Картон та папір для пакування (частина 1)

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Чи організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати та купити оптом чи в роздріб упаковку у Харкові, у Києві чи в будь-якому іншому місті України за прийнятною для вас ціною та відповідної якості.

Історія упаковки налічує не одну сотню років, тому сьогодні світ пакувальних матеріалів надзвичайно великий. Купити ящик для пакування або клейку плівку для проклеювання запакованих предметів, або вибрати оптом недорого гофрований картон у рулонах для прокладки на підлогу під час вантажоперевезень – все це стосується світу пакувальних матеріалів.

Гофрований картон у рулонах , гофрокартон у листах різного розміру та кольору та інші пакувальні матеріали на основі паперу – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Тому цю статтю ми вирішили присвятити розгляду картону та паперу як пакувальних матеріалів.


Як виготовляється пакувальний картон та папір для пакування?

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ У попередніх статтях ми неодноразово говорили про те, що основою будь-якого картону є целюлоза, як і папери. Власне кажучи, саме тому виробництво картону та виробів із картону , а також виробництво паперу та виробів із неї – це все відноситься до сфери целюлозної промисловості.

Для того щоб виготовити пакувальний картон, використовується целюлоза з різноманітними добавками, склад і кількість яких не завжди однакові, і це залежить від конкретних завдань. Саму ж целюлозу одержують із деревини різних порід шляхом механічного та хімічного впливу на неї.

Механічна дія застосовується для того, щоб отримати короткі целюлозні волокна низької якості. Дані волокна потім обробляють різними полімерами та отримують високоякісну целюлозу з довгими волокнами – процес хімічного впливу. Через війну після всіх вищеперелічених операцій виходить субстанція, звана паперової масою. Паперову масу піддають сушінню та одержують таким чином основний компонент для картону. Папір же виготовляють безпосередньо з паперової маси відразу після його просушування.

Тобто при виготовленні паперу чи картону використовується целюлоза, деревна маса та макулатура. Процес виготовлення картону з макулатури ми опишемо пізніше, оскільки даний вид виробництва пакувального картону відноситься скоріше до переробки, ніж безпосередньо виготовлення.


Як оцінити якість пакувального картону?

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Пакувальні матеріали з целюлози - картон і папір - характеризуються рядом властивостей, оцінка яких дозволяє судити про якість видів упаковки. Так, якісний пакувальний картон , який можна купити оптом або в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України за недорогою ціною, має бути оцінений за рядом фізичних, хімічних та механічних показників. І якщо даний картон відповідає ГОСТу або вашим вимогам за даними показниками, то можна сміливо купувати оптом або в роздріб або виготовляти картон і вироби з картону на замовлення .


Фізичні властивості пакувального картону:

  • маса 1 м2
  • товщина
  • об'ємна маса
  • просвіт
  • прозорість
  • повітропроникність (пористість) (властивість картону пропускати певний обсяг повітря через задану площу картону за одиницю часу в стандартних умовах)
  • лоск
  • гладкість (властивість поверхні картону, що визначається ступенем безперервності)
  • колір та відтінок
  • вологостійкість і вологопроникність (відношення показника заданої характеристики міцності паперу або картону у вологому стані до показника тієї ж характеристики в сухому стані, визначене відповідно до стандартних методів випробування)


Хімічні властивості картону для пакування:

  • зольність
  • якість
  • вид та ступінь проклеювання
  • кислотність та лужність


Механічні властивості картону:

  • пружність або жорсткість (здатність гофрокартону при багаторазовому впливі зберігати свої захисні властивості; підвищується зі збільшенням товщини та зі зменшенням довжини)
  • опір розриву при розтягуванні та зламу при згині (властивість картону чинити опір руйнуванню під впливом механічного навантаження)
  • стійкість до розриву при скручуванні (властивість картону чинити опір руйнуванню під впливом механічного навантаження)
  • подовження в момент розриву


Кінцеве призначення картону або паперу визначає вимоги до якісного продукту. Так, наприклад, папір письмовий №1 і літографський повинен мати граничну білизну і чистоту, хоча для того ж двошарового пакувального картону дані вимоги не є обов'язковими.

В даному контексті також можна сказати, що деякі види друкованого та пакувального паперу мають бути прозорими, інші, навпаки – непрозорими. Так само справи з показником ступеня проклеювання - до кожного виду пред'являються свої вимоги. Загалом, ГОСТ, споживчий інтерес та популярність є визначальними факторами для кожного виду та типу паперу та картону, в тому числі і для пакувального двошарового картону в рулонах, який можна купити оптом чи в роздріб у Харкові, Києві та інших містах України.

На цьому ми закінчимо першу частину розповіді про пакувальний картон та папір для пакування . Продовження з'явиться незабаром на сторінках блогу інтернет-магазину Експрес Упаковка.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн