Гофрований картон

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» продовжує цикл статей про упаковку та пакувальні матеріали. Сьогодні ми з вами поговоримо про такий поширений і популярний вид пакувального матеріалу, як гофрований картон, або гофрокартон .

Даний вид пакувального матеріалу можна купити оптом чи вроздріб у рулонах чи листах за низькою ціною у багатьох містах України, зокрема у Харкові та Києві. Але щоб вибір гофрованого картону не викликав у вас проблем і труднощів, рекомендуємо ознайомитися з даною статтею.


Що таке гофрокартон?

Як ми вже розповідали в попередніх статтях, видів картону існує безліч, і гофрокартон є лише одним із них. Щоб чітко розуміти різницю між гофрованим картоном та іншими видами, почнемо з визначення даного поняття.

Гофрокартон – це використовуваний у промисловості, вантажоперевезеннях, оптово-роздрібній торгівлі. а також у побутовій сфері пакувальний матеріал, що відрізняється не тільки малою вагою та дешевою вартістю як виготовлення, так і покупки, але й має високі фізичні параметри.

Гофрований картон у рулонах або листах є одним з найбільш поширених у світовій практиці матеріалів для виробництва упаковки. Відмінною особливістю даного пакувального матеріалу є можливість використовувати макулатуру паперу та картону – вторинне сировину, що визначає вартість, а отже, і популярність даного виду пакувального матеріалу. Гофрокартон чудово підходить для утилізації та переробки, що позитивно впливає на економію ресурсів та контроль викиду парникових газів. Ця особливість гофрокартону та тари з нього є визначальними для вибору матеріалу для пакування в країнах з високим рівнем забруднення навколишнього середовища, наприклад, у Німеччині, Китаї, Японії та США.


Історія, види та типи гофрованого картону

Виробництво гофрованого картону почалося давним-давно, тому різновидів та варіацій гофрованого картону існує безліч. Однак, оскільки ці теми є для нас дуже цікавими і великими, ми присвятимо їх розгляду окремі статті в майбутньому. Читайте блог інтернет-магазину «Експрес Упаковка» та нізащо не пропустіть появу даних статей.


Виробництво та переробка гофрокартону

Картон, картон гофрований, гофрокартон, картон для пакування, виробництво, виготовлення, коробки на замовлення З історії паперу та картону нам відомо, що перше покоління обладнання для виробництва гофрованого картону являло собою рифлені вали, виготовлені з гарматних стволів. Для нагрівання валів використовувалися газові пальники, а сама машина рухалася вручну. Проте з того часу пройшов не один десяток років. І сьогодні для виробництва гофрокартону використовується набагато складніше обладнання, що дозволяє здійснювати цілий комплекс заходів та операцій із вихідною сировиною. У різних секціях гофроагрегату відбувається нагрівання полотна паперу, формування хвилястого шару, нанесення клею та з'єднання гофрованого паперу з тонкими шарами картону.

Переробка гофрокартона, тобто створення тари з нього, складається з кількох послідовних процесів. Полотно гофрокартона нарізається на заготівлі необхідних розмірів. Заготівлі рилюються (наносяться лінії згину), а потім здійснюється висікання клапанів. В останню чергу на вже готові гофроящики наноситься одноколірне та багатобарвне зображення, найчастіше – методом флексодруку. Іноді, щоправда, трапляються випадки, коли флексодрук наноситься до етапу рилевки і висікання, проте в такому випадку занадто велика ймовірність «сповзання» зображення на клапані та рівнині.

Залежно від необхідної конфігурації продукції, виробники вибирають різне переробне обладнання.

Картон, картон гофрований, гофрокартон, картон для пакування, виробництво, виготовлення, коробки на замовлення Найбільш поширений вид гофрокартонної упаковки - 4-х клапанний ящик та гофролоток . Для їхнього виробництва в Україні використовують різне обладнання – від новітніх технологічних та повністю автоматизованих верстатів до вже застарілих рольових верстатів на ременній передачі.

Великі заводи та фабрики з виробництва гофрованої упаковки в Україні часто використовують потокові лінії, які включають весь спектр операцій з виробництва гофрованого картону. Використання такої лінії дозволяє організувати випуск картонної тари різної конфігурації та великими тиражами.

Дрібні ж підприємства з огляду на дорожнечу обладнання, як правило, обмежуються використанням обладнання лише деяких конфігурацій та типів. Іноді – лише парою машин.

На цьому ми, мабуть, завершимо вступну статтю про гофрований картон, який можна купити оптом та в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України. Надалі редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» розповість нашим читачам про види та типи гофрованого картону.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн