Тришаровий гофрокартон у листах - найвигідніший матеріал для виробництва якісної упаковки (частина 1)

Трехслойный гофрированный картон в листах любых размеров недорого Харьков Киев Украина У багатьох попередніх статтях блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка" було порушено тему використання споживчої тари та упаковки з гофрованого картону. І сам гофрокартон, і вироби з нього мають безліч переваг і за сукупністю характеристик на сьогоднішній день є світовими лідерами в галузі пакувальних засобів та матеріалів, а також сировини для виготовлення упаковки. Таку популярність не можна назвати феноменом, і справді є маса логічних пояснень, підкріплених фактами. Переваги, які дає при своєму застосуванні для виробництва упаковки гофрований картон дуже багато: це і дешевизна сировини, і дешевизна виробництва, і універсальність готового продукту, а також багато чого іншого.

При цьому, листовий або рулонний гофрований картон не завжди є однаковим пакувальним матеріалом - видів та типів цієї сировини для виробництва упаковки на сьогоднішній день використовується понад 30 різних видів. Однак найбільш популярним, знову-таки за сукупністю характеристик, в Україні та за кордоном на сьогоднішній день є листовий тришаровий гофрований картон . Саме цей вид гофрокартону за масштабом використання та охопленням території застосування даної технології висікання різної упаковки значно випереджає всі інші види гофрокартону. По суті, листовий гофрований картон - це найвигідніший матеріал для виробництва упаковки! Принаймні на сьогоднішній день саме так.

Тому в цій статті ми докладно розглянемо листовий тришаровий гофрований картон для виробництва картонних коробок з погляду його різновидів, ступеня використання у виробництві пакувальних матеріалів, економічної складової, а також поговоримо про його виробництво та технології, які при цьому використовуються.


Тришаровий гофрокартон для виробництва упаковки: реальність та помилки

Як ви вже знаєте з наших попередніх статей, гофрований картон відрізняється від звичайного картону наявністю гофри, або флютингу - одного або кількох хвилястих шарів поряд із обов'язковими плоскими шарами. Не важко здогадатися, що тришаровий гофрокартон - це гофрований картон для недорогої упаковки , що має три шари. При цьому важливо розуміти, що вважається загальна кількість шарів, а не кожен вид шару окремо. Також важливо розуміти, що гофрокартон, що складається з двох гофрованих шарів та одного плоского, не виробляється - це нонсенс, безглузда витрата сировини на виробництво ніде не застосовних виробів, такого гофрокартону просто не буває.

Відповідно, тришаровий гофрокартон для виробництва картонних коробок або якоїсь іншої упаковки завжди є листовим матеріалом з двома плоскими зовнішніми шарами - лайнерами, і одним хвилястим (гофрованим шаром) - флютингом. Про те, що є лайнером або флютингом тришарового гофрованого картону, ми вже розповідали в наших попередніх статтях, тому докладно на цій темі зупинятися не будемо. Також важливою особливістю тришарового гофрокартону є те, що, на відміну від свого двошарового аналога, гофрований картон тришарового типу випускається (виготовляється - кому як більше подобається) виключно в листах. Тришарового гофрованого картону в рулонах просто не існує.

Теоретично, очевидно, можна зробити тришаровий гофрокартон в рулонах або гофрований картон з двома шарами флютингу. Але навіщо? Такий матеріал ні на що не буде придатний, з нього не вдасться виготовити будь-яку практичну упаковку. Однак як декоративний елемент таке поєднання шарів цілком можливо. Але оскільки ми говоримо про упаковку, то розвивати тему використання тришарового гофрокартону в декоративних цілях цієї статті не будемо. Повернімося безпосередньо до тришарового гофрованого картону в листах для промислового виробництва пакувальних матеріалів.


Що є тришаровий гофрокартон для виробництва упаковки?

Трехслойный гофрированный картон в листах любых размеров недорого Харьков Киев Украина Як ми вже з'ясували раніше, будь-який тришаровий гофрований картон складається з трьох шарів: двох плоских шарів картону (лайнер і топлайнер) і одного шару паперу між ними, що має хвилеподібну (гофровану) форму (флютинг). І якщо говорити про тришаровий гофрокартон для виробництва картонної тари та упаковки, і якщо мати на увазі прокладочний тришаровий листовий гофрокартон , то в обох випадках структура матеріалу буде однакова. Видові відмінності тришарового гофрокартону в листах будуть в іншому, а ось набір та розташування шарів завжди однакові. І це невипадково. Оскільки саме така композиція шарів дає можливість тришаровому гофрокартону в листах мати хороший опір як у напрямку, перпендикулярному площині картону, так і в напрямках вздовж площин. І це незважаючи на те, що самі по собі компоненти тришарового гофрокартону (папір і картон) - це досить м'які матеріали, і тільки в процесі склеювання та обробки гофрокартон набуває своєї жорсткості та міцності.

Розміри, густина, колір, товщина, а також інші параметри листового тришарового гофрокартону в будь-якій країні світу встановлюються на законодавчому рівні. Існують обов'язкові до виконання галузеві стандарти, що накладають свої вимоги до процесу виробництва листового тришарового гофрокартону. В Україні виробництво тришарового гофрованого пакувального картону регулюється ГОСТом 7376-89. Докладно розбирати всі положення цього документа в цій статті ми не будемо, оскільки він знаходиться у відкритому доступі і кожен охочий може ознайомитися з ним. Єдине, що варто сказати – цей документ регулює лише виготовлення листового гофрованого картону, який призначений для виробництва упаковки та допоміжних пакувальних матеріалів. Цей стандарт не поширюється на спеціально оброблений гофрований картон і абсолютно ніяк не впливає на виготовлення декоративних виробів із тришарового гофрокартону.

На цьому ми закінчимо першу частину статті про тришаровий гофрокартон у аркушах. Продовження з'явиться незабаром на сторінках блогу інтернет-магазину "Експрес Упаковка". І в ньому ми розповімо вам, як і з чого виготовляється листовий гофрокартон для виробництва упаковки, як відбувається процес виробництва гофрокартону в листах, і чим ця технологія відрізняється від інших видів упаковки.

продовження див тут і тут

Залишіть свій коментар
Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.

Хіт продажу

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Коробка картонна 220 х 220 х 230 мм, самозбірна

Квадратна картонна коробка для всіх видів упаковки. Універсальна споживча гофротара із тришарового м..


Оптові ціни:

23.95грн з ПДВ: 23.95грн

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Коробка картонна 185 х 110 х 37 мм, самозбірна

Самозбірна коробка невеликого розміру для упаковки подарунків та сувенірів. Зокрема, коробочка ідеал..


Оптові ціни:

7.13грн з ПДВ: 7.13грн

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Коробка картонна 240 х 170 х 50 мм, самозбірна

Невелика поштова коробка самозбірної конструкції для посилок будь-якої української пошти. Доступна д..


Оптові ціни:

12.50грн з ПДВ: 12.50грн