Картон: основні властивості. Грамаж картону та товщина картону. Як виміряти товщину картону? (частина 2)

початок див тут

Картон, картон гофрированный, гофрокартон Минулої статті про основні характеристики картону ми зупинилися на тому, що товщина картону є поряд з грамажем картону однією з найважливіших характеристик.

Правильно обчислити товщину картону або паперу потрібно в багатьох ситуаціях, чи то в домашній обстановці, чи на виробництві. А оскільки картон і папір – це досить тонкі та тендітні матеріали, то і вимірювати їх товщину слід вкрай акуратно та дбайливо. Ну, а про важливість виміряє товщину картону в точності до сотих міліметра і говорити не доводиться.

Загалом, щоб правильно і чітко виміряти товщину картону, найкраще використовувати спеціальні точні вимірювальні прилади або пристрої. Найбільш підходящими з них є мікрометр та штангенциркуль. Давайте розглянемо кожен спосіб докладніше.


Як виміряти товщину картону за допомогою штангенциркуля?

Штангенциркуль – це один із найбільш часто використовуваних вимірювальних приладів. Застосовується він у різних цілях як у побуті, так і на підприємствах целюлозної промисловості Харкова, Києва та інших міст України. Але для вимірювання товщини картону підійде не кожен штангенциркуль, тому для початку давайте розберемося в тому, що ж є потрібним нам штангенциркулем. Штангенциркуль для вимірювання товщини картону – це універсальний інструмент із металу, здатний вимірювати зовнішні та внутрішні розміри, а також глибину отворів аж до високоточних показників.

Штангенциркуль для вимірювання товщини картону або гофрованого картону , який можна купити оптом або в роздріб у Харкові, Києві, Дніпропетровську та інших містах України, а також замовити через інтернет, ідеально підходить для даних обчислень з кількох причин:

  • По-перше, він дуже універсальний, надійний і простий у використанні.
  • По-друге, придбати його для вимірювань картону в аркушах або двошарового гофрокартону в рулонах у Харкові, Києві, Одесі, а також в інших містах України не складає ніяких труднощів – вибір величезний, а ціна – цілком прийнятна.
  • По-третє, за допомогою штангенциркуля можна спокійно та без проблем виміряти товщину рулонного картону чи картону у листах аж до товщини 15 сантиметрів.
  • По-четверте, вимірювальні площини штангенциркуля, звані «губки», мають достатню площу робочої поверхні, ніж вимірювальні площини стандартного мікрометра.
  • По-п'яте, конструкція вимірювальних «губок» штангенциркуля дозволяє дуже точно виміряти товщину такого м'якого та пластичного матеріалу, як папір чи гофрований картон у рулонах чи картонний лист тришаровий, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та в інших містах України.


Стандартний спосіб вимірювання штангенциркулем будь-яких предметів залежить від типу штангенциркуля:

  • Найбільш простим та зручним у використанні є цифровий штангенциркуль. Він оснащений панеллю цифрової індикації, яка дозволяє до найменшої точності обчислити товщину картону, паперу, гофрованого картону в рулонах , гофрокартону в листах , який можна купити дешево оптом чи в роздріб у Харкові чи Києві, а також в інших містах України, наприклад, у інтернет-магазині «Експрес Упаковка».
  • Циферблатний штангенциркуль для вимірювання товщини картону та гофрованого двошарового картону в рулонах є досить поширеним приладом, який легко можна вибрати і купити недорого в магазинах Харкова. Природно, циферблатний штангенциркуль для картону та паперу поступається цифровому в похибці та точності показань. Однак через низьку ціну і простоту в застосуванні також активно використовується.
  • Ноніусний штангенциркуль для гофрованого картону та паперу – це найпростіший і найдешевший спосіб виміряти товщину картону . Однак для того, щоб показання були більш точними та правильними, слід використовувати певний алгоритм дій та обчислень.


Отже, порядок обчислення товщини картону за шкалою Ноніуса:

  1. Вважають число цілих міліметрів. Для цього знаходять на шкалі штанги штрих, найближчий ліворуч до нульового штриха ноніуса, і запам'ятовують його числове значення.
  2. Вважають число цілих міліметрів. Для цього знаходять на шкалі штанги штрих, найближчий ліворуч до нульового штриха ноніуса, і запам'ятовують його числове значення.
  3. Підраховують повну величину свідчення штангенциркуля. Для цього складають число цілих міліметрів та часток міліметра.


Тобто, як ви могли помітити, спосіб вимірювання товщини двошарового рулонного картону або гофрованого тришарового картону в листах, а також будь-якого іншого картону за допомогою штангенциркуля дуже ефективний і дуже практичний. Однак, якщо після прочитання цієї статті ви все ще не можете самостійно визначити потрібну товщину картону, скористайтеся безкоштовними послугами наших менеджерів. Просто зателефонуйте по одному з телефонів, вказаних на сайті інтернет-магазину «Експрес Упаковка» і задайте всі питання, що вас цікавлять.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн