Лайнер або картон для плоских шарів гофрованого картону (частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Загалом особливо вдаватися в пояснення умовних позначень і видів картону для плоских шарів за стандартизацією FEFCO ми не бачимо необхідності - все досить зрозуміло. Єдине, що важливо знати, що лайнер із целюлозних волокон, який ви можете купити дешево в будь-якому розмірі оптом та в роздріб від 1 м2 в інтернет-магазині «Експрес Упаковка», виду «kraft» - це повністю первинна сировина. Також варто відзначити, що крапчастий лайнер типу "MK" та лайнер типу "OY" серед українських виробників називають "хмарним" картоном.

Оскільки лайнер у конструкції гофрокартону відіграє найважливішу роль, від якості картону для плоских шарів залежать технічні властивості та особливості тари та упаковки з цього гофрованого картону . Тому і крафт-лайнери, і тест-лайнери у європейських виробників гофрованого картону прийнято нормувати за декількома важливими характеристиками. Саме ці показники формують підсумкове, якщо так можна сказати, «резюме» того чи іншого виду листового або рулонного гофрокартону. Отже, картон для плоских шарів гофрованого картону нормується за такими показниками:

  • SCT – стиск на короткій відстані;
  • опір зусиллям, спрямованим на продавлювання поверхні;
  • злам картону у поперечному напрямку;
  • RST - руйнівне зусилля при стисканні кільця.

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Дані характеристики оцінюються для будь-якого картону для плоских шарів гофрокартону, і варто сказати, що така практика не обмежується лише європейськими виробниками картону та гофрованого картону. В Україні та інших країнах пострадянського простору ці нормативи також є важливими оціночними характеристиками, навіть незважаючи на те, що у цих країнах провідну роль при виготовленні картону для гладких шарів гофрованого картону грає ГОСТ Р 53207-2008 та ГОСТ 7420-89, про які ми поговоримо трохи пізніше.

Що стосується кольору та відтінку картону для виготовлення плоских шарів гофрованого картону за європейськими стандартами, то лайнери, що використовуються при виробництві транспортної та споживчої гофротари та гофроупаковки , зокрема – недорогих чотириклапанних картонних коробок , які ви можете купити дешево оптом та в роздріб каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка», то в більшості випадків вони виготовляються в коричневому кольорі – природному кольорі основної первинної сировини для виробництва будь-якого виду картону, гофрокартону та паперу – невибіленої довговолокнистої деревної целюлози.

Досить поширеним варіантом кольору картону для плоских шарів гофрокартону є світло-коричневий відтінок. При виготовленні даного матеріалу застосовуються виключно первинні напівфабрикати: напівцелюлоза та сульфатна невибілена целюлоза. Також лайнер цього відтінку може бути виготовлений з вторинної сировини. Однак для виготовлення лайнера з макулатури використовується тільки макулатура марки ОСС (old corrugated containers), тобто матеріал відпрацьованої гофротари.

Також можливе виготовлення лайнерів гофрокартону з неоднорідним, іноді навіть строкатим кольором картону. Такий «подвійний» відтінок вдається отримати завдяки використанню у виробництві вибіленої целюлози та формуванню покривного шару з маси, що відрізняється більш високою концентрацією порівняно із зовнішнім шаром. Використання двох типів складових якраз і дозволяє досягти «подвійного» кольору. Хмарний г офрокартон у листах, який ви можете купити оптом та в роздріб у Харкові , Києві, Дніпрі та інших містах України, є яскравим тому прикладом.

Изготовление картона и гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Існує і чисто білий лайнер – картон для плоских шарів гофрованого картону з крейдованим верхнім шаром. Для виготовлення такого матеріалу використовується білена листяна або хвойна целюлоза. Може застосовуватися також суміш кількох сортів хвойної целюлози. Даний лайнер застосовується найчастіше при виготовленні тришарового гофрокартону вищого ґатунку та мікрогофрокартону, з якого згодом виробляються картонні коробки споживчого призначення різної форми конструкції.


Особливості виробництва лайнера за ГОСТом Р 53207-2008 та ГОСТу 7420-89

Другим важливим документом, що регламентує виготовлення та стандартизацію картону для плоских шарів гофрокартону, є ГОСТ 7420-89, а також його новіша версія ГОСТ Р 53207-2008. В Україні ж більш звичним і часто використовуваним стандартом для виробництва картону для плоских шарів гофрованого картону є ГОСТ 7420-89, а новий ГОСТ Р 53207-2008 застосовується частіше на підприємствах Російської Федерації та Республіки Білорусь.

А продовжимо говорити про властивості лайнера згідно з ГОСТами ми вже в наступній частині, яка незабаром з'явиться на сторінках блогу інтернет-магазину «Експрес Упаковка». Також хочемо нагадати, що в каталозі інтернет-магазину «Експрес Упаковка» ви в будь-який час можете купити за низькими цінами оптом лайнер і картон для виробництва плоских шарів гофрованого картону в широкому асортименті. Також ми здійснюємо виробництво гофрокартону та картону для плоских шарів на замовлення. Безкоштовна доставка діє по всій території України.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн