Норми та стандарти виробництва листового гофрованого картону як сировини для висікання картонних коробок (частина 3)

початок див тут і тут

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Непрозорість та кольоровість лицьового шару листового гофрокартону. Дані показники є, як то кажуть, релевантними далеко не завжди. Все залежить від тари та упаковки, яку передбачається виготовляти із таких листів. Непрозорість відноситься до гофрованого шару гофрокартону , а кольоровість - навпаки, до лицьового. Детальні пояснення тут навряд чи потрібні, проте. Гофрований папір повинен мати достатню щільність, щоб не просвічуватися, а лицьовий шар повинен максимально точно і чітко передавати всі тонкощі зображення, яке на нього наноситься. Жодних розлучень і плям.

Наявність будь-якої додаткової обробки топлайнера. В даному випадку йдеться про будь-яку обробку поверхні гофроліста. У цей параметр включається дуже багато особливостей. Наприклад, обробка водоемульсійною фарбою листа гофрованого картону впливає на технічні властивості листа і гофротари з нього зовсім інакше, ніж якщо проводиться, наприклад, ламінування поверхні і так далі. Саме тому цей показник є важливим. В ідеалі, потрібно з самого початку мати на увазі яка пост-обробка буде проводитися з гофротарою і вже тому варіювати свій вибір конкретних технічних показників сировини, в нашому випадку - листа гофрованого картону. Крім того, важливо розуміти, за якою технологією буде проводитися така пост-обробка, адже практично у всіх подібних виробничих операцій з гофрокартону чи гофротару є своя специфіка та особливості. Наприклад, якась технологія пред'являє суворі вимоги до структури матеріалу, даючи чіткі допустимі межі висоти профілю, а інша - не терпить найменших шорсткостей на поверхні і так далі.

Жорсткість та опір статичним навантаженням. За цим пунктом у принципі особливих пояснень не потрібно. Гофрокартон, призначений для виробництва гофротари, повинен бути придатний до різного роду навантажень. Міцність гофроліста має значення не тільки для виробництва гофротари, але і для самого товару, який упаковуватиметься в таку гофротару, а захистити тендітний предмет по-справжньому зможе тільки виготовлений за ГОСТом якісний гофрований картон . Крім того, і тут важливу роль відіграє і пост-обробки. Наприклад, часто гофролист повинен витримувати рельєфне тиснення або покриття в'язкими фарбами.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Показники кислотності топлайнера та рівень поглинання вологи, рідин, вологостійкість гофроліста. Звичайно ж, будь-який гофрований картон виготовляється з паперу, який, у свою чергу, є матеріалом, що вологовбирається. Однак за рахунок використання паперу вищої щільності для виробництва гофрованого картону в аркушах, а також при використанні будь-якого покриття зовнішнього шару гофролистів або гофротари, початкові показники мають властивість змінюватися, причому іноді радикально. Найважливіше, щоб поверхня гофрокартону могла без проблем впоратися з нормованими за ГОСТом показниками таких впливів. Простіше кажучи, матеріал не повинен наскрізь просочитися вологою, водою, фарбою або подібною субстанцією. Показник кислотності також варто враховувати, проте він впливає на можливості пост-обробки гофротари. Так, наприклад, від рівня кислотності топлайнера гофрованого картону в листах , від якості поверхні залежить, які фарби можна використовувати для нанесення зображень, а які ні. Друкарі навіть використовують власну умовну градацію для поділу гофрократонів та картонів. Наприклад, значення 5 вважається небажаним і такий картон використовують тільки для транспортної упаковки, або додатково обробляють.

Опір стирання в статичному положенні та при згинанні. Поверхня гофрокартону має бути достатньо міцною, щоб протистояти механічному впливу під час перевезення, а також статичним навантаженням під час зберігання. Якщо лицьовий шар гофрокартона зіпсуватися, це надалі неминуче призведе до руйнування самої коробки та псування нанесеного зображення.

Чистота поверхні зовнішнього та внутрішнього шару гофроліста. Цей параметр є також дуже важливим, оскільки гофрований картон і його елементи складніше очистити від забруднень, ніж будь-який інший пакувальний матеріал. Це особливо важливо, оскільки гофротара буває різного призначення і дуже часто від зовнішнього вигляду залежить перше враження споживача. Саме тому з горфокартону обов'язково слід видаляти пил і дрібні частинки, плями бруду тощо шлюб перед висічкою гофротари. Гофротару в готовому вигляді взагалі рекомендується упаковувати в будь-які плівки, наприклад, в недорогий рулонний стрейч прозорого кольору . Заощаджувати при цьому не варто, адже від якості листового гофрованого картону залежить зовнішній вигляд коробки, а якщо це товарна упаковка і попит на виріб. Важливо, щоб упаковка мала охайний зовнішній вигляд, а зображення на ній – висока якість. Для транспортного пакування та гофрованого картону максимальне значення мають міцність, товщина та інші показники, від яких залежить рівень захисту товарів. Для такого гофрованого картону зовнішній вигляд часто зовсім не важливий.

Загалом це і всі важливі особливості, за якими варто оцінювати підходити той чи інший гофрований картон під виробництво гофротари чи ні. Надалі ми, звичайно ж, ще не раз повернемося до теми гофровиробництва та особливостей продукції, що випускається в даній галузі. Слідкуйте за оновленнями блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка".

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн