Трафаретний друк зображення на тарі та упаковці: шовкографія та все, що з нею пов'язано (частина 2)

початок див тут

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров с печатью недорого Харьков Киев Украина Третьою важливою відмінністю є "прагматичніша", якщо так можна висловитися, техніка нанесення друку. При використанні трафаретного друку на картонних коробках , наприклад, та сама фарба може бути абсолютно різною за своїм складом і типом. Ну, наприклад, якщо для флексодруку часто застосовують або водоемульсійні фарби, або акрилові фарби, то в шовкографії використовуються куди різноманітніші, але навіть водоемульсійні і акрилові. Власне тому, що стосується упаковки з гофрокартону та іншої гофротари, флексодрук та шовкографія два рівноцінні, взаємозамінні методи. Крім різних паперів, картонів та гофрокартонів, трафаретний друк з успіхом використовується для друку зображення на фактично будь-якому матеріалі: пластиці, дереві, склі, натуральних та штучних тканинах тощо. Та на чому завгодно, якщо хочете! Головне, щоб сама фарба не руйнувала матеріал друкарської форми та висихала за той час, який потрібний відповідно до стандартів для того чи іншого виду матеріалу.

Ну і, нарешті, четвертою та останньою найважливішою відмінністю трафаретного друку та флексографічного друку є форма матеріалу, на який наноситься зображення. З огляду на особливості своєї технології нанесення зображення флексографічний друк застосовується тільки для плоских предметів - картонних коробок у розгортці, листових та рулонних гофрокартонів та паперів тощо. Коли ж для нанесення малюнка обраний метод шовкографії, форма предмета, на який наноситься зображення, може бути різною - від плоских, циліндричних, конусоподібних або усічених форм до будь-яких незвичайних, негабаритних, нестандартних. Словом, будь-яких, абсолютно. Так, наприклад, шовкографія може застосовуватися для друку малюнка на вже зібраних картонних коробках, лотках будь-якої форми та розміру, гофроящиках, а також на іншій упаковці з полімерних матеріалів або навіть на кулькових ручках, скляному та порцеляновому посуді, шпалерах, скла та корпусі автомобілів, парасольках та тентах будь-якого виду і так далі тощо. Занадто багато допустимих товарів, вантажів, предметів, для яких застосовується трафаретний друк. А тому, злегка відсунувши на другий план шовкографію гофротари та гофроупаковки, картону та паперу, давайте виділимо деякі з матеріалів, для яких найчастіше застосовується трафаретний друк. Адже якщо говорить відверто, то флексографія через свою меншу вартість використовується для друку на гофротарі та гофрокартонах набагато частіше, у випадку в нашій країні.


Різновиди шовкографії та сфери їх використання

Потребительская и транспортная гофротара любых размеров с печатью недорого Харьков Киев Украина Почнемо, зрозуміло, з шовкографії гофротари та гофроупаковки. Даний вид трафаретного друку ділиться на два типи – великоформатна шовкографія та малоформатна шовкографія. Кордоном між ними є розмір поверхні, що обробляється приблизно 1 м на 1,5 метра. Зрозуміло, "плюс-мінус", невеликі розбіжності можливі і навіть допустимі. І великоформатний трафаретний друк на гофротарі і малоформатна шовкографія застосовуються для друку як одноколірного, так і багатоколірного зображення. А найчастіше застосовуються для нанесення зображення на будь-які вироби з усіх видів паперу, всіх видів картону та гофрованого картону у форматі рулону або аркуша, а також виробів, які виготовляються з цих матеріалів. При цьому саме зображення в порівнянні з флексодруком виходить набагато чіткішим з більш точною кольоропередачею і практично ідеальним з погляду зовнішнього вигляду і дизайну. Не, правда, дуже красиво.

Другим видом трафаретного способу друку є так звана шовкографія дрібних предметів. Правду кажучи, це визначення досить умовне, але приблизно відповідає специфіці. Зараз зрозумієте чому. Власне, такий вид шовкографії, як правило, застосовується для друку малюнка на різній сувенірній та рекламній продукції, різноманітних декоративних предметах тощо. При цьому, ті ж сувеніри та рекламні пакувальні матеріали можуть бути різного розміру, звичайно ж, тому й назва досить умовна. Як би там не було, даний вид шовкографії виділяється серед інших частим використанням напівавтоматів ротаційних, а також дуже якісним і довговічним зображенням. Справді, картинка виходить дуже хороша, витримує і не псується багатьох видів звичних для готової продукції зовнішніх впливів на кшталт пилу, бруду, дощу, снігу, стирання тощо.

Третій вид шовкографії – це трафаретний друк на текстильних тканинах та продукції, яка з них виготовляється. Даний вид шовкографії не використовується для пакування з паперових матеріалів, а тому вдаватися до подробиць не буде. Скажімо лише, що здійснення такої шовкографії відбувається на друкарських машинах зі спеціальними циліндрами, що обертаються для друку на заготовках, а для друку на готових виробах (будь-який одяг, постільна білизна тощо) застосовуються друкарські верстати "карусельного" типу.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн