Виробництво паперу та картону з макулатури.

Виробництво тари та упаковки з макулатури (частина 4)

початок див тут , тут і тут

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина І почнемо, мабуть, з тарного картону, який використовується у виробництві різної продукції набагато частіше за інші види картону. Даний вид картону призначений для виготовлення споживчої тари та упаковки . Також тарний картон підходить для виробництва транспортної тари. Технологія виробництва тарного картону з макулатури визначиться основним нормативним документом – ГОСТ 7933-89 "Картон для споживчої тари. Загальні технічні умови". Цей документ регулює дуже багато різних тонкощів виробничого процесу, а тому ми у своїх статтях посилаємось на нього дуже часто.

Так ось, відповідно до ГОСТу 7933-89 тарний картон поділяється на п'ять основних груп:

  • хромовий (крейдований або некрейдований з біленої целюлози) – для виготовлення споживчої тари з багатобарвним друком;
  • хром-ерзац (крейдований або некрейдований з біленої та небіленої целюлози, деревної маси та макулатури) – для виготовлення споживчої тари з одно- та багатобарвним друком;
  • коробковий картон (з невибіленої целюлози, деревної маси та макулатури) – для виготовлення споживчої та групової тари без друку;
  • хром-ерзац склеєний (склеєний, крейдований або некрейдований, з біленої та небіленої целюлози, деревної маси та макулатури) – для виготовлення споживчої та групової тари з одно- та багатобарвним друком;
  • коробковий склеєний (склеєний, з невибіленої целюлози, деревної маси та макулатури) – для виготовлення споживчої та групової тари без друку.

Виробництво цих видів картону з макулатури може здійснюватися на різному обладнанні та в різних обсягах, з використанням інноваційних технологій або по-старому, проте ці картони абсолютно завжди коштуватимуть дешевше за свої целюлозні аналоги і їх виробництво займе набагато менше часу, а значить замовник набагато швидше отримає бажаний продукт.

Далі давайте поговоримо про технічний картон. Точніше, про технічні картони, оскільки їх кілька, причому зовсім різних за призначенням, проте з тим самим типом сировини - всі ці картони виготовляються з макулатури. Отже, до технічних видів картону належать три види макулатурного картону:

Изготовление гофротары и гофроупаковки любых размеров из макулатуры недорого Харьков Киев Украина Облицювальний та покрівельний картон із макулатури є відмінними будівельними матеріалами. Їх використовують і під час будівництва житлових будинків, і у виробництві будматеріалів, і під час проведення ремонтних робіт. Загалом дуже актуальні види картону за дешевою ціною. Ми не будемо сильно зупинятися на цих видах макулатурного картону і розповімо лише про найголовніше щодо них. Лицьовий картон випускається в рулонній формі і використовується при виробництві будівельних плит. Покрівельний картон, у свою чергу, являє собою полотнища, виготовлені з рослинних волокон або суміші рослинних і тварин волокон. До складу картону може бути введено мінеральне волокно. Покрівельний картон застосовується в будівництві як прокладний елемент між решетуванням та основною покрівлею, а також служить основою для випуску деяких видів м'яких покрівельних та гідроізоляційних матеріалів (пергамін, руберойд, рубемаст тощо).

Прокладочний картон є одним із важливих напрямків діяльності компанії "Експрес Упаковка", тому про нього ми поговоримо детальніше. Отже, картон прокладки з макулатури являє собою щільний (питома щільність починається від 150 гр/м2 і вище) одношаровий матеріал, що використовується як ущільнювач, прошарку між шарами чого-небудь, як ізоляційний матеріал тощо. За своїм призначенням картон прокладки дуже схожий з прокладочним гофрокартоном і відрізняє їх лише щільність і структура матеріалу - на відміну від гофрокартону звичайний прокладочний макулатурний картон не володіє амортизуючим ефектом і не може використовуватися як прокладка між, наприклад, стінками транспортного засобу і упакованої продукції. У всьому іншому прокладочний картон дає набагато більше "простору для маневру", ніж вузькоспеціалізований гофрокартон. Відповідно і використовується різноманітніше. Прокладочний макулатурний картон застосовують в автомобілебудуванні, тракторобудуванні, меблевій промисловості, сфері послуг і, зрозуміло, в оптово-роздрібній торгівлі. Він добре себе показує як найбільш щільна альтернатива пакувальному паперу при транспортуванні меблів, побутової техніки, сантехніки, виробів зі скла та кераміки.

Існує кілька основних марок прокладочного картону: "А", "АС", "Б", "БС". Віднесення до тієї чи іншої марки залежить від таких характеристик:

  • товщина;
  • густина;
  • вологість;
  • показник опірності площинному та торцевому стиску та розриву;
  • вологоубиральність.

Всі види матеріалу розраховані на контакт з водою та технічними рідинами – олією, бензином. При цьому картон різних марок у процесі експлуатації поводиться по-різному. З огляду на це особливо важливо правильно підібрати найбільш підходящий вид макулатурного картону з урахуванням особливостей конкретного виробництва.

І насамкінець ми б хотіли вам розповісти про різні менш затребувані способи використання макулатурного картону. Точніше сказати, не те щоб менш затребуваних, просто їх специфікація набагато більш вузькопрофільна, а тому й обсяги їх випуску набагато нижчі, ніж у перерахованих вище товарів. Це картонні шпулі, труби, картонні гільзи, а також деякі види картону: палітурний, стельовий та інші. У виробництві використовується макулатура різних видів, і навіть волокнисті відходи целюлозного виробництва. При цьому, вузькопрофільність, про яку ми говоримо, теж досить умовна, просто порівнювати доводиться з картоном та папером, використання яких поширене практично повсюдно у всіх сферах нашого життя. Картонні труби ж з макулатури у формі намотувальних гільз, шпулів і котушок використовуються як каркас для намотування в рулонних матеріалів з паперу, штучної шкіри, плівки з синтетичних матеріалів, килимів, текстилю тощо. Труби виготовляються способом спіралеподібного накладання шарів паперу, шарів різної якості дозволяє забезпечити різну якість та міцність трубки.

Ось на цьому ми, мабуть, закінчимо сьогодні розповідь про роль макулатури в целюлозно-паперовій промисловості України. Найближчим часом ми опублікуємо заключну частину циклу про макулатуру та продукцію з неї та поговоримо про гофровану картону з макулатури та картонні коробки різного виду, які висікаються з макулатурного гофрокартону.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн