Сорти пакувального картону

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки, производство, изготовление, коробки под заказ Редакція інтернет-магазину «Експрес-пакування» продовжує цикл статей, присвячений картону. Раніше ми вже встигли познайомити наших читачів із загальними відомостями про картон, його класифікаціями та відмінностями видів та типів.

Постійним читачам нашого блогу вже відомо, що картон може бути пакувальним та не пакувальним. Це різні види цього матеріалу на основі целюлози. І якщо про картоні ми вже поговорили, то сьогодні настала черга уважно розглянути саме пакувальний картон, його види і типи, а також основні властивості та характеристики. Отже, почнемо.


Що таке пакувальний картон?

Раніше ми вже коротко говорили про пакувальний картон, але, все ж таки, давайте ще раз позначимо чіткий кордон між звичайним картоном та пакувальним картоном, який можна купити оптом чи в роздріб за низькою ціною у Харкові, Києві та інших містах України.

Пакувальний картон – це найдешевший та найпопулярніший вид картону, основною сферою застосування якого є упаковка різних товарів та продукції. Якісний двошаровий картон для упаковки або, наприклад, тришаровий повинен відповідати державним стандартам за низкою ознак: висока міцність, жорсткість та вологостійкість.

За своїм типом пакувальний гофрований картон може бути двошаровим, тришаровим, п'ятишаровим та семишаровим. Принципово ці види картону не відрізняються. Різниця полягає лише в кількості шарів гофри та паперу – під конкретний вид продукції підбирається кількість шарів.

Картон, картон гофрированный, гофрокартон, картон для упаковки: производство, изготовление, коробки под заказ За видом сировини пакувальний картон поділяється на три основні типи:

  • целюлозний (коробки для парфумерії або кондитерських виробів )
  • целюлоза + деревна маса (універсальний вигляд, використовується практично для всього)
  • макулатурний (упаковка для косметики, харчових продуктів, взуття, ліків та канцелярських товарів)

Пакувальний картон за типом сировини відрізняється точно за таким же принципом, як і картон. А про відмінності між видами картону на кшталт сировини ми вже розповідали, тому повторюватися не будемо.


Сорти картону для пакування

На сьогоднішній день існує кілька основних сортів пакувального картону . Не всі вони однаково популярні, проте підприємства паперової промисловості України, не кажучи вже про європейських постачальників, можуть виготовити кожен із описаних нижче видів. Тому поговоримо про кожен сорт докладніше:

  • некрейдований картон
  • крейдований картон
  • картон литої крейди
  • хромерзац картон
  • хромокартон
  • дуплекскартон
  • триплекскартон

Немелованный картон Некрейдований пакувальний картон

Пакувальний картон товщиною від 0.27 до 0,6 міліметрів, що не має крейдованого лицьового боку. Відмінно пропускає повітря, тому використовується головним чином для пакування харчових товарів, зокрема кондитерських виробів. Незважаючи на відсутність крейдованого шару, підходить для нанесення друку або малюнка методом одноколірної або багатоколірної флексографії.


Мелованный картон Крейдований пакувальний картон

Пакувальний картон товщиною 0,27-0,6 мм і більше, що має спеціальне крейдоване покриття лицьової сторони. Поверхня лицьового боку може бути як матовою, так і глянсовою. Характеризується відмінними друкованими властивостями: сприймає більшість типів та видів фарби, відрізняється якісним глянцем при лакуванні. За рівнем пакувальних властивостей нічим не поступається некрейдованого картону. Крейдований пакувальний картон активно використовується для пакування різних видів продукції. Вибір саме цього сорту перед іншими часто визначається лише бажанням отримати упаковку з печаткою чи малюнком, зокрема у рекламних цілях.


Картон литого мелования Картон литої крейди

Пакувальний гофрований картон, крейдування якого проводиться на хромованому циліндрі, що підігрівається, має дзеркальну гладкість. У результаті поверхні картону відтворюється дзеркальний глянець. Зазвичай складається з 2-4 цілісних целюлозних шарів одностороннього крейдування.


Хромэрзац картон Хромерзац картон

Пакувальний картон завтовшки 0,25 – 0,6 міліметрів. Лицьова сторона може бути як білою, так і бурою, зокрема крейдованою та з нанесеною печаткою або малюнком. Використовується цей вид пакувального картону для пакування побутової хімії, парфумерії та сувенірної продукції.


Хромокартон Хромокартон

Пакувальний картон завтовшки від 0,3 до 1,5 міліметрів із вибіленої целюлози. Може бути крейдованим і некрейдованим. Характеризується високим рівнем друкованих властивостей. Тому використовується для упаковки величезної кількості різноманітної продукції, упакованої в коробки з кольоровим складним друком.


Дуплекс картон Дуплекскартон

Пакувальний картон із одностороннім крейдуванням. Застосовується для пакування цілої низки товарів. На українському ринку не надто поширений.




Триплекс картон Триплекскартон

Пакувальний картон із двостороннім крейдуванням.

Ось, власне, і все. Сподіваємося, що після прочитання нашої статті вибір пакувального картону стане для вас легким і приємним заходом. Надалі редакція інтернет-магазину «Експрес Упаковка» продовжить знайомити вас із тонкощами вибору картонної упаковки. Щоб бути в курсі останніх оновлень, додайте наш сайт до закладок у браузері або підписуйтесь на розсилку в «Особистому Кабінеті» користувача.

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн