Крафт-картон для виробництва гофрованого картону та тари та упаковки з нього (частина 2)

початок див тут

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Сьогодні ж сам "принцип дії" крафт-картону не змінився, проте можливості його застосування стали набагато ширшими. Так, наприклад, крафт-картон, як і раніше, виготовляється з високим вмістом целюлози (не менше 80%), найчастіше у двошаровому варіанті з крейдуванням (високотехнологічне нанесення на одну або обидві поверхні спеціального мікропористого покриття, спеціально призначеного для друку якісного одноколірного або багатобарвного зображення з лицьового боку). Він так само коштує досить дорого в порівнянні зі звичайними картонами для плоских шарів гофрованого картону. Однак тепер крафт-картон, як у крейдованому, так і у звичайному вигляді, став використовуватися і для висікання різної тари та упаковки, що спочатку навіть не планувалося.

Наприклад, сьогодні цей матеріал з крейдованими сторонами використовується, як правило, як споживча та транспортна тара для елітної продукції.


Особливості використання крафт-картону у виробництві багатошарового гофрованого картону. Що таке топ-лайнер та тест лайнер?

Останніми роками технологія виробництва крафт-картону стала змінюватися з низки причин. По-перше, конкуренція серед виробників з кожним роком тільки зростає, а тому так звана "ціна питання" дедалі більше стає вирішальним чинником. А по-друге, популярна останнім часом тенденція до збереження довкілля як на державному, так і на особистісному рівні. Давайте розглянемо на конкретному прикладі обидва випадки.

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина У першому випадку для здешевлення собівартості 1 м2 крафт-картону і, як наслідок, зменшення його ринкової ціни структура крафт картону стала зазнавати змін - спочатку на 100% первинний матеріал стали додавати макулатуру (тобто, дешевшу повністю вторинну сировину) у певному відсотковому співвідношенні. Приміром, 1 до 4 або 1 до 9. Така пропорція дозволяла практично повністю зберегти характеристики міцності і експлуатації і в той же час значно здешевити виробництво. Так, наприклад, сьогодні купити первинну целюлозну сировину в Україні - це велика проблема, а от "розбавлена" макулатурою - це значно простіше. І, як наслідок, на сьогоднішній день на світовому ринку користуються значним попитом і суто целюлозні крафт-картони, і крафт-картони з додаванням вторинної сировини. Більше того, такі крафт-картони навіть стали розрізняти "на законодавчому рівні". Так, наприклад, і європейські асоціації виробників та споживачів гофротари та гофроупаковки, і українські закони та ГОСТи розрізняють топ-лайнери та тест-лайнери.

Топ-лайнер - це виготовлений із чистої целюлози картон, який використовується для виробництва багатошарового гофрованого картону (як правило, тільки для створення лицьового шару).

Тест-лайнер, у свою чергу, використовується практично з тією ж метою, проте відрізняється за своїм сировинним складом від топ-лайнера. У тест-лайнерах зовнішній шар картону спеціально оброблений, а також у складі картону є певна частка макулатурної сировини. Такий крафт-картон коштує набагато дешевше свого повністю целюлозного аналога, а тому використовується ще й для виробництва внутрішніх плоских шарів гофрованого картону, а не тільки для виготовлення лицьового шару. Зрозуміло, він поступається целюлозному крафт-картону, але вартість питання і майже стала доступність такої сировини над ринком тут грає вирішальну роль.

У будь-якому випадку, крафт-картон зрештою є відмінним матеріалом для виробництва гофрованого картону. Він у будь-якому своєму вигляді має достатні показники, щоб відповідати технології, за якою відбувається підбір сировини та безпосередньо виробництво гофрованого картону. Так, наприклад, він характеризується високими показниками міцності на злам та вигин, хорошими водовідштовхувальними властивостями, його зовнішня сторона характеризується підвищеною гладкістю та щільністю, підходить для нанесення кольорових зображень. Внутрішня технічна сторона світло-коричневого кольору виконує амортизаційні функції (якраз для збільшення амортизаційних властивостей до внутрішньої сторони крафт-картону приклеюють гофру), але при рівних характеристиках міцності виготовляється з менш якісного матеріалу.

Найголовніше для крафт-лайнера - акуратно дотримати необхідні пропорції целюлози та макулатури, адже підсумкова міцність не тільки крафт-лайнери, а й гофрованого картону загалом досягається саме за рахунок використання при виробництві довгих волокон сульфатної целюлози.

Крім того, варто обов'язково сказати про технологію крейдування картону щодо крафт-лайнерів, причому як топ-лайнерів, так і тест-лайнерів. Келування поверхонь крафт-картону відкрило для нього нові обрії можливостей. Лайнери стали використовуватися в тих сферах торгівельної діяльності та сфери послуг, які раніше й уявити було неможливо. Наприклад, використання технології крейдування картону та паперу дозволило наносити на раніше непрезентабельну тару багатобарвні художні твори.

Саме поєднання міцності, презентабельного зовнішнього вигляду та можливості якісного друку на лицьовій поверхні виділяє крафт-картон та виводить його на рівень найпоширеніших пакувальних матеріалів. Універсальність цього картону дозволяє індивідуально адаптувати партію матеріалу під конкретні завдання, тим самим значно мінімізувавши витрати. Якщо необхідно, поверхню покривають водовідштовхувальним шаром. Абсолютна екологічність матеріалу робить його доступним для використання у харчовій промисловості, сільському господарстві, а дешевизна виробництва – конкурентоспроможною.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн