Виробництво гофрованого картону: особливості технології виготовлення

Виробництво гофрованого картону: технологія, обладнання та продукція, що випускається (частина 1)

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Виробництво гофрованого картону є одним із основних напрямків діяльності компанії "Експрес Упаковка". І в цій статті ми вирішили розповісти читачам нашого блогу, як відбувається виготовлення рулонного та листового гофрованого картону різних видів. До того ж, хоча процес виробництва гофрованого картону і не є надто вже складним технологічно заходом, все ж таки він має свої особливості і в будь-якому випадку повинен проходити згідно з правилами, а сам продукт, що випускається, повинен відповідати певним вимогам, що пред'являються різними стандартами і нормами. Тому далі на вас чекає розповідь про всі тонкощі виготовлення рулонного та листового гофрованого картону від професіоналів з багаторічним практичним досвідом виробництва гофрокартону, а також різної тари та упаковки з нього.


Технологія виробництва гофрованого картону: підготовка всього необхідного

Почнемо, мабуть, з самих азів і розберемося, як гофрований картон стає, власне, гофрованим картоном. Отже, мабуть, ми навряд чи здивуємо когось, якщо скажемо, що організація виробництва такої продукції вимагає наявності кількох безумовних речей, без яких ніяк неможливо обійтися. По-перше, це приміщення, де буде організовано виробництво. По-друге, це сировина, з якої вироблятиметься гофрований картон . По-третє, це обладнання, яке перетворюватиме всі складові на гофрований картон. Ну, і по-четверте, це, зрозуміло, персонал, фахівці, які займатимуться виробництвом гофрокартону. Коли всі необхідні умови дотримані, можна розпочинати виготовлення гофрованого картону. Яким чином? Про це детальніше.

Для початку уявімо собі приміщення, в якому все розміщено, або, інакше кажучи, розберемося як виглядатиме наш умовний цех з виробництва листового та рулонного гофрованого картону. Отже, у нашому умовному приміщенні повинні розміщуватись і все необхідне обладнання, і заготовки, і готова продукція. Останні два пункти - із застереженням, оскільки зовсім необов'язково зберігати в одному приміщенні абсолютно все, але якась необхідна для роботи частина обов'язково має бути розміщена в цеху. За нашими приблизними підрахунками, нормальний розмір робочого приміщення під цех з виготовлення гофрованого картону має становити від 700 м2 до 900 м2 залежно кількості використовуваного устаткування. Крім того, крім безпосередньо обладнання для виробництва гофрокартону , приміщення має бути обладнане кількома навантажувачами або іншими підйомними механізмами такого типу.

Изготовление листового и рулонного гофрокартона любых размеров недорого Харьков Киев Украина Далі приміщення має бути підготовлено відповідним чином. Опускаючи питання обладнання (до нього ми повернемося трохи пізніше), відразу скажемо, що найголовніше - це правильно розмістити всі складові робочого процесу, щоб персонал мав доступ до всіх них. Також дуже важливо правильно організувати температурний режим у приміщенні та ретельно стежити за його дотриманням. Тут, в принципі, немає нічого дивного, адже гофрований картон виготовляється з паперових матеріалів, які, у свою чергу, дуже схильні до впливу різних зовнішніх подразників. Більше того, не просто повалені, а можуть навіть повністю зіпсуватись під їх впливом. Знову ж таки за своїм досвідом, ми можемо сказати, що для виробництва листового та рулонного гофрократону різних видів оптимальною температурою приміщення є показник не нижче 15-18 °C при вологості приміщення на рівні 70-80% і в жодному разі не більше.


Технологія виробництва гофрованого картону: покроковий аналіз етапів технології виготовлення гофролістів.

Коли всі необхідні умови дотримані і все необхідне, можна розпочинати виготовлення гофрованого картону. Отже, для початку нам потрібно підготувати сировину, з якої виготовлятиметься гофрокартон. Для цього всю сировину можна умовно розділити на два види: сировину для плоских шарів гофрованого картону і сировину для виготовлення гофри (хвилястих шарів) . Які види сировини використовуються для виробництва цих складових гофрованого картону, ми вже розбирали раніше, детально про це ви можете почитати у відповідних статтях нашого блогу, тому не повторюватимемося. Так ось, на першій стадії виробництва гофрокартона папір або картон для плоских шарів гофрованого картону витримуються в окремому приміщенні при температурі повітря не нижче 15 ° С, для того щоб матеріал придбав потрібний рівень вологості та міцності. Потім рулони матеріалу закріплюються на розмотувальному верстаті (розкочуванні), де потім папір і картон потрапляють на спеціальні циліндри, що розігрівають, і проміжні валики для зволоження і рівномірного нагріву. Таким чином, майбутні плоскі шари гофрокартону готуються до найкращого склеювання з хвилястими шарами гофрокартону, про які йтиметься нижче. Здійснення даної технологічної операції сприяє хорошому і рівномірному проклеюванню всього полотна паперу або картону для плоских шарів гфорокартону.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн