Виробництво листового тришарового гофрованого картону: технологія, секрети та переваги використання (частина 1)

Виготовлення різноманітної тари та упаковки з листового гофрованого картону на сьогоднішній день є одним із найвигідніших видів виробництва. На такий товар завжди є попит, ціна виробів невелика, та й саме виробництво не потребує надмірних вкладень.

Трехслойный гофрированный картон в листах любых размеров недорого Харьков Киев Украина Однак для того щоб виготовити гофротару або гофроупаковку якого-небудь типу, зрозуміло, потрібен матеріал, з якого будуть вироблені вироби. Найбільш оптимальним за багатьма показниками видом сировини для виробництва гофрованої тари та упаковки є листовий тришаровий гофрований картон. Цей матеріал повністю відповідає всім вимогам щодо міцності, твердості, жорсткості, які зазвичай пред'являються до картонної упаковки, і, що найважливіше, коштує зовсім недорого. Не хотілося б знову використовувати шаблонні вирази, але, на жаль, по-іншому і не скажеш - недорогий листовий тришаровий гофрокартон оптом є ідеальним видом сировини для виробництва упаковки за співвідношенням "ціна/якість".

Як ви могли помітити, використання пакувальної продукції з тришарового гофрокартону є вигідним заходом, що повністю задовольняє запити споживачів. Тому й розвиток виробництва самого гофрокартону та тари та упаковки з нього триває як в Україні, так і в усьому світі загалом. Причому вже понад сто п'ятдесят років - адже гофрокартон у такому вигляді, як ми звикли його бачити зараз, був запатентований у далекому 1871 американцем Альбертом Джонсом. А перша машина для виробництва гофрокартону була збудована у 1874 році. Власне, саме з цього моменту прийнято вести відлік масового виробництва гофрованого картону та виробів із нього.

Сама по собі технологія виробництва гофрокартону з того часу, звичайно ж, зазнала низки змін. Якщо перший у світі гофрокартон був двошаровим – з одним шаром гофри та одним плоским шаром, і робилося все практично вручну, то згодом процес виробництва гофрованого картону змінився та автоматизувався.


Технології виробництва тришарового гофрованого картону у листах

Трехслойный гофрированный картон в листах любых размеров недорого Харьков Киев Украина На сьогоднішній день виробництво тришарового гофрованого картону в листах здійснюється декількома способами. На це впливає і ціна обладнання для виробництва упаковки, та її виробництво в межах однієї країни (привезти гофроагрегат навіть із сусідньої країни – захід дуже недешевий), а також деякі інші фактори. Тому поряд із модернізованими сучасними технологіями виробництва листового тришарового гофрокартону в Україні продовжують застосовувати обладнання, виготовлене ще навіть у 70-х роках минулого століття. Так, звичайно, воно в більшості випадків модернізується, додаються якісь деталі та елементи, але в цілому, це, як і раніше, трохи застаріла технологія виготовлення гофрокартону.

Судіть самі, перше покоління обладнання для виробництва тришарового гофрокартону в листах являло собою рифлені вали, виготовлені з гарматних стволів. Для нагрівання валів використовувалися газові пальники, а сама машина рухалася вручну. Подальший розвиток гофровиробництва призвело до створення складнішого обладнання, що дозволяло здійснювати цілий комплекс операцій з вихідною сировиною. У різних секціях гофроагрегату відбувається нагрівання полотна паперу, формування хвилястого шару, нанесення клею та з'єднання гофрованого паперу з тонкими шарами картону. Згодом стрімко збільшувалася і швидкість виробництва. У 1890-х роках максимальна швидкість становила 3 м/хв, у 1930-х роках – 100 м/хв. На даний момент на ринку запропоновано обладнання, швидкість якого сягає 300 м/хв. Ця інформація була взята з Вікіпедії на правах довідкової.

Всі ці технології виробництва тришарового гофрованого картону в аркушах, незважаючи на свій вік, досі актуальні. І справді, навіть сьогодні деякими невеликими підприємствами України використовується технологія, за якою тришаровий гофрований пакувальний картон виробляється з використанням рифлених валів. Через такі вали пропускається простий картон, і в результаті ми маємо гофрований картон необхідної форми та структури. Для якісного формування профілю тришарового гофрокартона (тип і розмір хвилястого шару) застосовується нагрівання рифлених валів до температури 150-180 °З. Другий етап після створення профілю полягав у приклеюванні до рифленого картону, який вже перетворився на гофру, двох аркушів плоского картону чи паперу. Тут, до речі, важливо розуміти, що для формування і гофрованого шару і плоских шарів тришарового гофрокартону можуть застосовуватися і папір, і картон. Детально про процес формування плоских та гофрованих шарів гофрокартону ви можете почитати у наших попередніх статтях.

На цьому ми закінчимо першу частину статті про засоби виробництва гофрованого листового тришарового картону. А у другій частині докладно розглянемо сучасну технологію, за якою виготовляють листовий гофрований картон, призначений для виготовлення тари та упаковки, найбільші підприємства України.

продовження див тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн