Норми та стандарти виробництва листового гофрованого картону як сировини для висікання картонних коробок (частина 1)

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Листовий гофрований картон на сьогоднішній день є основним матеріалом для висікання споживчої та транспортної гофротари та гофроупаковки, у тому числі пакувальних картонних коробок. У попередніх статтях ми вже неодноразово розглядали цей матеріал з різних сторін, пояснювали нашим читачам його характеристики та властивості. У цій статті ми продовжимо посвячувати наших читачів у тонкощі гофровиробництва та розповімо про особливості підбору листового гофрованого картону для виробництва тари та упаковки. Крім того, ми постараємося розповісти вам про ці особливості гофрокартону з урахуванням його відмінностей від звичайного картону, причому як на прикладі самої сировини, так і на прикладі продукції, що виробляється з нього.

Що є листовий гофрований картон для виробництва картонних коробок?

Для початку, все-таки, ми б хотіли розповісти вам про відмінності саме промислового варіанту гофрованого картону, оскільки безпосередньо гофрований картон - це дуже об'ємне поняття, яке включає безліч відмінностей і особливостей. Зрозуміло, далеко не кожен вид і тип гофрованого картону в листах підійде для виготовлення якісних картонних коробок. Так, наприклад, існують гофровані картону, призначені виключно для нарізки прокладок та деяких додаткових елементів гофроупаковки. Або ж можна відзначити гофролісти для транспортних перевезень , які використовуються як підкладка і для застилання підлоги автотранспорту і так далі. Тобто, як ви бачите, гофрований картон у аркушах може бути дуже різним. І, звичайно ж, ця його "різниця" полягає у відмінності технічних та експлуатаційних характеристик. І зрештою виражається різною ціною на гофрований картон у листах від виробника .

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Гофрокартон у загальному вигляді – це промисловий сировинний матеріал на основі паперу. Головною його відмінністю та перевагою на тлі іншої сировини для виробництва упаковки є поєднання невеликої власної ваги та чудових характеристик міцності та експлуатації, наприклад, міцності на розрив, опору площинному і торцевому стиску і тому подібних параметрів. Саме завдяки своїм високим технологічним показникам та відносно дешевій ціні, листовий гофрований картон є одним з найпопулярніших видів сировини для виробництва споживчої та транспортної тари та упаковки. Крім того, важливою особливістю виробництва гофрокартону є можливість використовувати папір і картон, отримані з макулатури , що істотно економить фінансові ресурси, що витрачаються на його виробництво, а також відмінно вписується в популярну останнім часом концепцію тотального захисту навколишнього середовища.

Структуру гофрованого картону ми вже детально розглядали у попередніх статтях нашого блогу. Тому зараз скажемо про неї максимально коротко. Так, будь-який гофрований картон для картонних коробок складається з трьох і більше шарів. Шарів може бути три, п'ять або сім - неважливо, у будь-якому випадку вони повинні чергуватись один з одним за типом. Між будь-якими плоскими шарами в листовому гофрованому картоні для висікання картонних коробок повинен бути хвилястий гофрований шар з меншою щільністю паперу, ніж у плоских шарів. Детально про це, а також про те, чим відрізняється лайнер від топ-лайнера ви можете почитати в наших статтях про флютинг і лайнер листового гофрованого картону.

Так чи інакше, така композиція шарів служить однією єдиною метою - досягти його максимальної міцності. Незважаючи на характеристики своїх компонентів, якісний листовий гофрований картон недорого в кінцевому вигляді повинен мати відмінні показники опору торцевому і площинному стиску, бути в потрібній мірі твердим і одночасно з цим максимально легким.


Інші вимоги до листового гофрокартону для виробництва картонних коробок

Основні вимоги до гофрованого листового картону для виготовлення картонних коробок ми з вами згадали. Більш детально про кожного з них ви можете почитати у відповідних статтях нашого блогу, а тому далі давайте поговоримо про більш вузькоспрямовані особливості, проте не менш важливі та потрібні.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн