Флютинг гофрокартону, або якийсь папір використовують для створення гофрованих шарів гофрокартону (частина 1)

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Споживча тара та упаковка, виготовлена з гофрованого картону, на сьогоднішній день є найпопулярнішим видом упаковки у всьому світі. Як ми вже неодноразово розповідали вам у наших статтях, вироби з гофрованого картону, завдяки універсальності, дешевизні та чудовим експлуатаційним характеристикам, з кожним роком завойовують нові й нові ринки. І в цьому немає нічого дивного, адже в недорога споживча тара та упаковка з гофрокартону підходить практично під усе, в неї упаковують різні групи товарів – продукти харчування та інші товари харчової групи, госптоварі, косметику та парфумерію, електроніку та електроприлади, одяг та взуття і багато багато іншого.

Вироби з гофрокартону підходять для пакування подарунків та сувенірів, презентаційних та рекламних матеріалів. Використовуються під час проведення переїздів, будівельних та ремонтних робіт. В цілому, при дуже дешевій ціні на гофрокартон як оптом, так і вроздріб споживач отримує дійсно якісну та функціональну упаковку. Сфера споживання картонної тари та упаковки справді величезна – за останні роки споживання тари та упаковки, виготовленої з гофрованого картону, зросло в Україні більш ніж утричі. І це за загального зниження темпів зростання виробництва та сфери послуг та загального занепаду української економіки.


Що таке флютінг?

Будь-яка споживча тара та упаковка з гофрокартону виготовляється згідно з технологією та встановленими ГОСТами, проте різними методами – якісь виробники використовують плоску висічку, якісь – ротаційну, а хтось взагалі віддає перевагу тигелю.

Але незалежно від типу обладнання та виду сировини будь-який виріб з гофрокартону та сам гофрокартон також від інших видів пакувальних матеріалів відрізняються багатошаровістю матеріалу – будь-який гофрований картон та дешева упаковка з гофрокартону мають один або кілька плоских, або гладких шарів, а також один або кілька хвилястих. - Гофрованих шарів. Власне, звідси й така назва матеріалу – гофрокартон (картон із обов'язковою наявністю гофрованого шару). Поширеною також назвою гофрованого шару гофрокартону є "флютинг", "гофра", "хвиля" та деякі інші. В цілому, називайте цей шар гофрокартону, як вам заманеться - ці всі терміни суть те саме.

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Флютінг – шар паперу між плоскими шарами картону (лайнерами). Синоніми – гофра, хвиля, профіль, іноді використовують назву «гофр». Є хвилеподібним шаром паперу (найчастіше крафт-папером), приклеєним з однієї або двох сторін до плоского шару.

Виробництво гофрованого картону в Україні здійснюється згідно з ГОСТами та санітарно-епідеміологічними нормами (оскільки гофрокартон і тара з нього часто використовуються для пакування продуктів харчування). І до гофрованого шару (флютингу), і до плоских шарів (лайнера та топлайнера), і до гофрокартону в цілому висуваються жорсткі вимоги. При цьому основний документ, що регламентує випуск сировини для створення гофрованих шарів гофрокартону - ГОСТ 7377-85. Саме в цьому документі чітко зазначено, який папір для гофрування повинен використовувати виробник для виготовлення дорогої чи дешевої тари та упаковки з гофрокартону.

Так чи інакше, будь-яка сировина (тобто у нашому випадку – папір) при виготовленні рулонного або листового гофрованого картону проходить процес гофрування. Цей процес є промисловою технологією, за якою в процесі виробництва рулонного або листового гофрокартону для поліпшення міцнісних і експлуатаційних характеристик матеріалу і підвищення здатності гофрованого картону чинити опір деформації внутрішнім шарам виробленого гофрованого картону надається хвиляста форма, створюються спеціальні складки - гофри. Гофрування листового або недорогого якісного рулонного гофрокартону здійснюється шляхом рівномірного згинання листа через фіксовану відстань. При цьому в процесі гофрування папір для флютингу не повинен бути пошкоджений будь-яким механічним чином (злами, проколи, розриви, отвори тощо).

Здійснюється процес гофрування паперу для хвилястих шарів будь-якого виду гофрокартону у два етапи. Спочатку папір проходить по валиках, що нагрівають і зволожують. А на другому етапі на спеціальному пресі, що є два гофровані з рифленою поверхнею, при температурі 150-180 градусів Цельсія проводиться формування хвиль певного розміру, про які ми поговоримо трохи пізніше.

Завдяки високій жорсткості флютингу, матеріал чудово піддається формуванню і тривалий час чудово зберігає надану йому форму. Більше 90% гофрокартону, що випускається у світі, відрізняється синусоподібною формою хвиль. Набагато рідше (для особливих цілей) виготовляють картон із V-подібним гофром.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн