Виробництво тари та упаковки з макулатури (частина 1)

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина З попередніх статей блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка" вже знаєте, що макулатура, або вторинна сировина, є одним з основних видів матеріалу для виробництва різноманітного паперу, картону, гофрокартону, а також тари та упаковки з цих матеріалів в Україні. Причому макулатура активно застосовують не тільки в целюлозно-паперовій промисловості - вона використовується і в швейному виробництві, і в будівництві, і багато де ще. За різними оцінками, макулатурні відходи налічують приблизно 22% від обсягу, який становлять усі тверді побутові відходи житлового сектора, і приблизно 58% відходів комерційного сектора. Основна частина сировини споживається підприємствами, які виробляють картон, папір та м'які покрівельні матеріали. При цьому. на переважній більшості підприємств використовують мокру технологію виготовлення. За обсягами продукції макулатурна сировина не є безумовним лідером у всіх можливих сферах його промислового застосування, проте свою нішу вона займає дуже міцно і досить тривалий термін. На сьогоднішній день в Україні, за різними оцінками, роль макулатури як основної сировини обчислюється так:

  • газетний папір – 12%;
  • контейнерний картон та папір для виробництва гофротари – 29%;
  • палітурний картон - 35%;
  • коробчастий картон – 19%;
  • пакувальний та обгортковий папір - 85%;
  • гофрований картон та вироби з нього - 90%.

Але що найцікавіше, через різні причини та обставини тенденція до заміщення вторинною сировиною первинного щороку збільшується. Тому найближчими роками макулатурна сировина не просто залишиться затребуваною на ринку тари та упаковки, а й легко може стати основною. Більше того, за прогнозами деяких українських та зарубіжних аналітиків, у наступні 10-20 років відбудеться збільшення попиту на використання макулатури на півтора мільйона тонн порівняно із пропозицією.

Як бачите, роль макулатури у виробництві гофротари та виробів для неї дуже велика. Тому в цій статті ми, як і обіцяли, більш детально заглибимося в тему використання вторинної сировини у виробництві тари та упаковки з паперу, картону та гофрокартону. Розглянемо сам цей технологічний процес у цілому, а також поговоримо про види та типи продукції, основною сировиною для якої виступає макулатура.


Переробка макулатури для виробництва паперу та картону

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Для початку давайте згадаємо, що саме можна називати макулатурною (що підлягає вторинній переробці) сировиною для виробництва паперу та гофротари . Так ось, такою сировиною є відходи будь-яких виробів із паперу, картону, гофрованого картону без додавання пластикових складових. У цю категорію товарів та предметів входить безліч різноманітної продукції. Причому настільки величезне, що перерахувати все просто неможливо.

Отримання макулатури підприємствами з її переробки здійснюється у різний спосіб. Ми вже пройшлися про це побіжно в попередніх статтях нашого блогу, тому зараз зупинимося саме на способах отримання макулатури целюлозно-паперовими підприємствами України. В основному такі промислові організації орієнтовані на купівлю макулатури під папір або гофрокартон за готівковий та безготівковий розрахунок . Заготівля макулатури в основному здійснюється промислових, торгових та адміністративних підприємств та установ. Крім того, як і раніше, здійснюється прийом макулатури у населення, тільки тепер уже за грошовий розрахунок, як правило. Хоча, варто сказати, що в багатьох випадках самі постачальники макулатури підприємствам, незалежно від обсягів, віддають перевагу бартерному обміну на будь-які товари або послуги. Загалом же, заводи з переробки макулатури працюють за такими напрямами: придбання середніх та малих обсягів макулатури у пунктах прийому макулатури; купівля малих обсягів макулатури у приватних осіб, а також купівля великих обсягів макулатурних відходів у промислових підприємств із різних галузей промисловості. Зрештою, процес отримання макулатури (назвемо цей так) у підприємств будується згідно з цілою програмою, організовуються спеціальні бригади з вивезення, регулюються ціни, підбирається відповідний транспорт тощо. Ну а обсяги переробки починаються в середньому від 15 тонн на день для невеликих підприємств і закінчуються сотнями тонн на день для промислових гігантів цієї галузі.

продовження див тут , тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн