Технології виробництва упаковки: як створюються картонні коробки та сировина, з якої їх роблять? (Частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Папір, на перший погляд, може здатися м'яким та податливим матеріалом. Однак у виробничих масштабах до обладнання для роботи з папером та його оснащення пред'являються не менш високі вимоги, ніж до верстатів для обробки деревини. Наприклад, дискові ножі, що застосовуються для поздовжнього різання паперу і гофрованого картону в листах , виготовляються з спеціальних сплавів. Виробники випускають такі вироби різних розмірів, залежно від їхнього призначення. Наприклад, деякі моделі використовуються при виготовленні дуже затребуваних у побуті паперових серветок, інші застосовують для порізки двошарового гофрованого картону , хоча виробник у цих ножів один і той же. До речі, виготовленням промислових ножів, зокрема й для штанц-форм, займаються як іноземні, так і українські підприємства. Нерідко споживачі зупиняють свій вибір на виробах вітчизняного виробництва, оскільки вона не поступається якістю закордонним моделям, але при цьому, звичайно ж, коштує дешевше. Оскільки дискові плоскі ножі, дискові тарілчасті ножі та інші різновиди ножів для порізки листового гофрокартону і висікання картонних коробок відносяться до оснастки, що витрачається, питання ціни залишається для будь-якого підприємства другим за значимістю після якості.


Способи порізки гофрованого картону на заготовки під картонні коробки

Изготовление тары и упаковки из гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Як бачите, кількість різного обладнання, що використовується для перетворення паперової сировини на готову упаковку, дуже велика і різноманітна. Що ж до різання гофрованого картону на заготовки під картонні коробки , то тут все трохи простіше. Все-таки це хоч і дуже поширена технологічна операція на середніх і малих підприємствах з виробництва картонних коробок, але ножів, які могли б ефективно впоратися зі створенням заготовок під картонні коробки, не так уже й багато.

Зокрема, для перфорації чи різання гофрованого картону використовуються зубчасті ножі. Такий тип промислових ножів застосовується у целюлозно-паперової промисловості, а й, наприклад, під час виробництва електронних плат. Дискові тарілчасті ножі призначені для багатьох цілей, а тому використовуються у різних сферах українського виробництва. Причому існують як стандартні моделі такого оснащення, так і спеціальні. Спеціальні промислові ножі на замовлення виготовляються багатьма виробниками. Технологія створення тарілчастих ножів досить проста: їх виточують із заготовки або одержують шляхом штампування. Ножі клапанні призначені для формування якісної лінії згину. Вони використовуються на модульних лініях та слоттерах . Контрножі застосовуються для різання поліетилену, паперу, картону, скловолокна, гуми і т. д. Гільйотини також активно застосовуються у виробництві виробів з паперу та гофрокартону. Нерідко вони виконують функції основних машин з різання паперу. Стрічкові ножі відмінно справляються з різкими рушниками, нетканими матеріалами, серветками на розпилювальних верстатах. Для виготовлення промислових ножів цього типу застосовуються спеціальні, високоякісні метали.

На картонно-паперових підприємствах із порівняно невеликим оборотом досить часто можна побачити різні картоннорізальні агрегати, які використовують дискові ножі різного типу. Це свого роду альтернатива вирубного способу виробництва гофротари на рольових пресах. На таких агрегатах, наприклад, можуть створювати заготовки для виробництва чотирьохклапанних гофроящиків, які після висікання клапанів стають готовими виробами. Такі картоннорізки є хоч і досить примітивним агрегатом, зате дешево коштують і дозволяють отримувати досить великі обсяги продукції на годину. Звичайно, не для будь-якої гофротари або гофроупаковки це можливо, але, наприклад, для виробництва будь-яких прокладок з гофрованого картону або різних комплектуючих для гофротари це доцільно і вигідно.

Як бачите, виготовлення картонних коробок та іншої гофротари може здійснюватися дуже по-різному. Хтось для цього використовує гофроагрегати , а комусь такі верстати не по кишені і тому він застосовує куди примітивніші способи висікання картонних коробок. У будь-якому випадку, за відповідального підходу до виробництва результат буде практично ідентичний, як мінімум для споживача. А для нас із вами це найголовніше.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн