Об'ємна вага посилки: що це і як він впливає на доставку товару Новою Поштою

Об'ємна вага посилки: що це та як він впливає на доставку товару Новою Поштою?

Що таке об'ємна вага у Нової Пошти та як її розрахувати?

Картонні коробки Нової пошти будь-яких розмірів недорого Харків Київ Дніпро Україна Якщо з фактичною вагою відправлення все просто і ясно: це параметр, який визначається шляхом зважування посилки на терезах, то з об'ємною вагою справи трохи складніші. І тут відразу згадується просте дитяче завдання про кілограм вати та кілограм цегли. Тільки в цьому випадку, незважаючи на те, що один кілограм – це завжди один кілограм, оператори Нової Пошти, скажуть, що вата важча, і її доставка обійдеться набагато дорожче. А вся справа в тому, що для її упаковки знадобиться коробка більшого розміру, а в машині вона займе місця стільки, скільки займуть кілька посилок з цеглою. Тому робимо висновок, що об'ємна вага - це параметр, який розраховується, виходячи з габаритів вашої посилки, за особливою формулою.

Якщо раптом вам потрібно підібрати упаковку правильного розміру для вашої посилки (наприклад, коробки для пошти) або просто хочете перевірити коректність прорахунку об'ємної ваги оператором Нової Пошти, ви можете скористатися такими формулами:

  1. Об'ємна вага = (Довжина х Ширина х Висота) х 250
    (Важливо! Усі параметри посилки необхідно вказувати в метрах , і тоді отриманий результат буде в кілограмах).
  2. Об'ємна вага = (Довжина х Ширина х Висота) / 4000
    (Важливо! Усі параметри посилки необхідно вказувати в сантиметрах , і тоді отриманий результат буде в кілограмах).


Як переконатись, що відділення, куди ви відправляєте посилку, прийме його?

Нова Пошта має три основні тири відділень і поштомати. Щоб розуміти, чому часто не проходять замовлення на вказані вами відділення, спочатку розглянемо трохи детальніше всі види пунктів видачі посилок.

  • Пошти.
    Здійснюють видачу посилок, параметри яких не перевищують такі:
    • Вага – до 20 кг;
    • Довжина – до 40 см;
    • Ширина – до 30 см;
    • Висота – до 60 см.
  • Міні-відділення.
    • Вага – до 5 кг чи 10 кг;
    • Довжина, Ширина та Висота – до 60 см.
  • Поштові відділення.
    • Вага – до 30 кг;
    • Довжина – до 120 см;
    • Ширина та Висота – до 70 см.
  • Вантажні відділення.
    • Вага – до 250 кг, 1000 кг чи 1100 кг;
    • Довжина та Ширина – до 300 см;
    • Висота – до 170 см.

При цьому, коли йдеться про вагу посилки, це не завжди означає, що мається на увазі саме та цифра, яка показується на терезах при зважуванні посилки. Найчастіше мається на увазі саме об'ємна вага відправлення. Наприклад, якщо ви замовили рулон повітряно-бульбашкової плівки , яка сама по собі досить легка, вона точно не пройде навіть на відділення до 30 кг. А все тому, що вона дуже об'ємна і її габаритна вага буде в рази більша, ніж фактична, а отже, що й прийняти її Нова Пошта зможе лише на вантажне відділення. Адже у пріоритеті для них завжди більше значення.

Чому така дорога доставка і як із цим боротися?

Часто ми з вами стикаємося з ситуаціями, коли реальна вартість доставки виявляється набагато вищою, ніж передбачувана. Але чому так відбувається? Раніше ми вже розповідали про підвищення тарифів на послуги доставки поштовою службою «Нова Пошта», але це не основна причина, адже з цією проблемою ми стикалися і раніше. Окрім безлічі факторів, що впливають на вартість доставки, одним із головних є вага посилки. Оскільки між значеннями фактичної та об'ємної ваги система завжди вибирає більше значення, не дивно, що вартість доставки може дорівнювати вартості замовленого вами товару або взагалі перевищувати її. Саме так часто відбувається із замовленнями на декоративний наповнювач , рулон гофрокартону або повітряно-пухирчасту плівку .

Щоб допомогти нашим клієнтам заощадити на доставці, ми самостійно пакуємо посилки (намагаємося зробити це максимально компактно), відмовившись від послуги упаковки на пошті. А також пропонуємо скористатися послугами інших поштових служб, вартість доставки яких набагато нижча.

Насамкінець хочемо нагадати, що в нашому інтернет-магазині пакувальних товарів «Експрес Упаковка» ви можете придбати поштові коробки абсолютно різних розмірів, а також інші пакувальні матеріали. Товари завжди в наявності та доступні для замовлення як оптом, так і в роздріб від однієї штуки.

На всі питання, що вас цікавлять, з приводу ціни, наявності та якості товару вам готові відповідати наші менеджера-професіонали. За консультацією ви завжди можете звернутися за телефонами, вказаними на сайті.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн