Макулатурна гофротара, або вторинна сировина для виробництва картонної упаковки, гофрокартону, паперу та інших виробів такого типу (частина 2)

початок див тут

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Ці дві програми розвитку макулатурного виробництва гофротари та інших паперових виробів існували до розпаду СРСР і за роки їх застосування довели свою високу ефективність. Макулатурне гофровиробництво зросло в десятки разів. І потреба в первинній довговолокнистій деревній целюлозі для виробництва гофротари стала набагато меншою.

У роки незалежної України співвідношення обсягів виробництва гофротари та гофроупаковки з макулатури та з целюлози загалом не змінилося. Однак визначальним фактором тут стала не лише "ціна питання", а й екологічна доцільність. Сьогодні питання збереження довкілля стоїть як ніколи гостро, причому не лише в Україні, а й майже в усіх країнах світу, крім хіба що якихось острівних маленьких країн, які орієнтували свою економіку на туризм і не мають особливо розвинених підприємств на своїй території. Отже, зовсім не дивно, що українське законодавство відреагувало на ситуацію, що погіршується щорічно, з вирубкою різних порід дерев і заборонило їх вирубку, в тому числі й тих, що використовуються як первинна сировина для виробництва паперу, картону, гофротари і гофрокартону .

Щодо вартості виробництва тари та упаковки з макулатури і з целюлози, різниця в ціні продукту, що випускається, залишилася незмінною. Целюлозна продукція, що 70 років тому, що сьогодні, коштує дорожче, ніж макулатурна гофротара . "Чому так? - Запитаєте ви, - адже все змінилося, навіть економіка тепер ринкова, а не планова?" Справа тут ось у чому, що тоді, що зараз переважна частина макулатури заготовляється з доступних і недорогих джерел. Це можуть бути паперові відходи різних промислових підприємств, торгових організацій, адміністративних установ тощо. Плюс нікуди не подівся і прийом макулатури у населення, тільки тепер натомість людина отримує не книжки чи одяг, а гроші. А для додаткового стимулювання збору макулатури нині використовується наступна технологія: спеціалізовані підприємства купують за гроші невеликі партії макулатури у збирачів, а потім продають великі партії макулатури паперовим фабрикам . Також варто відзначити, що навіть у такій звичайній справі, як прийом макулатури, прогрес не стоїть на місці, сучасна система збору та переробки макулатури передбачає оснащення місць концентрації макулатури спеціальним обладнанням, яке мінімізує участь людини.

Види макулатури, що використовується у виробництві гофротари та гофроупаковки

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Макулатура, яка придатна для переробки у вторинній сировині для виробництва гофротари, дуже різноманітна. І, звичайно ж, має певні види та типи. Понад те, її використання стандартизовано ГОСТами. Але, на жаль, не все так просто. На сьогоднішній день так складається економічна та політична ситуація в Україні, що начебто всі виробничі норми та стандарти мають визначатися нормами, що використовуються для країн ЄС, але насправді виходить, що у багатьох випадках досі діють норми СНД (Митного союзу), якого Україна начебто вже вийшла. Загалом, давайте зараз трохи поговоримо про ці дві класифікуючі макулатуру, придатну для виробництва гофротари, документи.

Основним документом, що визначає переробку макулатури та її придатність для виробництва паперової продукції, є EN 643 (2002): European List of Standard Grades of Recovered Paper and Board. У якому нас цікавить кілька основних моментів. Так, згідно з цим документом, гофротарна макулатура ділиться на 5 основних груп:

  • Group 1: Ordinary grades;
  • Group 2: Medium grades;
  • Group 3: High Grades;
  • Group 4: Kraft grades;
  • Group 5: Special grades.

При цьому виробництво такої макулатури також регламентовано та виключає отримання макулатури з наступних матеріалів:

  • metal;
  • plastic;
  • glass;
  • textiles;
  • wood;
  • sand and building materials;
  • synthetic materials;
  • synthetic papers.

Таким чином, допускається виробництво макулатури з усіх паперових, картонних тощо відходів без особливих обмежень.

У Росії, країнах СНД і все ще частково в нашій країні макулатура, яка використовується як сировина для виробництва гофротари , стандартизується відповідно до ГОСТу 10700-97. Цей документ розрізняє такі види макулатури, що підходить для виробництва гофротари та гофроупаковки.

Група "А" - макулатура високої якості:

  • марка МС-1А - відходи виробництва білого некрейдованого паперу для письма та друку (крім газетного);
  • марка МС-2А - відходи виробництва всіх видів білого паперу у вигляді обрізків з лінівкою та чорно-білою або кольоровою смугою;
  • марка МС-3А - відходи виробництва паперу із сульфатної невибіленої целюлози;
  • марка МС-4А - використані паперові мішки невологоміцні.

Група "Б" - макулатура середньої якості:

  • марка МС-5Б - відходи виробництва та споживання гофрованого картону та його компонентів;
  • марка МС-6Б - відходи виробництва та споживання картону всіх видів з печаткою;
  • марка МС-7Б — використані книги, журнали, брошури, проспекти, каталоги, блокноти та інші види поліграфічної та паперово-білової продукції, виготовлені з білого паперу, без палітурок, обкладинок та корінців.

Група "В" - макулатура низької якості:

  • марка МС-8В - відходи виробництва та споживання газет та газетного паперу;
  • марка МС-9В - паперові гільзи, шпулі, втулки;
  • марка МС-10В - литі вироби з паперової маси;
  • марка МС-11В - відходи виробництва та споживання паперу та картону з просоченням та покриттям;
  • марка МС-12В - відходи виробництва та споживання паперу та картону чорного та коричневого кольорів, папір з копіювальним шаром тощо;
  • марка МС-13В - відходи виробництва та споживання різних видів картону, білого та кольорового паперу (крім чорного та коричневого кольорів).

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн