Норми та стандарти виробництва листового гофрованого картону як сировини для висікання картонних коробок (частина 2)

початок див тут

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Вважаю, ні для не є секретом, що від якості пакувального гофрованого картону залежить і якість виробів, що висікаються з нього. Це прямо пропорційна залежність сировини та продукції, що випускається. Більше того, від якості гофрованого картону залежить ще й можливість нанесення будь-якого одноколірного або багатобарвного малюнка, його кольоровість, швидкість друку, а також швидкість висихання фарб. Щоб зрозуміти, наскільки той чи інший гофролист відповідає нормативам, його варто розглядати і з погляду наступних характеристик:

  • структурні особливості матеріалу;
  • щільність лицьового шару гофрокартону (топлайнера);
  • гладкість лицьового шару гофрокартону (топлайнера);
  • непрозорість та кольоровість лицьового шару гофрокартону;
  • наявність будь-якої додаткової обробки топлайнера;
  • жорсткість та опір статичним навантаженням;
  • показник кислотності топлайнера та рівень поглинання вологи, рідин, вологостійкість гофроліста;
  • опір стирання в статичному положенні та при вигині;
  • чистота поверхні зовнішнього та внутрішнього шару гофроліста.

Перш ніж ми перейдемо до більш детального розгляду даних особливостей листового гофрованого картону для виробництва картонних коробок , варто відразу відзначити одну важливу деталь. Як ви могли помітити, багато пунктів даного списку безпосередньо або опосередковано пов'язані з нанесенням друку на картонні листи. Друк малюнка на упаковці є дуже популярним видом обробки гофротари під ті чи інші цілі чи завдання (рекламні, інформаційні тощо). За статистикою в середньому в 85% випадках і споживча, і транспортна гофротара використовується з якоюсь одноколірною або багатобарвною печаткою. Більше того, обсяг споживання такої тари настільки високий, що в багатьох випадках споживачі та виробники замовляють на гофробумажних комбінатах листи або готові вироби, що передбачають такі операції. Так що потенційна якість друку грає дуже важливу як характеристику гофроліста під картонні коробки та схожу тару та упаковку. До того ж є деяка особливість, про яку вам виробники гофротари просто так не скажуть: наскільки добре коробка або гофраліст підходить для друку, настільки ж він і якісний. На коробку поганої якості рідко хтось погодиться друкувати зображення, хіба що однокольорове, і то у виняткових випадках.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Тепер давайте вже перейдемо до технічних характеристик гофрокартону, що цікавлять нас, для виробництва картонних коробок. До технічних вимог відносяться всі перераховані вище параметри і характеристики, тому давайте про них по порядку.

Отже, структурні особливості гофрокартону. Що це таке? Як не складно здогадатися, йдеться про якість складових гофроліста. Це дуже загальний параметр, в який входять багатьох характеристики, як тип хвилі картонного листа або висота профілю листа гофрованого картону . Найчастіше структура гофрованого картону визначається візуально під гарним освітленням. Чим більше нерівностей на поверхні картону, тим він гірший. Висота хвилі в різних частинах листа має бути однаковою і так далі.

Щільність лицьового шару гофрованого картону. Цей параметр є надзвичайно важливим, оскільки зовнішній шар повинен витримувати безліч різних зовнішніх впливів, причому досить тривалий термін. Підвищення якості даного показника регулюється щільністю паперу, що використовується для лицьового шару гофроліста як сировина. Стандартним варіантом є використання паперу або картону щільністю понад 80 гр/м2. Однак з метою економії багато виробників гофротари нехтують цим і використовують папір набагато меншої щільності, яка в принципі не розрахована на подібні статичні та динамічні навантаження. Як підсумок: страждає загальна картина, тобто підсумковий показник якості всього гофроліста.

Зробимо невеликий відступ і відзначимо, що в гофрованому аркуші всі параметри взаємопов'язані загалом і зокрема. Наявність технічного шлюбу або невідповідність стандарту будь-якого з таких параметрів неминуче веде до зниження загального рівня якості виготовлення гофроліста і, як наслідок, картонних коробок як найпопулярнішого виду продукції з даного матеріалу.

Гладкість лицьового шару гофрованого картону . Цей параметр важливий з кількох точок зору. По-перше, він впливає на якість малюнка, який може бути нанесений на гофрокартон. По-друге, гофротара може бути споживчою, а отже кінцевий покупець так чи інакше її помацає та отримає якесь враження. А зустрічають у нас, як кажуть, по одязі. Тому не варто нехтувати такою властивістю. По-третє, лицьовий шар гофрокартону може бути дуже різним. Це може бути звичайний гладкий папір будь-якого кольору, а може бути глянець або матова поверхня з крейдованим покриттям або без. З гофрованого картону робиться різна упаковка, під різні цілі, але зовнішній шар гофроліста і тари з нього повинен бути гладким і приємним на дотик. При цьому гофрований картон під виробництво картонних коробок не повинен бути таким, але це дуже рекомендується.

закінчення див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн