюються картонні коробки та сировина, з якої їх роблять? (частина 1)

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Виробництво картонних коробок та іншої упаковки з гофрованого картону на сьогоднішній день є дуже розвиненим технологічним процесом, який може здійснюватися різними способами, методами, за різними технологіями. Розвиток цієї галузі досяг таких масштабів, що сьогодні можна говорити про те, що в різних куточках нашої планети для отримання однієї і тієї ж картонної коробки використовується обладнання з різницею у своєму "віці" у 30-40 років! Більш того, готовий виріб може вийти із двох таких верстатів абсолютно ідентичним!

Як би там не було, для виробництва картонних коробок завжди потрібна заготівля. Це може бути, наприклад, тришаровий картонний лист відповідного формату, а може бути кілька рулонів паперу. Залежно від устаткування, що використовується, змінюється і поняття "заготівля". На жаль чи на щастя, сьогодні в Україні виробники гофротари та гофроупаковки застосовують різне обладнання. Хтось користується найновішим обладнанням, здатним видавати до кількох тисяч готових коробок на годину, а хтось, як і раніше, застосовує у своєму виробництві верстати для виробництва картонних коробок , виготовлені 20-30 років тому. Так чи інакше, попит у українського споживача має продукція і тих, і інших. Тому в сьогоднішній статті нам би хотілося розповісти нашим читачам докладніше про технологію створення картонних коробок, яку використовують малі та середні виробники гофротари та гофроупаковки. Тут не йтиметься про великих гігантів нашої целюлозно-паперової промисловості, скоріше, ми хотіли б вам розповісти, як виглядає виробництво картонних коробок на невеликих підприємствах у тому числі і вашого міста. Отже, почнемо.


Як роблять картонні коробки?

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Почнемо з того, що ми вже розповідали нашим читачам про те, що таке рольовий прес і яку роль він грає у виробництві картонних коробок. Якщо коротко, то це один з тих агрегатів, на яких зрештою висікаються картонні коробки будь-якої форми. Для цього потрібна підходяща форма або лекало (штанц-форма, якщо точніше) та сировина. Сировиною для виготовлення картонних коробок у такий спосіб завжди буде картонний лист . Він може бути тришаровим або п'ятишаровим, може мати різний профіль та колір. Аркуш кладеться на штанц-форму, і вони пропускаються через секальні вали агрегату, на виході маємо картонну коробку в розгортці.

Виготовлення штанц-форм для виробництва картонних коробок ми обговоримо, мабуть, іншим разом. А зараз уже давайте розглядати штанц-форму як готове обладнання. У будь-якому випадку на штанц-формі будуть встановлені різальні ножі, рилевки та перфоруючі ножі, за допомогою яких лист гофрокартону перетвориться на готову картонну коробку. Такі ножі можуть бути універсальними і підходити для різного гофрованого картону, а можуть бути розраховані на певний вид сировини або кілька видів. У будь-якому випадку це мають бути спеціалізовані плоскі ножі для різання гофрованого картону на спеціалізованих верстатах. Як правило, ножі такого роду, крім гофрокартону, чудово справляються і з висіканням інших матеріалів, а тому застосовуються для різання різних плівок, скотчу, поліетилену, фольги, харчових продуктів, текстилю, поролону, будівельних матеріалів, ПВХ трубок та великої кількості аналогічних матеріалів. Залежно від типу вони можуть застосовуватися у двох напрямках обробки гофрованого картону, виконуючи безпосереднє різання матеріалу або перфоруючи його (тобто, створюючи отвори в ньому у певній пропорції). Так, ножі на штанц-формах із прямим лезом використовуються для висікання контуру майбутньої коробки, а із зубчастим – для перфорації у місцях вигину коробки. Така технологія застосовується і для стандартних чотириклапанних гофроящиків , і для самозбірних картонних коробок .

Популярність використання такого обладнання середніх і дрібних виробників гофротари та гофроупаковки обумовлена відносною доступністю за ціною, а також надійністю у використанні. Штанцювальні форми для виготовлення картонних коробок з такими ножами не тільки забезпечують абсолютну економічність їх використання, але й гарантують граничну точність висікання. Крім того, основною відмінністю плоских ножів для гофрокартону такого типу є не так присутність або відсутність зубів, скільки відмова від їх розведення. Саме за рахунок цього, лінія різання у ножа значно тонша, ніж у багатьох інших.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн