Виробництво тари та упаковки з макулатури (частина 2)

початок див тут

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Заглиблюватися сильно в процес організації підприємства зі збору макулатури ми, звичайно, не будемо, а поговоримо далі про те, що відбувається з макулатурою після її доставки на завод з переробки вторинної паперової сировини.


Етапи переробки макулатури для гофровиробництва

Технологія одержання макулатурної сировини для виробництва паперу, картону та гофрованого картону не є абсолютно у всіх випадках однаковою. Вона видозмінюється залежно від устаткування, обсягів, кількості персоналу, що бере участь у робочому процесі, тощо. факторів. Тому далі ми наведемо досить умовні етапи, які можуть видозмінюватися, а деякі з них взагалі виключатися залежно від перерахованих вище тонкощів робочого процесу. І для більшого розуміння трохи змінимо стиль оповіді.

Отже, давайте уявімо собі, що у нас підходяще приміщення, все необхідне обладнання для переробки макулатури та відповідний навчений персонал. Що далі? Давайте поетапно.

Для початку будь-яку макулатуру потрібно розсортувати по окремих групах залежно від її типу і походження. Так, наприклад, можна умовно виділити три основні групи макулатурних відходів: макулатура вищого ґатунку, менш якісні види макулатури, а також паперові відходи низької якості. Нормативні документи розрізняють макулатуру за такими типами:

  • група А – макулатура вищої якості (паперові офісні відходи);
  • група Б – макулатура середньої якості у складі чистого картону, книг, журналів, буклетів, за винятком газетного паперу;
  • група В - макулатура низької якості (газети та кольоровий картон).

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Однак на практиці заводи з переробки макулатури найчастіше обмежуються поділом сировини для переробки на дві групи: паперові відходи вищої якості (офісний папір, крейдований папір, крейдований картон тощо) та все інше (трьохшаровий гофрокартон, картонні коробки тощо). .). Крім того, на цьому етапі повинна проводитися термомеханічна обробка, яка перетворить відходи на однорідну масу. Однак нерідкі випадки, коли ця технологічна операція пропускається і макулатура відразу йде на розпуск.

Процес розпуску макулатурної сировини є подрібненням і замочуванням вторинної сировини обертовим гвинтом в мішалці. І проводиться до тих пір, поки вся гофротара, що повторно переробляється , не перетворяться на рідку волокнисту масу, готову до проціджування через сито. Використання ж сита дозволяє очищати рідку волокнисту масу від сміття і паперових частин, що не розчинилися. Це перший вид очищення паперової маси, але не останній.

Далі вся оброблювана маса перемішується в мішалці з барабаном, що обертається. Важко уявити? - Згадайте бетонозмішувач, принцип приблизно той же. Перемішування волокнистої маси відбувається в барабані, що обертається до утворення осаду сторонніх частинок на дні, а потім паперова маса проходить другий етап очищення - очищення через велике сито. Це дозволяє витягти з маси, що обробляється, частинки пластику, скотч, клей і т.п. відходи.

Наступним етапом є процес формування. Для його здійснення використовується піна та повітря. Сам процес формування проводиться на дрібній сітці з використанням спеціальних валиків. Отриману після попередніх етапів паперову масу обробляють із застосуванням піни та повітря і пропускають через комірки дрібного сита. Далі отримане полотно сушиться, знову розмочується і знову відправляється крізь сито та мішалку для видалення зі складу маси частинок фарби та клею.

Потім оброблена сировина для гофротари відправляється в центрифугу, в якій вже починається етап сортування сировини. Так, центрифуга забезпечує розподіл сировини на підставі щільності, у верхній частині відбувається скупчення волокон, щільність яких менша. І зрештою вся паперова маса проходить процес флотації, під час якого за допомогою подачі розпиленого повітря здійснюється повне та остаточне очищення паперової маси (видаляються частинки всіляких забруднювачів). Ось і все, тепер у нас є сировина, готова до виробництва гофротари. А ось яку саме тару та упаковку з вторинної сировини можна виробляти, ми розповімо вам у наступному розділі.


Види тари та упаковки з макулатури

Як ми вже відзначали неодноразово, практично вся гофротара та гофроупаковка може бути виготовлена як з первинної, так і з вторинної сировини, тобто з макулатури.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн