Крафт-картон для виробництва гофрованого картону та тари та упаковки з нього (частина 1)

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Крафт-кратон застосовується у виробництві багатьох видів упаковки. Дійсно, це досить міцний і зносостійкий матеріал, який одержати чудову довговічну упаковку за цілком дешевою ціною. Основною особливістю, властивою крафт-картону, яку найбільше цінують виробники тари та упаковки , є його універсальність. Крафт-картон можна використовувати і як основний матеріал для висічки тари та упаковки, і як сировину для виробництва інших видів картону та гофрокартону. Так. наприклад, крафт-картон часто використовується як топ-лайнер (верхній шар) в процесі виробництва багатошарового (трьох-, п'яти- і семи-шарового) гофрованого картону. Втім, як і звичайний картон .

Що й казати, крафт-картон справді дає великий простір "для маневру" виробникам тари та упаковки без шкоди для просто-експлуатаційних характеристик готової продукції. Тому в цій статті ми пропонуємо вам познайомитися ближче з цим целюлозним матеріалом і дізнатися всі плюси та мінуси цієї сировини.


Що таке крафт-картон і чим він відрізняється від звичайного картону?

Крафт-картон , або крафт картон (він же крафт-лайнер) є високоміцним матеріалом, який виготовляється як з первинної, так і з вторинної сировини. Матеріал характеризується чудовою гладкістю, міцністю та презентабельним зовнішнім виглядом. За великим рахунком сьогодні крафт-картон можна називати окремим, самостійним видом картону, хоча спочатку він розроблявся виключно як сировина для виробництва зовнішнього плоского шару гофрокартону. Як правило, крафт-картон виготовляється із двох шарів. Верхній шар його має особливо високу міцність. Він гладкий, пористий, стійкий до виникнення тріщин, потертостей, вм'ятин.

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Сьогодні на ринку пропонуються кілька різновидів крафт-картону. Найбільшою популярністю у споживачів користуються крафт-картони різної густини, повністю виготовлені з довговолокнистої сульфатної целюлози (на 100% первинну сировину). Також серед виробників гофротари та іншої упаковки досить популярні різновиди крафт-картону з двошаровою структурою, де одна із сторін піддається мелюванню. У даному випадку, особлива мікропориста поверхня дозволяє наносити будь-які одноколірні та багатобарвні зображення високої якості та кольоровості за допомогою сучасних технологій друку. Найчастіше крейдовані крафт-картони використовуються для створення упаковки під різні дорогі, елітні товари. В цілому ж, крафт-картон - це відмінний пакувальний та сировинний матеріал, який може використовуватися і для самостійного виробництва упаковки з нього, і як шар з плоскою поверхнею у складі листового та рулонного гофрованого картону , а також гофрокартонних конструкцій. Особливий склад забезпечує високу стійкість впливу вологи, впливу різних статичних та динамічних навантажень, а також формує таку структуру матеріалу, яка дуже ефективно пом'якшує зовнішні удари та значно підвищує довговічність крафт-картону як у чистому вигляді, так і у складі різноманітних багатошарових картонів та гофрокартонів.

У порівнянні зі звичайним картоном крафт-картон має підвищені міцнісно-експлуатаційні характеристики. Крім того, інші споживчі властивості, характерні для крафт-картону та пакування з нього (жорсткість, міцність, стійкість до вологи тощо) також на високому рівні. Такі характерні особливості крафт картону дозволяють цьому матеріалу зберігати початкові естетичні властивості та прекрасну гладкість поверхні в умовах дуже широкого діапазону температур. Більше того, тара з крафт-картону (часто також кажуть "... із крафт-целюлози", проте це не зовсім коректно) коштує порівняно недорого, особливо картонні коробки з тришарового гофрованого картону, в яких верхній шар виготовлений із крафт-картону. Найчастіше це картонна тара для транспортування сипких будівельних матеріалів, таких як гашене вапно та цемент, розфасованих тваринних кормів, мінеральних добрив, зерна та злаків.


Виробництво крафт-картону в Україні: особливості та характерні відмінності готової продукції

На сьогоднішній день використання крафт-картону, особливо целюлозного, в Україні хоч і перебуває на пристойному рівні розвитку, проте поки що не йде ні в яке порівняння з обсягами використання крафт-картону в промисловості країн ЄС та Північної Америки. Але це й не дивно, оскільки економіка нашої країни поки що перебуває у стадії формування та не має чітко орієнтованого напряму та специфіки. Крім того, не можна не відзначити той факт, що крафт-картон (від нім. "craft" - у буквальному перекладі "посилений") і був придуманий "за пагорбом", а до нас "потрапив" вже набагато пізніше, втім, як це зазвичай і буває з більшістю товарів та технологій.

Спочатку крафт-картон (або картон з крафт-оборотом, або крафт-лайнер) був придуманий як один із плоских шарів для багатошарового гофрованого картону. Тобто як вигадано, було винайдено особливу технологію отримання целюлозного картону з підвищеними показниками міцності та стійкості до зносу - так званий "крафт". Завдяки такому нововведенню плоска структура картону справді стала витримує вищі навантаження, володіючи необхідним опором продавлюванню.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн