Чим картон відрізняється від паперу? Що таке картон?

Картон: загальні відомості

Картон, картон гофрированный, гофрокартон Пакувальні матеріали різного виду та типу є в нашому житті важливим та корисним предметом. Чи організуєте ви власне виробництво будь-якої продукції або просто хочете перевезти речі в нову квартиру - без упаковки не обійтись ніяк. Залишається тільки вибрати та купити оптом чи в роздріб упаковку у Харкові, у Києві чи в будь-якому іншому місті України за прийнятною для вас ціною та відповідної якості.

Історія упаковки налічує не одну сотню років, тому сьогодні світ пакувальних матеріалів надзвичайно великий. Купити ящик для пакування або клейку плівку для проклеювання запакованих предметів, або вибрати оптом недорого гофрований картон у рулонах для прокладки на підлогу під час вантажоперевезень – все це стосується світу пакувальних матеріалів.

Гофрований картон у рулонах , гофрокартон у листах різного розміру та кольору та інші пакувальні матеріали на основі паперу – це найстаріший тип предметів для пакування з усіх існуючих на сьогоднішній день. Про історію появи цих чудових видів упаковки ми розповімо в окремих статтях трохи згодом, а сьогодні редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» познайомить вас безпосередньо з картоном. У цій статті ми розберемося в тому, що таке картон, які бувають види картону, які його властивості, властивості та особливості. Отже, почнемо.


Що таке картон? Чим картон відрізняється від паперу?

Картон, картон гофрированный, гофрокартон На сьогоднішній день слово «картон» вживається в багатьох сенсах, і дуже часто в абсолютно несумісних, начебто, значеннях. Наприклад, гофрокартон і гіпсокартон - це зовсім не те саме, хоча і в тому, і в іншому слові використовується корінь «картон». Тому й визначення поняття «картон» – вельми умовне та загальне.

Згідно з міжнародними стандартами, картоном прийнято називати самий товстий папір. Причому важливо, щоб цей папір був товщі цукрового або обгорткового. Прийшло до нас слово «картон» чи з французької мови – carton (від «carta» – папір), чи з італійської – cartone (також від «carta» – папір). Сказати більш точно і чітко навряд чи можливо, тому що навіть найавторитетніші довідники та енциклопедії різняться у своїх відомостях. Загалом, як і зазвичай, найкорисніше і практичне з'явилося в нас після західноєвропейських країн.

Державний стандарт нашої країни також не позначає чітку межу між папером та картоном і не дають конкретного визначення поняття «картон». Так, папером називається матеріал з масою квадратного метра до 250 грам, що складається переважно з рослинних волокон, пов'язаних між собою силами поверхневого зчеплення, в якому можуть міститися речовини, що проклеюють, мінеральні наповнювачі, хімічні і натуральні волокна, пігменти і барвники. Картон же – матеріал, який складається в основному з рослинних волокон і відрізняється від паперу більшою товщиною та масою квадратного метра.

Деякі інші класифікації та державні стандарти, наприклад, німецька та голландська, називають картонному будь-який папір із загальною масою 1 квадратного метра більше, ніж 150 грам.

Як помітно неозброєним оком, дані поняття є взаємовиключними, і за певному збігу обставин, з визначення, папір можна назвати картоном і навпаки. Загалом, саме тому основна маса фахівців схильна називати картоном абсолютно будь-який одношаровий папір товщиною від 0,2 міліметрів і більше, або будь-який багатошаровий папір.

Технологія виробництва картону та технологія виробництва паперу також практично однакові. Відразу слід зазначити, що і той, і інший технологічний процес відноситься до сфери целюлозної промисловості. Тому виробництво, обладнане під виготовлення паперу, може здебільшого виготовляти і картон, і вироби з картону.

І при виробництві паперу, і при виробництві картону основними технологічними операціями є: розмелювання, відлив, пресування та сушіння. Різно тільки сировина. Так, якщо для виробництва паперу на підприємствах Харкова та інших міст України використовуються стандартизовані у всьому світі компоненти типу целюлози та крохмалю, то щоб виготовити на замовлення картон у Харкові чи Києві, або інших містах України підприємства застосовують речовини з грубішими та жорсткішими волокнами: буру деревну масу, напівцелюлозу, сульфатну целюлозу та макулатуру.

Виробництво картону в Харкові та Україні в цілому ми розглянемо в наступних статтях. А також розглянемо та розберемося у всіх тонкощах виготовлення картону та недорогого гофрокартону у Харкові, Києві та інших містах України.

Придбати картон оптом чи в роздріб за низькою ціною ви можете на сторінці товарів інтернет-магазину «Експрес Упаковка». Покупцям доступні: двошаровий картон у рулонах , тришаровий картон у листах та п'ятишаровий гофрований картон . Також наша компанія надає виготовлення виробів з картону на замовлення .

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн