Крафт-картон для виробництва гофрованого картону та тари та упаковки з нього (частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Загалом використання крафт-картону сьогодні поширене більш ніж широко, а його різниця видів і типів дозволяє розцінювати його не просто як чисто технічний картон , а робить дійсно універсальним пакувальним і сировинним матеріалом, що завжди особливо цінується у виробників упаковки. На сьогоднішній день міжнародна організація з популяризації та розвитку картону, гофрованого картону та популяризації виробів з цих матеріалів "FEFCO-ESSCO" розрізняє такі види крафт-картону:

  • "K" (нім. - "kraft") - лайнер, що на 100% складається з целюлозних волокон;
  • "Т2" (test 2) -лайнер, що частково складається з перероблених волокон;
  • "Т3" (test 3) – лайнер, волокниста композиція якого повністю складається з вторинних волокон;
  • "С" (chip) - лайнер на основі макулатури;
  • "BW" (анлг. "fully bleached white") - крафт-лайнер з біленої целюлози;
  • "WT" (англ. "white top") - лайнер із вторинних волокон з верхнім крейдованим шаром;
  • "MK" (англ. "mottled kraft") - крафт-лайнер білого кольору із вкрапленнями, хмарний картон;
  • "OY" (англ "oyster") – крапчастий тест лайнер, хмарний картон.


Сфери застосування крафт-картону та продукції з нього

І насамкінець варто поговорити про те, в яких саме галузях промисловості, сфери послуг та оптово-роздрібної торгівлі крафт-картон найбільш затребуваний. Ми вже кілька разів мимохіть згадували про це в рамках цієї статті, а тепер настала черга поговорити про це докладно.

Для початку давайте пригадаємо, що крафт-картон відрізняється від крафт-паперу своєю щільністю. У целюлозно-паперовій промисловості умовно прийнято розділяти папір та картон за межі щільності 150 гр/м2. Все, що нижче – це номінально вважається папером, а все, що вище – картоном. З крафт-картоном і крафт-папером та сама історія. Тому дуже часто доводиться стикатися зі здивованим враженням людей, які бачать крафт-картон, що "гниться", який можна скласти, скажімо, вчетверо. Так-так, це все одно картон, хоч і не настільки щільний.

Якщо говорити про сфери використання крафт-картону максимально просто, то він застосовується у будь-якій діяльності як упаковка, де від тари потрібна міцність. Це може бути транспортна упаковка, може бути споживча тара або взагалі якась спеціалізована упаковка, створюючи спеціально для зберігання або перевезення вантажу в особливих умовах. Ми знову можемо повторити, що крафт-картон і як самостійна упаковка, і як частина гофрованого картону є дуже універсальною сировиною. Крафт-картон застосовується як пакувальний матеріал для транспортування сипких сумішей, що застосовуються при виробництві будівельних робіт (цемент, гашене вапно), як упаковка кормів для тварин, різних злакових та інших харчових товарів. Цей пакувальний матеріал практично незамінний для пакування електропродукції, господарських товарів та різноманітної побутової хімії. З крафт-картону, як і з крафт-паперу, роблять пакети з ручками або без ручок. Таким чином, будь-яка тара з крафт-картону дозволяє знизити кінцеву вартість продукту, за рахунок того, що коштує досить дешево і не вимагає якихось особливих умов для зберігання або перевезення, що робить її особливо привабливою упаковкою порівняно з іншими пакувальними матеріалами.

Особливо варто виділити крафт-картони та тару з нього, додатково оброблені різними речовинами. Наприклад, саме таким чином виходить вологостійкі пакети та коробки з крафт-картону. Саме з такої сировини виготовляються пакети та мішки для герметичного зберігання різних сипучих речовин та продуктів харчування. Крім того, варто згадати, що спеціально оброблений крафт-картон застосовується для виготовлення візитних карток, харчових наборів швидкого харчування, поштових конвертів , пакетів для продуктів, листівок, запрошень, сувенірних коробок тощо.


Пакувальні пакети з крафт-картону та крафт-паперу

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Виробництво картонних або паперових пакетів підвищеної міцності (крафт) для крафт-картону є, мабуть, другою за значимістю сферою використання. І якщо про крафт-картон для виробництва плоских шарів багатошарового гофрокартону (на наш суб'єктивний погляд – найважливіша сфера використання крафт-картону) ми вже поговорили, то про пакети з крафт-картону та крафт-паперу ми вам розповімо далі.

Спочатку давайте розберемося, чим крафт-пакети відрізняються від звичайних паперових пакетів. Пакувальні паперові пакети - це завжди пакети з різних паперових матеріалів. Це може бути офсетний та крейдований папір, крафт-папір, картон, дизайнерський папір (наприклад, ефалін, імітлін, плайк) або дизайнерський картон. Крафт-пакети, таким чином, це лише різновид паперових пакетів, тільки міцніша. Тому їм притаманні всі основні переваги та недоліки паперових пакетів.

Як і паперові пакети, крафт-пакети можуть бути виготовлені в різній "комплектації". Так, наприклад, на сьогоднішній день дуже популярні у українського споживача крафт-пакети з ручками, крафт-пакети з круглим або прямокутним дном, крафт-пакети "саше", крафт-пакети з мотузковими ручками, крафт-пакети з ручками із синтетичних волокон ( крафт-пакети з поліпропіленовими або поліефірними ручками або вставками), крафт-пакети з ручками з натуральних волокон (крафт-пакети з бавовняними ручками, крафт-пакети з ручками з джуту або льону), крафт-пакети з ручками з паперу та інші . Дійсно, сьогодні існує безліч варіантів пакетів із крафт-паперу або крафт-картону. Вони різняться за ціною (залежить від розміру пакета та матеріалу, з якого виготовлені ручки), за призначенням (величезна сфера застосування, починаючи від упаковки продуктів харчування і закінчуючи перевезенням та зберіганням практично будь-яких товарів нехарчової групи) і навіть за кольором та відтінком (залежить від процентного змісту макулатури - що світліше, то більше в ньому макулатури).

На цьому ми, мабуть, закінчимо розповідь про крафт-картон та його роль у сучасному виробництві пакувальних виробів. Однак надалі ми ще не раз порівнюватимемо з ним інші пакувальні матеріали в контексті відповідності тому чи іншому типу упаковки. Тому замість "точки" ми можемо сміливо поставити "три крапки". Слідкуйте за оновленнями блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка", попереду ще багато цікавого.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн