Що таке папір для гофрування?

Флютинг гофрокартону, або якийсь папір використовують для створення гофрованих шарів гофрокартону (частина 3)

початок див тут і тут

Як і будь-який інший складовий елемент гофрованого картону та тари та упаковки з нього, флютинг виготовляється із сировинного матеріалу. У широкому значенні таку сировину називають папером для гофрування . Однак залежно від багатьох факторів такий папір застосовується різних видів. У заключній частині статті про флютинг давайте поговоримо саме про це, розглянемо, яка ж сировина підходить для виробництва гофрованих шарів будь-якого гофрокартону.


Папір для виготовлення гофрованих шарів: характеристика та особливості

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина Незалежно від типу та виду гофрованого шару – флютингу, до функціональних характеристик споживчої тари та упаковки завжди висуваються серйозні вимоги. Чи то дешеві поштові коробки з гофрокартону, чи упаковка для бакалійних товарів, чи взагалі взуттєві самозбірні коробки (продаж за низькими цінами оптом і в роздріб тут ) – основне механічне (як статичне, так і динамічне) навантаження несе на собі саме гофрований шар. Тому що вища якість використовуваної виготовлення гофрованих шарів, тим більшу жорсткість, пружність і зносостійкість матиме гофрований шар і виріб загалом.

Тому давайте тепер детально розглянемо якісні характеристики паперу для флютингу . Отже, будь-який папір, що використовується для створення гофрованих шарів гофрокартону, повинен обов'язково мати ряд функціональних особливостей:

  • одношарова (частіше) або багатошарова (рідше)
  • має грубішу фактуру, ніж плоскі шари гофрокартону (лайнер і топлайнер)
  • їй властиві низький ступінь вбирання клею та високий рівень жорсткості

Також варто відзначити, що зовні флютинг не відрізняється естетичності, але це і не важливо, оскільки даний матеріал використовується для створення робочого шару, фундаменту, якщо хочете, невидимого споживача. Головне – його цілісна структура. Наприклад, якщо ушкоджується будь-який плоский шар гофрокартону, то міцність і функціональність виробу загалом не постраждають, а якщо порушується структура гофри, чи флютинга, – це вже шлюб, некондиція і відходи, чи, як кажуть, виробники, – макулатура.

Варто сказати і про хімічні характеристики гофрованого шару, або флютинг. Даний параметр безпосередньо регулює сферу застосування тари та упаковки з конкретного виду гофрокартону. Так, наприклад, теплоізоляційні, водовідштовхувальні, амортизаційні та навіть зносостійкі показники того чи іншого виду гофрованого картону та виробів з нього залежать від хімічного складу матеріалу, набору компонентів та їх властивостей. А значить і можливості використання цього гофрокартону та виробів із нього.

Ну, і насамкінець, відзначимо, що випускається папір для гофрування тільки у формі рулону , проте може бути нарізаний на листи певного розміру у разі потреби. Готовий продукт згідно з нормами не повинен мати складок або урвищ, шорсткостей, тріщин, проколів та інших ушкоджень структури матеріалу. Намотування паперу для флютингу має бути рівномірною щільністю та товщиною, з рівним торцем. Колір паперу для гофрування – від світло-коричневого до темно-коричневого (крафт) . Це природний відтінок натуральної сировини, з якої виготовляється папір для гофрування – невибіленої довговолокнистої деревної целюлози.


Споживча тара та упаковка: норми виробництва хвилястих шарів та паперу для гофрування

Изготовление картонных коробок любых размеров недорого Харьков Киев Украина
На сьогоднішній день весь папір, що випускається українською промисловістю (втім, на всій території колишнього СРСР діють ті ж норми) для виробництва гофрованих шарів гофрокартону – флютинг, можна розділити на два основні типи:

  • клеєна (К)
  • неклеєна (НК)

Обидва ці типи флютингу, у свою чергу, розділені ще на чотири класи в залежності від характеристик паперу для гофрування та мають прийняті у виробничій номенклатурі кодово-літерні позначення:

  • Б-0
  • Б-1
  • Б-2
  • Б-3

Згідно з ГОСТом, кожен з класів паперу, що використовується для виробництва гофрованих шарів гофрокартону, повинен мати свій набір якісних характеристик. Детальна статистика кожного з цих класів наведена в таблиці нижче.

Таблиця 1

Клас / Характеристика
Б-0
Б-1
Б-2
Б-3
Маса флютингу
до 140 гр/ м2
до 140 гр/ м2
від 80 до 160 гр/ м2
до 160 гр/ м2
Питомий опір розриву
від 8 кН/м
від 9 кН/м
від 8 кН/м
від 9 кН/м
Опір торцевому стиску
від 1.35 кН/м
від 1.5 кН/м
від 1.15 кН/м
від 1.35 кН/м
Опір площинному стиску
від 310 Н
від 350 Н
від 280 Н
від 330 Н
Величина абсолютного опору продавлюванню
від 320 кПа
від 370 кПа
від 320 кПа
від 340 кПа
Допустима відносна вологість
від 6 до 9%
від 6 до 9%
від 6 до 9%
від 6 до 9%
Показник поверхневого поглинання води
від 30 до 70 гр/ м2
від 30 до 70 гр/ м2
від 30 до 70 гр/ м2
від 30 до 70 гр/ м2

На цьому, мабуть, ми завершимо нашу розповідь про явище в упаковці під назвою флютинг. Надалі ми продовжимо розглядати гофрований картон для виробництва споживчої тари та упаковки, і незабаром редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» опублікує для вас матеріал, присвячений другому важливому елементу будь-якого гофрованого картону – лайнеру, або картону для виробництва плоских гладких шарів гофрованого. картону.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн